obavijest

Akcija HDS ZAMP-a: Playlista za glazbenu školu u Sisku


vrijeme: 19.01.2021.

Zbog posljedica potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije bez mjesta na kojem uče i stvaraju glazbu ostalo je i 360 polaznika te 40 nastavnika Glazbene škole „Frana Lhotke“ u Sisku i u područnom odjelu u Petrinji. Kako bi se pomoglo da se u solidarnom orkestru pomoći iz cijele zemlje čuje i glas glazbenih autora, HDS ZAMP je pokrenuo akciju „Playlista za glazbenu školu Sisak“.

Mnogi glazbenici, članovi Hrvatskog društva skladatelja, odrekli su se autorskih honorara od jedne ili više svojih poznatih skladbi. Ukupna svota generirana od javnog izvođenja i emitiranja ovih pjesama na radiju, televiziji i putem interneta, bit će uplaćena na račun za obnovu Glazbene škole.

„Playlista trenutno sadrži više od 200 pjesama različitih glazbenih žanrova i usmjerenja. Pop, rock i autori zabavne, klapske ili tamburaške glazbe zajedno će s kolegama iz jazza, alternativne i klasične glazbe svojom gestom pomoći povratku mladih glazbenih talenata u klupe, kako bi glazba nastavila živjeti u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji,“ komentirao je Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik HDS-a.

Opširnije:
https://www.zamp.hr/
(D.H.F., 19.01.2021)