najave

Kino klub Sisak: prikupljanje materijala za dokumentarni film o potresu


vrijeme: 08.01.2021.

Na inicijativu Kino kluba Sisak počinje snimanje dokumentarnog filma kojemu je cilj prikazati trenutke potresa i stanje nakon potresa na području Siska, Petrinje i okolnih sela. Dokumentarni film će producirati Kino klub Sisak, a članovi pozivaju sve zainteresirane da pridonesu stvaranju projekta slanjem svojih uradaka.
 
Potres je trag ostavio i na domovima članova Kino kluba Sisak te na prostorijama Kluba i opremi kluba. Iz Kluba se nadaju kako ih materijalna šteta neće omesti u stvaranju važnog dokumentarnog filma te kako će svojim djelovanjem, kao i do sada, pridonijeti kulturi filma u Hrvatskoj. Članovi Kino kluba Sisak tako prikupljaju i sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju prostora Kino kluba, a o humanitarnoj akciji “Za Kino klub Sisak” više možete pronaći na ovoj poveznici.
 
“Iako je Klub stradao u potresu te je mnogo opreme uništeno, kao i domovi naših kinoklubaša, našu ekipu filmaša to nije spriječilo da dokumentira i arhivira snimke i fotografije koje su nastale nakon prvog i drugog potresa. Upravo je iz toga i proizašla ideja o snimanju dokumentarca s temom potresa na našem području," poručuju iz Kino kluba Sisak.
 
Dio ekipe iz Kluba aktivno snima i prikuplja materijale za dokumentarni film diljem Sisačko-moslovačke županije, a od ovoga su im se tjedna priključili i ostali filmaši. Iz Kluba se nadaju kako će zaprimiti i materijale svojih sugrađana koji prikazuju potres.
 
Svoje materijale, fotografije i snimke, svi zainteresirani mogu poslati na mail: kino.klub.sisak2013@gmail.com. Uz materijale, s prijavom je potrebno poslati i tekst privole kojeg možete preuzeti u nastavku:
 
Privola za korištenje dostavljenih materijala u svrhu izrade dokumentarnog filma
 
Ja (Ime i prezime) slanjem snimke dajem svoju dobrovoljnu, izričitu i nedvosmislenu privolu na korištenje i emitiranje dostavljenih fotografija i snimaka za potrebe arhive Kino kluba Sisak i nastajanje dokumentarnog filma kojeg Kino klub Sisak snima o potresu. Sva prava nakon slanja snimke posjeduje Kino klub Sisak te će se poslani materijali koristiti isključivo za potrebe arhive i nastajanja filma u produkciji Kino kluba Sisak.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 08.01.2021)