izložba

Galerija SKC predstavlja SKC 2021 kalendar i izložbu 'Svjetovi'


vrijeme: 15.01.2021. - 16.01.2021.
mjesto: Rijeka

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci već tradicionalno kreira godišnje kalendare, a besplatni primjerak za ovu godinu moći će se preuzeti u Galeriji SKC ovaj petak, 15.1., u 17 sati. Također, u galeriji će se ovog vikenda moći pogledati izložba 'Svjetovi', mlade umjetnice Gaie Radić. Otvorenje je u subotu, 16. siječnja, s početkom u 19 sati, a posjetitelji će ju moći razgledati do 22. siječnja

Kalendar 2021.

Ovogodišnji kalendar nastavak je projekta „Rodom u koprive“ čije su autorice sad već diplomirane studentice Petra Čargonja (FFRI) i Elena Apostolovski (APURI). Čine ga radovi trinaest autorica, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti, koje ilustriraju različite aspekte vlastitog postojanja - tjelesnog, društvenog, političkog i emocionalnog. Umjetnice kroz različite ilustracije prikazuju puninu ženskog životnog iskustva te se suprotstavljaju zadatim stereotipima i tuđim normama. Ovogodišnji SKC-ov kalendar nastavak je težnje za vizualnom kulturom oslobođenom od objektivizacije ženskih egzistencija.
 
FB događaj
 
Samostalna izložba: Svjetovi Gaie Radić
 
Otvorenje: 16.01.2021. u 19 sati, Galerija SKC (Kružna 8, Rijeka)
Trajanje izložbe: 16.1. - 22.1.2021. 17 - 20h
 
U Galeriji SKC od ovog vikenda moći će se pogledat izložba „Svjetovi”, mlade umjetnice Gaie Radić. Otvorenje je u subotu, 16. siječnja 2021. godine s početkom u 19 sati, a posjetitelji će ju moći razgledati do 22. siječnja u radnom vremenu Galerije. Izložba „Svjetovi” naziv je za seriju vizuala. Izvorno je nastala nakon istraživanja u kojem je autorica intervjuirala dvadesetak osoba različite dobi, spola i životnih priča. Tema intervjua je bila kako vide svoj um kada bi ga morali zamisliti u obliku fizičkog prostora. Opise koje je povratno dobila, upotrijebila je kao narativni materijal za kreiranje digitalnih prikaza tih istih metafizičkih prostora.

Gaia Radić, devetnaestogodišnja multimedijska umjetnica rodom iz Pule. Studira na arhitekturu u Ljubljani pri Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. U svom umjetničkom radu primarno se koristi digitalnim medijima, kao što su 3D modeliranje i animacija te u svom fokusu drži oblikovanje prostora. Izložba je dio projekta kojeg  (su)financira Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.
 
FB događaj


(R.P.B., 14.01.2021)

Tagovi: galerija skc