izložba

Multimedijalna izložba sedam splitskih umjetnika u Galeriji Škola u Splitu


vrijeme: 20.11.2020. - 14.12.2020.
mjesto: Split

Multimedijalna izložba 'Nulti krajolik' je projekt koji spaja performans, film, videoinstalacije i ekološki aktivizam. Otvorenje izložbe je 20. studenog, u 19 sati, u Galeriji Škola (Fausta Vrančića 15, Split).

U okolici drugog najvećeg Hrvatskog grada i velike turističke destinacije na Jadranu nalaze se objekti koji izgledaju kao da pripadaju drugom načinu razmišljanja oprečnog turizmu koji je uzeo grad u svoje krilo.
 
Kako je moguće da te dvije stvarnosti egizistiraju? Industrijski objekti i masovni turizam? Iz kataloga izložbe: "Radovi na izložbi demistificiraju razdoblje naše prošlosti, artikuliraju sadašnjost i progovaraju o budućnosti. Postavlja se pitanje o nama samima - jesmo li se spremni prilagoditi trenutačnoj situaciji i na koji način. Što nam je motiv? Kratkotrajna zarada dok uništavamo u rekordnom roku ono što se stoljećima stvaralo? Ovaj projekt ne progovara samo o lokalnoj sredini, već prikazuje mentalnu sliku stanovništva koje trenutačno živi na ovim prostorima i o kojem ovisi budućnost naše još uvijek lijepe zemlje. Grad Split je sakrio industrijska postrojenja tablama apartmana i jednodnevnih izleta, ali industrijska stvarnost još je prisutna."
 
Izložba je nastavak na hibridni dokumentarni film Nulti krajolik redatelja Bruna Pavića koji je imao svjetsku premijeru na najvećem festivalu dokumentarnog filma u Srednjoj i istočnoj Europi Ji.hlava film festivalu.
 
U izložbi sudjeluju: Petar Grimani, Gildo Bavčević, Marin Renić, Bruno Pavić, Nina Kamenjarin i Vice Tomasović. Kustos izložbe je Ivan Perić, a voditelj Galerije škola Hrvoje Zuanić.
 
Otvorenje izložbe je 20. studenog 2020. godine u 19 sati u Galeriji Škola, Fausta Vrančića 15, Split. Izložba je otvorena do 14. prosinca. Posjetitelji izložbe su se dužni pridržavati epidemioloških mjera održavanjem distance od 2 metra i obveznim nošenjem maski.
 
Više o izložbi potražite na ovoj poveznici ili ovdje.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 20.11.2020)