natječaj

Raspisan natječaj za filmove 14. Smaragdnog eco film festivala


prijava: 15.06.2020.

14. izdanje Smaragdnog eco film festivala SEFF će se održati od 26. do 29. kolovoza 2021.godine. I na ovom izdanju ovog jedinstvenog u svijetu eko film festivala, festivalski tim će obilaziti mjesta Pounja, te Lonjskog polja, prikazujući publici filmove koji bude ekološku svijest.

I dok očekujemo do kraja godine novi vizual koji se trenutno izrađuje rukama svjetski poznatog Marvelovog crtača stripova Dalibora Talajića, prijave filmova su otvorene! Svakodnevno pristižu filmovi na platformu filmfreeway-a, a formiran je i međunarodni žiri koji će odlučiti koji su filmovi najbolji. O dugometražnim filmovima će odlučivati Jose Vieira Mendes (Portugal), Francesco N.M. Rasero (Italija), te Branko Ištvančić (Hrvatska). Žiri kratkometražnih filmova čine Spomenka Saraga (Hrvatska), Aiste Diržiute (Litva) i Barbara Rivera Parkers (Španjolska). Animirane filmove biraju Nata Rudman (Rusija), Sabri Pajaziti (Kosovo) i Corina Eredenta Moldovan-Florea (Rumunjska). Svoje ekološke filmove za ovaj filmski festival bez ugljičnog otiska autori mogu prijaviti na portalu: https://filmfreeway.com/SEFFSmaragdniecofilmfestival
 
14. SEFF će se održavati od 26. do 29.kolovoza 2021. godine u prostorijama udruge KAS u Sisku, dok će dnevno biciklima festivalski tim obilaziti Sisačko-moslavačku županiju. Osim projekcija filmova, u prostorijama udruge KAS održavati će se filmske radionice koje će voditi Branko Ištvančić, Dalibor Talajić i Daniel Pavlić. 14. izdanje festivala ponovno ima svog promotora u ulozi kuma, a ovogodišnji kum festivala je glumac Dušan Bućan!
 

(R.P.B., 28.12.2020)