obavijest

Mrežna knjiga 'Vilinsko igrišče - Hrvatske bajke, priče, legende i vjerovanja'U sklopu projekta 'Dan bajki: baj(kaj)mo i pri(ča)jmo s ma(što)m' Hrvatsko knjižničarsko društvo i Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije objavili su mrežnu knjigu 'Vilinsko igrišče - Hrvatske bajke, priče, legende i vjerovanja'. Zbirka sadrži priloge s dvadeset i četiri lokaliteta diljem naše domovine i tri priloga iz Bača u Vojvodini. Knjiga je dostupna putem poveznice: https://danbajki.wixsite.com/pocetna.
 
'Dan bajki: baj(kaj)mo i pri(ča)jmo s ma(što)m je projekt koji priprema Sekcija za školske knjižnice u suradnji s Komisijom za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva. Vezan je uz Međunarodni dan pripovijedanja koji se obilježava 20. ožujka. Manifestacija se održava u Krapini - središtu Krapinsko-zagorske županije, prozvanoj "Bajkom na dlanu".
Prvi dan bajki održan je 2018., a drugi 2019. godine. Treći Dan bajki trebao se održati 4. travnja 2020. u Krapini, ali to zbog epidemije uzrokovane virusom COVID nije bilo moguće. Zato vas pozivamo da poslušate bajke, priče i legende te pročitate sažetke predavanja na ovoj stranici: https://danbajki.wixsite.com/pocetna/danbajki2020
Zato što nismo mogli napraviti ono što smo isplanirali, učinili smo više od toga. Napravili smo mrežnu knjigu Vilinsko igrišče: hrvatske bajke, priče, legende i vjerovanja. Knjigu možete pročitati na ovoj poveznici: https://danbajki.wixsite.com/pocetna. (HKD)

(D.H.F., 25.01.2021)

Tagovi: dan bajki