obavijest

Promocija zbirke priča 'Osporavanje kiše' Tanje Radović


vrijeme: 10.11.2020.

Novoizašlu zbirku priča autorice Tanje Radović 'Osporavanje kiše' (MeandarMedia) predstavili su u online okruženju urednik i izdavač Branko Čegec i autorica, a glumci Kazališta 'Ivan Goran Kovačić', Zrinka Antičević i Marko Movre scenski su uprizorili jednu od priča. Promocija je dostupna na YouTube kanalu KGZ-a.

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=wQVemiToCUI
 
O autorici:
 
Tanja Radović, knjižničarka, dramatičarka, prozaistica. Završila kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Hrvatskom radiju izvedene su joj vlastite radiofonske prilagodbe drama, kratke priče i  radioigre. Drame su joj postavljene u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici te u HNK-u u Mostaru.
 
Kazalište “Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba praizvelo joj je drame u kojima je sudjelovala i kao glumica ili redateljica. Dobitnica je nagrade SFERA u kategoriji drame za knjigu Ledeno doba (2009.). Član je uredništva časopisa za knjigu Tema (Zagreb, Centar za knjigu, 2004.-). Drame su joj u zbornicima prevedene na engleski i poljski jezik.
 
Objavljene su joj dvije knjige drama - Iznajmljivanje vremena (Zagreb, Meandar i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2001.) i Ledeno doba (Zagreb, Meandarmedia i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2009.), dva romana - Pitanje Nade (Zagreb, Meandarmedia, 2015., e-izdanje 2020.) i Rent-a-talent (Zagreb, Meandarmedia, 2018.), a pojedine drame, kratke priče i SF-priče u raznim časopisima i zbornicima.
 
Knjiga "Osporavanje kiše" objavljena je uz potpore Ministarstva kulture i medija RH - za poticanje književnog stvaralaštva te za izdavanje.


(R.P.B., 12.11.2020)