projekcija

Kino Istra: ususret projekcijama uživo, filmovi kreću online


vrijeme: 15.01.2021.

Kino Istra/Cinema Istria projekt je koji donosi cjelogodišnji filmski program u dvanaest gradova i mjesta Istre s obje strane granice. Projekcije uživo kreću čim epidemiološki uvjeti budu prikladni, a do onda Kino Istra, za početak, nudi četiri europska naslova koja će od petka, 15. siječnja 2021. godine biti dostupni za gledanje online.

Projekt Kino Istra usmjeren je svima – i roditeljima i djeci, s ciljem da se podsjeti na nezamjenjivu važnost kina. Uz oko 150 projekcija, u sklopu projekta Kino Istra priprema se niz specijalnih događanja, radionica i gostovanja kojim će se kroz cijelu godinu stanovnike Istre pozivati u nove filmske čarolije i avanture. 

Za dobar početak nove filmske godine, Kino Istra online donosi lepezu naslova koji su na neki način vezani uz Istru:

Je li letrika ubila štrige?
 redatelja Cristiana Crissa Kolacia pravi je istarski film: od domaćeg autora, do domaćih ljudi koji pričaju legende o vješticama - štrigama. Ovaj film gledatelje vodi u manje poznati, mistični svijet Istre kojim caruju štrige, štriguni, more, štrolige, vile i vukodlaci.

Bog postoji, njeno ime je Petrunija
 Teone Strugar Mitevski je makedonska crna komedija o jednostavnoj djevojci koja, igrom slučaja, muškarcima ispred nosa odnese pobjedu u tradicionalnom crkvenom natjecanju. Ovaj višestruko nagrađivani film jedan je od laureata Motovun Film Festivala 2019.

Nevidljivi dječak Gabriela Salvatoresa je talijanski fantastični film o super-junaku za mlade filmoljupce, o trinaestogodišnjaku koji živi u Trstu, a ima plašt koji ga čini nevidljivim. Ovaj film očarao je publiku širom Europe, kako djecu, tako i njihove roditelje. 

Dolina mira France Štiglica klasični je slovenski dječji film iz 1956. godine, dobro poznat generacijama. Poslijeratna je to priča o dvoje djece koji, nakon traumi i bombardiranja, traže "dolinu mira", a iznimno priznanje filmu je uvrštenje u specijalni program klasičnih filmova na festivalu u Cannesu 2014. godine.

Filmovi će biti dostupni u razdoblju od 15. do 24. siječnja, uz mogućnost pristupa filmovima iz Hrvatske i Slovenije, dok će Nevidljivi dječak biti dostupan i gledateljima u Italiji. Detalje o cijeni najma filma možete pronaći ovdje

Kino Istra Online možete pronaći na ovoj poveznici (link će biti aktivan od petka, 15. siječnja u 18 sati).

Izvor: HAVC
 

(R.P.B., 13.01.2021)