natječaj

Natječaj HDS-a 'Rudolf i Margita Matz'


vrijeme: 11.01.2021.
prijava: 29.01.2021.

Hrvatsko društvo skladatelja 11. siječnja 2021. raspisalo je natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda „Rudolf i Margita Matz“. Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo najmlađe generacije, odnosno pomoći mladim autorima u odabiru poziva profesionalnog skladatelja.

Temeljem želje izražene u oporuci i rješenja o nasljeđivanju, Hrvatsko društvo skladatelja (dalje: HDS) raspolaže sredstvima od tantijema skladatelja Rudolfa Matza i supruge, pijanistice Margite Matz. Predsjedništvo HDS-a donijelo je 6. listopada 2009. odluku da se prikupljena sredstva utroše u obliku stimulacija, nagrada i stipendija za mlade skladatelje.

HDS Natječajem podupire školovanje, profesionalni razvoj i umjetnička postignuća mladih skladatelja ozbiljne glazbe, koji na dan 31. prosinca 2020. nisu stariji od 30 godina.

Maksimalan iznos sredstava koja će se dodijeliti ovim Natječajem u 2021. godini iznosi 20.000 kuna. Iznos pojedinačne stimulacije, odnosno stipendije, način i rokovi isplate bit će određeni individualno temeljem potreba, kvalitete, radnog i poreznog statusa dobitnika stimulacije.

Na natječaj se mogu prijaviti učenici, studenti i diplomirani skladatelji, kao i ostali mladi autori koji se bave skladanjem ozbiljne glazbe i koji žele postati profesionalni glazbenici. Ne mogu se prijaviti dobitnici stipendije iz prethodnih godina.

Rok za prijavu: 29. siječnja 2021.

Propozicije Natječaja i obrazac za prijavu dostupni su putem poveznice:
http://www.hds.hr/otvoren-natjecaj-rudolf-i-margita-matz-3/

(D.H.F., 18.01.2021)