projekcija

Mirjana Bohanec Vidović u Art Caffeu


vrijeme: 05.01.2021.

Legendarna Mirjana Bohanec Vidović gostuje u Art Caffeu kod Borisa Homovca. Iako je najpoznatija po glavnoj ulozi u kultnom hrvatskom filmu 'Tko pjeva zlo ne misli', iza nje je i uspješna karijera sopranistice u matičnoj kući HNK u Zagrebu te internacionalna karijera i dugogodišnji angažman u Beču.

Početkom devedesetih počinje se baviti diplomacijom i afirmacijom hrvatske kulture u Europi.
 
Ove godine je pedeset godina od snimanja Golikova filma "Tko pjeva zlo ne misli", kojeg kritičari smatraju našim najboljim igranim filmom, a gospođa Bohanec nakon duge pauze vratila se kultnoj ulozi Ane Šafranek. Ovaj put je to u Brešanovoj seriji "Dnevnik velikog Perice", koju ćemo uskoro gledati na HRT-u.
 
U Art Caffeu govori o dvojbama da se nakon nekoliko desetljeća vrati pred kamere, opernoj karijeri koju ipak nije nastavila u inozemstvu, filmskoj slavi, prijateljstvu s Reljom Bašićem i Krešom Golikom, odnosu s predsjednikom Tuđmanom, vlastitoj fondaciji i umirovljeničkoj svakodnevici u rodnom Zagrebu.
 
Emisiju možete pogledati na službenom Youtube kanalu: https://youtu.be/PSbT8rHi1s8 ali i na Z1 tv-u, Televiziji Jadran, Televiziji Šibenik i Prigorskoj.tv a uskoro i na drugim lokalnim tv postajama.

(R.P.B., 05.01.2021)

Tagovi: art caffe