natječaj

Otvorene prijave za 15. Splitsku.tiramolu


vrijeme: 12.12.2020. - 28.12.2020.
prijava: 06.12.2020.
mjesto: Split

Udruga 'Splitski portal' raspisala je natječaj za 15. 'Splitsku.tiramolu', tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 6. prosinca 2020., do 23,59 sati!

Radovi najboljih mladih fotografa (profesionalaca i amatera) i ovoga puta izložit će se u Galeriji fotografija Fotokluba Split od 12.12. 2020. do 28.12.2019., a postav će ove godine birati mladi, nagrađivani splitski fotoreporter Milan Šabić.
 
"Splitska.tiramola" i ove godine će imati humanitarni karakter, ali u drugačijem izdanju. Prethodnih godina radove sa Splitske.tiramole mogli ste kupiti na humanitarnom buvljaku "A di si ti?" udruge "MoSt,  u sklopu kojeg se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke. Nažalost, zbog situacije s koronavirusom buvljak je ove godine otkazan te ćete fotografije moći kupiti izravno u Galeriji, a sredstva donirati na poseban račun udruge MoSt.
 
Mladi kreativci, zavirite u svoje foldere i memorijske kartice i do 6. prosinca pošaljite svoje radove pa makar imali i samo jedan moment zabilježen fotoaparatom, a za kojeg vjerujete da je nešto vrijedno pokazivanja javnosti!
 
Prije slanja provjerite pravila "Splitske.tiramole":

- prijavljene fotografije ISKLJUČIVO su snimljene u Splitu i nisu starije od dvije godine (pritom ne tražimo klasične razglednice, već zanimljive momente, portrete, detalje, događaje koji su obilježili godinu...)
- fotografije trebaju biti u JPEG formatu, 45 cm (300 dpi) po dužoj stranici
- fotografije imenovati na sljedeći način: prva dva slova imena i prezimena i naziv fotografije (npr.: Ivan Matić – Zalazak sunca – > Iv-Ma – Zalazak sunca)
- može se poslati najviše pet fotografija (isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka, Jumbo mail ili Wetransfer link)
- natječaj je namijenjen mladim autoricama i autorima do 30 godina starosti (30. rođendan navršavaš najkasnije 31.12.2020. godine)
- u mailu pošalji i svoje podatke (ime i prezime, godinu rođenja, broj mobitela, naziv svake od fotografija)
- odgovoriti na pitanje: pristaješ li da se tvoje odabrane fotografije prodaju i prihod donira udruzi Most
- pošaljite mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima na e-mail adresu: tiramola@split.com.hr do 6.12.2020. u 23:59.

(R.P.B., 25.11.2020)