koncert

Valentino Bošković na najvećem europskom showcase festivalu Eurosonic


vrijeme: 15.01.2021. 20,25 h

Hrvatski glazbeni sastav Valentino Bošković nastupit će u petak, 15. siječnja, u 20,25 sati, na najvećem europskom showcase festivalu, Eurosonicu, koji se održava od 13. do 16. siječnja u nizozemskom Groningenu, na poziv organizatora festivala. Zbog pandemije koronavirusa festival će u potpunosti biti digitalan.

"Pozivu na festival smo se odazvali jer smo dobili slobodu osmislit program kojim ćemo se predstavit. Tako smo se odlučili za premijeru našeg novog djela, glazbeno-povijesnog epa "Tri punte portafoja" koji uključuje i dvije dosad neobjavljene pjesme, a sve praćeno arhivskim snimkama Brača i bračkog podmorja", rekli su Josip Radić i Branko Dragičević koji stoje iza projekta Valentino Bošković.
 
Valentino je prošle godine objavio album "Velika Praska" koji se našao na listama najboljih albuma većine hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara, kao i singl "Blojska rapsodija". Album možete besplatno slušati na njihovom Bandcampu ili ovdje.
 
Vinilno izdanje je u izradi i naći će se uskoro u prodaji u izdanju Mudrog Brka, a dotad možete kupiti CD kompilaciju "Vodič kroz galaksiju za redikule" ili ulaznicu.
 
"Ovo nije nastup uživo, to će tek bit na Vidovoj gori 2046. godine", zaključio je Valentino.

(R.P.B., 11.01.2021)