predavanje, tribina

Uloga i doprinos mladih u procesu izgradnje mira i pomirenja – panel diskusija


vrijeme: 22.01.2021. 11 h

Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska, Veleposlanstvo Francuske Republike u RH i Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u RH organiziraju u petak, 22. siječnja, u 11 sati, online panel diskusiju 'Uloga i doprinos mladih u procesu izgradnje mira i pomirenja'.

Ovim događajem će se obilježiti 58. obljetnica Elizejskog ugovora, poznatog i kao Ugovor o prijateljstvu, potpisanog 1963. godine, kao i 2. obljetnica Aachenskog ugovora potpisanog 2019. godine kojim se nastavlja Elizejski ugovor. Oba ugovora potpisana su 22. siječnja.
 
Događaj će pozdravnim riječima otvoriti Nj.E. Gaël François Veyssiere, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj i Nj.E. Robert Richard Klinke, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj.
 
Nakon uvodnog obraćanja, uslijedit će panel diskusija na kojoj će sudjelovati Florence Gabbe (Francusko - njemački ured za mlade), Frank Morawietz (Francusko-njemački ured za mlade), Sandra Kasunić (Centar za mirovne studije) te Ivan Đurić (Inicijativa mladih za ljudska prava- Srbija). Diskusiju će moderirati Branka Vierda iz Inicijative mladih za ljudska prava - Hrvatska.
 
Predviđeno trajanje događaja je sat i pol vremena. Radni jezici događaja su hrvatski i srpski uz omogućen simultani prijevod na engleski jezik.
 
Facebook event

(R.P.B., 20.01.2021)