djeca, mladi

Više od 200 polaznika Filmske NaSTAVe


vrijeme: 12.01.2021.

Više od 200 učenika, studenata i nastavnika sudjeluje na zimskom ciklusu Filmske naSTAVe u kinu 'Tuškanac' koja se tijekom zimskih školskih praznika održava uživo do 15. siječnja uživo na online platformi.

Hrvatski filmski savez provodi besplatnu radionicu u suradnji s produkcijskom kućom Factum.
 
Nastava je započela u ponedjeljak analizom filma "Djeca tranzicije" nakon kojeg je slijedila rasprava na razne teme ‒ od filmske teorije do društvenih, socioloških priča vezanih uz film.
 
Jelena Modrić, predavačica i jedna od osnivačica Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac, smatra kako nema boljeg načina od započinjanja novog tjedna od slušanja filmske glazbe, gledanja sjajnih dokumentarnih filmova te analize i interpretacije sa skoro 200 zainteresiranih učenika, studenata i nastavnika iz cijele Hrvatske.
 
Po njezinim riječima, Filmska naSTAVa uvijek iznova oduševi svježim idejama, nekim uočenim filmskim detaljima i zapažanjima te mogućnošću upoznavanja i komuniciranja s već poznatim, ali i novim zaljubljenicima u filmsku umjetnost.
 
Za srijedu je najavljeno gostovanje profesora Nenada Puhovskog, jedne od ključnih osoba u razvoju suvremenoga hrvatskog dokumentarca autora nagrađivanih, ali i žestoko osporavanih filmova te producenta više od 70 dokumentaraca, koji je bio i voditelj jedinog magistarskog studija dokumentaristike u jugoistočnoj Europi na ADU u Zagrebu. (Hina)

(R.P.B., 12.01.2021)