predstava

Premijera predstave 'Adriatico' u riječkom HNK-u


vrijeme: 12.12.2020. 12 h
mjesto: Rijeka

Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca će u subotu, 12. prosinca, u 12 sati, premijerno izvesti predstavu 'Adriatico' Siniše Novkovića. Predstava je to za cijelu obitelj koja na vrlo zabavan i često duhovit način prenosi ozbiljnu i važnu poruku.

„Adriatico” je priča o intrigantnoj i intenzivnoj vezi čovjeka i mora. Priča je za sve naraštaje jer svatko će, bio on šestogodišnjak ili devedesetogodišnjak, razumjeti njenu pouku o važnosti očuvanja našeg okoliša i prirode, o važnosti mora koje pokriva sedam desetina Zemljine površine”, ističe autor i redatelj predstave Siniša Novković koji potpisuje i dramaturgiju, scenografiju, kostimografiju, glazbu, animacije te oblikovanje svjetla.
 
U predstavi glume Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo i Andrea Tich koji nizom transformacija igraju višestruke uloge.
 
Bajkovita predstava će malu i veliku publiku povesti u otkrivanje tajni Jadranskog mora kroz napetu priču o troje oceanografa koji na  dnu mora pronalaze  kovčeg s blagom. Ali ne onim materijalnim. Da bi došli do njega, a dok im ograničeno vrijeme istječe, oceanografi moraju prethodno riješiti jedan zadatak… U rješavanju će im se pridružiti sredozemna medvjedica, periska i drugi ugroženi stanovnici Jadranskog mora.
 
Maštovita i zaigrana, uz čudesne projekcije i songove te bojne komične elemente, predstava “Adriatico” nudi poučnu zabavu za djecu i odrasle. 
 
Predstava je nastala u suradnji s Gradskim kazalištem mladih u Splitu gdje je izvedena u listopadu.
 
Svoju premijeru na hrvatskom jeziku predstava će, s istom glumačkom ekipom, na pozornici “Zajca” doživjeti točno tjedan dana kasnije, u subotu, 19. prosinca, s početkom u 12 sati.


(R.P.B., 11.12.2020)