projekcija

Film Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba' online


vrijeme: 18.01.2021.

Film Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba' s najpoznatijim glumcima regije uključivši i hrvatske, od 18. siječnja bit će dostupan za gledatelje širom svijeta na OnDemand platformi kina Meeting Point.

Film je svojom svjetskom premijerom otvorio prošlogodišnji online Sarajevo Film Festival, zabilježivši rekordnu gledanost - u prva dva sata film je gledalo skoro 14 tisuća ljudi u 42 zemlje.
 
Radnja je smještena u travanj 1992. godine u Sarajevo, gdje se okuplja brojna obitelj zbog stare majke koja nije dobro. Prognoza liječnika je da je njena smrt pitanje minuta, no to se pretvara u sate, pa onda dane.
 
Vrlo brzo počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike kuće u Sarajevu. I sama 'baba' posljednjim uzdasima svojski sudjeluje u tome, a možda je upravo to i održava u životu.
 
Raspad jedne obitelji postaje tako metafora raspada jedne države, a u filmu glume, među ostalima, Mira Banjac, Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović, a iz Hrvatske Alma Prica i Jadranka Đokić.
 
Pjer Žalica redatelj je, pisac i producent, najpoznatiji po filmovima "Gori vatra" i "Kod amidže Idriza". Napisao je scenarij za film "Žaba", režirao  niz kratkih igranih i dokumentarnih filmova, kazališnih predstava, TV-programa te reklamnih i glazbenih spotova.
 
Na istoj platformi, Ondemand.kinomeetingpoint.ba do kraja mjeseca dostupni su i filmovi “Mare” Andree Štake (u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Kosovu), “Pun mjesec” Nermina Hamzagića (u cijelom svijetu), “Otac” Srdana Golubovića (u Bosni i Hercegovini i Sloveniji). (Hina)

(R.P.B., 14.01.2021)

Tagovi: film, projekcija