nagrada

Dodijeljene nagrade za slikovnice 'Ovca u kutiji'


vrijeme: 23.11.2020.

Dodjela nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu 'Ovca u kutiji', koja se dodjeljuje od 2005. godine, ove se godine održala virtualno.

Prema mišljenju dječjega žirija dobitnici jedne od najvedrijih književnih nagrada – Ovce u kutiji ove godine su: Zoran Maljković za tekst i Marko Jovanovac za ilustracije u slikovnici Moj tata zeko. Dobitnicima čestitamo na besprijekornom prepoznavanju dječjih interesa i ukusa u uvjerenju da kao najiskrenija publika djeca prepoznaju istinsku kvalitetu.
 
Stručni žiri Ovcom u kutiji nagradio je Snježanu Babić Višnjić za tekst i Branku Hollingsworth za ilustracije u slikovnici Park u oblacima.
 
Nagrađeni su autori svojim dosadašnjim radom već ostvarili velike dosege na hrvatskoj književnoj sceni, a ovogodišnje nagrade svjedoče da su im svi postignuti uspjesi poslužili kao podstrek za nastavak likovnog i književnog istraživanja, za daljnje širenje perspektiva i dosega u odnosu književnog teksta i njegove ilustracije objedinjenih u uspješnoj – dobroj, lijepoj i pametnoj – slikovnici koja ima važnu ulogu u odrastanju i formiranju budućih čitatelja.
 


(R.P.B., 23.11.2020)