izložba, predavanje, tribina

Izložba i predavanje na temu arheološke podvodne baštine u Zadru


vrijeme: 13.11.2020.

U petak, 13. studenoga, na Facebooku Arheološkoga muzeja Zadar, u 12 sati, održat će se prijenos uživo otvorenja izložbe 'Podvodna arheološka baština otoka Hvara, razvoj i recentna istraživanja'.

Riječ je o izložbi autora: Eduarda Viskovića (Kantharos d.o.o.), Marinka Petrića (Muzej hvarske baštine), Jurice Bezaka i Igora Mihajlovića (Hrvatski restauratorski zavod), Tee Katunarić Kirjakov (Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu) i Saše Denegrija (Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Konzervatorski odjel Split).
 
Nakon otvorenja izložbe, program se nastavlja u 12.45 predavanjem Recentna podvodna arheološka istraživanja u akvatoriju otoka Hvara i Šćedra. Predavanje će održati Tea Katunarić Kirjakov, Igor Mihajlović i Jurica Bezak. Ovom virtualnom zaronu u hrvatsko podmorje možete se pridružiti postavljajući pitanja u komentarima tijekom prijenosa uživo na Facebooku AMZd, a gosti će na taj način biti dostupni do 13.45. 
 
Na Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana, 24. studenoga, bit će slobodan ulaz u Muzej od 9 do 18 sati. Uz stalni postav posjetitelji će moći razgledati i povremenu izložbu Podvodna arheološka baština otoka Hvara, razvoj i recentna istraživanja. Izložbu će biti moguće razgledati, u radno vrijeme Muzeja, sve do 29. siječnja 2021.

(R.P.B., 12.11.2020)

Tagovi: amz