djeca, mladi

8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska


vrijeme: 30.11.2020. - 04.12.2020.

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) organizira osmu godinu zaredom svoj središnji godišnji događaj 8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska pod nazivom 'Stari izazovi, novo ruho', a na samoj konferenciji ponudit će se rješenja problema koji su se razotkrili u 2020. godini u novom ruhu.

Konferencija će se održati od 30. 11. do 4. 12. 2020. godine u Zagrebu, a prijenos će biti osiguran putem društvenih mreža na Facebook stranici @WorldYouthAllianceHrvatska te na YouTube kanalu @Svjetski savez mladih Hrvatska.
 
SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 150 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.
 
Konferencija se održava online u formi ciklusa okruglih stolova i okupit će stručnjake, znanstvenike, donositelje odluka i više od 500 mladih koji će kroz 5 dana ponuditi rješenja aktualnih problema današnjice. Teme ovogodišnje konferencije su doživljaj slobode unutar društva i pojedinca, razvoj identiteta i ideologija u vremenima krize, utjecaj pandemije COVID-19 na svakodnevnicu kroz digitalizaciju društva, udaljavanje od čovjeka te društveni procesi koji su utjecali na društvene podjele u vidu radikalizacije i ekstremizacije. Neki od predviđenih govornika su: dr. sc. Robert Torre, dr. sc. Petar Mitrikeski, psihologica Ella Selak Bagarić, novinar i publicist Matija Štahan.
 
Događaji u 2020. itekako su utjecali na živote svih nas te se ovom konferencijom mladima nastoji pružiti podrška u usmjeravanju snage i kreativnosti  u stvaranju društvenih vrijednosti. Izazovi s kojima se svakodnevno susrećemo sve više ističu važnost osobnih sloboda te zaštitu zdravlja i života najugroženijih. Norme koje su do sada vrijedile u reguliranju odnosa između pojedinca i društva i dalje ostaju na snazi, usprkos tome, pokreti poput Black Lives Matter, prosvjeda u Poljskoj povodom odluke Ustavnog suda o pobačaju te prosvjedi građana protiv mjera koje od početka pandemije donose nacionalni stožeri civilne zaštite upućuju na nove društvene podjele i rastući radikalizam u društvu.
 
Svjesni događaja koji su obilježili ovu godinu 8. Tjedan SSMH doprinos je u stvaranju okruženja pogodnog za psihološki, intelektualni, društveni i duhovni aspekt osobe, ali i razvoju ljudske osobe u cijelosti.
 
Link na prijavni obrazac se nalazi ovdje.
 
Prijava za sudjelovanje nije obvezna, ali svi prijavljeni sudionici će imati priliku dobivati podsjetnike putem e-maila za događaje na 8. Tjednu Svjetskog saveza mladih.
 
Više informacija o konferenciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

(R.P.B., 20.11.2020)