natječaj

5. Međunarodni trijenale autoporteta - Poziv


vrijeme: 09.04.2021. - 16.05.2021.
prijava: 16.02.2021.
mjesto: Samobor, Galerija Prica

Peto izdanje Međunarodnog trijenala autoportreta, žirirane i tematske izložbe održat će se pod nazivom "Ja – između zbilje i imaginacije“ od 9. travnja do 16. svibnja u Samoboru. Prijave za sudjelovanje primaju se do 16. veljače 2021.

Nositelj i organizator izložbe je Galerija Prica, POU Samobor, a autor ovogodišnje koncepcije na jednu od najstarijih, ali vječno aktualnih tema u umjetnosti, je muzeolog i povjesničar umjetnosti Nikola Albaneže.

"Trijenale autoportreta gaji od početka i historiografski pogled na naslovnu temu što postiže uključivanjem u izložbu retrospektivnoga pregleda odabranih radova. Na taj način posjetitelji mogu sagledati ostvarenja prošlih razdoblja usporedo s recentnima, uvjetovanima trogodišnjim ritmom manifestacije", napominje se u najavi.

Nakon korištenja fundusa Zbirke Lukin, na 5. trijenalu predstavit će se selekcija autoportreta iz Zbirke Kovačić - Mihočinec, najavljeno je.

Poziv za sudjelovanje ove godine nije upućen samo hrvatskim likovnim i vizualnim umjetnicima, nego i onima iz drugih zemalja.

Prijave se primaju zaključno do 2. veljače.  Rok za prijave prudužen je do 16. veljače 2021.

Prijaviti se mogu maksimalno tri rada nastala u razdoblju od 2017. do 2021. godine, crteži, slike, grafike, fotografije, kolaži, skulpture, objekti, instalacije, video.

Dopuštene su sve tehnike i materijali, a kod objekata i instalacija mogući su sinergijski odnosi različitih medija i materijala. Dimenzije djela nisu ograničene, a prijaviti se mogu akademski umjetnici i umjetnici amateri.

Autor prve izložbe trijenala bio je povjesničar umjetnosti Guido Quien, a nastavljaju je razvijati likovne kritičarke i povjesničarke umjetnosti Višnja Slavica Gabout, Branka Hlevnjak i Sonja Švec Španjol. (Hina) 

(D.H.F., 02.02.2021)