natječaj

Objavljen natječaj ElectroCRO


vrijeme: 02.11.2020.
prijava: 27.11.2020.

Hrvatsko društvo skladatelja dana 2. studenog 2020. raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a.
 
Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima klupske elektroničke glazbe, na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost.

Pravo prijave na natječaj imaju pojedinci koji su redovni ili pridruženi članovi HDS-a i/ili DJ-i s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u te manifestacije, projekti i događanja čiji je barem jedan direktor/umjetnički ravnatelj/odgovorna osoba redovni ili pridruženi član HDS-a i/ili DJ s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u.

Prilikom odlučivanja o dobitnicima sredstava vodit će se računa o stilskoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja. Natjecatelji se moraju pridržavati propisa i zakona o zaštiti autorskih i srodnih prava.

Natjecatelji su dužni podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno s 27. studenim 2020.

Cjeloviti tekst natječaja i prijavnica dostupni su na:
http://www.hds.hr/objavljen-natjecaj-electrocro-3/


(D.H.F., 05.11.2020)