natječaj

Natječaj za recital kajkavske poezije 'Stara lipa'


prijava: 01.02.2021.
mjesto: Vrbovec

Natječaj za recital kajkavske poezije pod nazivom 'Stara lipa' održava se po treći put u vrbovečkom kraju. Udruga Osebunjek, kao organizator natječaja, poziva sve koji pišu kajkavskim narječjem da se prijave do 1. veljače 2021.!

Pravila natječaja:
 
1. Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.
2.  Natječaj recitala je otvoren od 1. prosinca 2020. do 1. veljače 2021.
3.  Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.
4.  Molimo da uz svaku pjesmu poslanu na natječaj napišete i objašnjenje manje poznatih riječi.
5.  Pjesme se šalju poštom, prepisane u tri primjerka, potpisane šifrom u velikoj omotnici.Također, natjecatelji su dužni poslati radove i podatke o autoru na e-mail adresu: staralipa.2021@gmail.com.
6.  Za slanje poštom, u veliku omotnicu, potrebno je priložiti zatvorenu manju u kojoj će biti podaci o autoru (ime, prezime, adresa i kontakt) te šifra, koja nikako ne smije biti pseudonim autora i popis pjesama. Na manjoj omotnici potrebno je napisati šifru autora kojom su pjesme potpisane.
7.  Pjesme se šalju na adresu: „Udruga Osebunjek'', Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec.
8.  Za najbolje tri pjesme dodjeljuju se nagrade. Prva nagrada je 1.000,00 kuna u gotovini, druga je, ili u novčanom iznosu ili u materijalnoj protuvrijednosti od 700,00 kuna, treća, također, jednako tako, u iznosu od 500,00 kuna.
9.  Autori su dužni odazvati se na recital i čitati svoju pjesmu koja će biti određena za čitanje na recitalu. Ukoliko nisu u mogućnosti prisustvovati recitalu, molimo neka odrede osobu koja će čitati njihovu pjesmu.
10. Svaki sudionik recitala čije će pjesme ući u zbornik pod nazivom Stara lipa, primit će po jedan primjerak Zbornika i Zahvalnicu za sudjelovanje. Za osvojena prva tri mjesta, uz nagrade, bit će dodijeljena i priznanja.
11. Objava rezultata je 1. svibnja 2021. godine.
12. Recital će se održati početkom lipnja 2021. godine u Vrbovcu. Svi podatci o održavanju recitala bit će javni objavom rezultata.
13. Predsjednica „Udruge Osebunjek'' Katarina Zadrija neće se natjecati na recitalu.
14. Pjesme za natječaj moraju biti pisane u Word dokumentu (Times New Roman, font 12) ili strojno. Radovi, upućeni na recital, ne vraćaju se.
 

(R.P.B., 01.12.2020)