predavanje, tribina

Zanimanje animator - razgovor u MSU


vrijeme: 31.10.2020. 12 h
mjesto: Zagreb

U sklopu posljednjeg dana izložbe 'Od imaginacije do animacije – šest desetljeća Zagreb filma' AM centar u suradnji s MSU Zagreb 31. listopada, u 12 sati, održat će razgovor iz ciklusa Animacija danas na temu 'Zanimanje animator'.

U razgovoru sa Sanjom Borčić (Zagreb film), Danielom Šuljićem (ALU) i Lucijom Bužančić (animatorica) saznat ćemo više o formiranju mladih autora animiranog filma, kako započinje njihov put, koju vrstu podrške imaju kroz edukacijski sustav i izvan njega, koliko je teško doći do sredstava za svoj prvi film, kao i za svaki sljedeći. Želimo saznati je li moguće živjeti od autorskog filma u Hrvatskoj i što taj poziv čini osobito lijepim ili izazovnim.
 
Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, kao središte koje je obrazovalo brojne hrvatske umjetnike animacije posljednjih 20 godina, ima snažan utjecaj na formiranje recentnih autora. Zato se želimo osvrnuti na rad i smjer razvoja Akademije, postoje li novi pristupi i na što se stavlja naglasak u radu s mladim autorima.
 
Razgovor ćemo završiti projekcijom filmova mlade autorice i gošće Lucije Bužančić.
 
Prijave za razgovor na: https://amcentar.hr/zanimanje-animator/#rezervacija 
 
Program sufinancirali: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatski audiovizualni centar
 
 

(R.P.B., 30.10.2020)

Tagovi: animator, msu