obavijest

Kino klub Sisak: i dalje se primaju donacije i materijali za dokumentarni


vrijeme: 25.01.2021.
mjesto: Sisak

Potres od 28. prosinca 2020. godine koji je najviše pogodio područje Sisačko-moslavačke županije ostavio je i trag na domovima članova Kino kluba Sisak te na prostorijama i opremi Kluba. Članovi Kluba i dalje prikupljaju sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju prostora putem humanitarne akcije 'Za Kino klub Sisak'. Osim toga, Klub prikuplja foto i videomaterijale koji bi pridonijeli stvaranju dokumentarnog filma o potresu.

Dokumentarni film će biti produciran od strane Kino kluba Sisak, ali članovi pozivaju sve zainteresirane da pridonesu stvaranju ovako važnog projekta svojim uradcima. Cilj filma je prikazati snagu potresa i dočarati štetu koju je, nažalost, izazvao.
 
Potres je trag ostavio i na domovima članova Kino kluba Sisak te na prostorijama Kluba i opremi kluba. Iz Kluba se nadaju kako ih materijalna šteta neće omesti u stvaranju važnog dokumentarnog filma te kako će svojim djelovanjem, kao i do sada, pridonijeti kulturi filma u Hrvatskoj.
 
Članovi Kino kluba Sisak tako prikupljaju i sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju prostora Kino kluba a o humanitarnoj akciji “Za Kino klub Sisak” više možete pronaći na poveznici: https://sfilmfest.com/za-kino-klub-sisak/

Pomoći u prikupljanju sredstava za obnovu Kino kluba Sisak, opreme i domova članova možete donacijom na broj žiro računa: HR2625000091501152289.

"Sada je na mladim filmašima, volonterima i entuzijastima stvoriti dokumentarni film od neizmjernog značaja za Sisak i ostala potresom pogođena mjesta. Sve one koji su zabilježili trenutke potresa i stanje nakon potresa tako mole da im dostave materijale i tako doprinesu stvaranju filma", poručuju iz Kluba te dodaju: 

"Iako je Klub stradao u potresu te je mnogo opreme uništeno, kao i domovi naših kinoklubaša, našu ekipu filmaša to nije spriječilo da dokumentira i arhivira snimke i fotografije koje su nastale nakon prvog i drugog potresa. Upravo je iz toga i proizašla ideja o snimanju dokumentarca s temom potresa na našem području."

Dio ekipe iz Kluba aktivno snima i prikuplja materijale za dokumentarni film diljem Sisačko-moslavačke županije, a priključili su im se i ostali filmaši. Iz Kluba se nadaju kako će zaprimiti i materijale svojih sugrađana koji prikazuju potres.
Svoje materijale, fotografije i snimke, svi zainteresirani mogu poslati na mail: kino.klub.sisak2013@gmail.com, uz ispunu privole u nastavku.
 
Privola za korištenje dostavljenih materijala u svrhu izrade dokumentarnog filma
 
Ja (ime i prezime) slanjem snimke dajem svoju dobrovoljnu, izričitu i nedvosmislenu privolu na korištenje i emitiranje dostavljenih fotografija i snimaka za potrebe arhive Kino kluba Sisak i nastajanje dokumentarnog filma kojeg Kino klub Sisak snima o potresu. Sva prava nakon slanja snimke posjeduje Kino klub Sisak te će se poslani materijali koristiti isključivo za potrebe arhive i nastajanja filma u produkciji Kino kluba Sisak.

Izvor: HAVC


(R.P.B., 25.01.2021)

Tagovi: kino klub sisak