radionica, kolonija

Edukativni program suvremenog autorskog kazališta Boiler House


vrijeme: 15.11.2020. - 29.11.2020.
prijava: 10.11.2020.

Udruga Trećeprostor pokreće edukativni program suvremenog autorskog kazališta za izvedbene umjetnike koji se bave raznovrsnim izvedbenim disciplinama. Zanima vas autorsko kazalište? Imate ideju za predstavu, performans, a ne znate kako i gdje biste to realizirali? Prijavite se na edukativni program suvremenog autorskog kazališta Boiler House do 10. studenog 2020.!

B o i l e r  H o u s e
 
Prijave se zaprimaju do na e-mail adresu treceprostor@gmail.com!
 
Udruga Trećeprostor pokreće edukativni program suvremenog autorskog kazališta za izvedbene umjetnike koji se bave raznovrsnim izvedbenim disciplinama. Edukativni program suvremenog progresivnog kazališta zahvaća širok spektar interesa i polja djelovanja (vizualno kazalište, performans kazalište, interdisciplinarno i multimedijsko kazalište, relacijsko kazalište koji izvedbene umjetnosti dovode u relaciju s novim tehnologijama i širokim spektrom oblicima društvenog djelovanja).
 
B o i l e r  H o u s e je edukativni program koji je zamišljen kao kotlovnica ideja, točka usijanja i žarište kreativnih i misaonih procesa u području suvremenih izvedbenih praksi. Program je usmjeren ka razvijanju originalnih autorskih koncepata, razvoja autorskih projekata i prezentacije pri kraju svakog ciklusa.
 
Program je namijenjen kako autorima, tako i pojedincima koji žele sudjelovati u nečijem autorskom konceptu kao izvođači ili asistenti u produkciji autorske izvedbe.
 
Najoriginalniji autorski koncepti bit će producirani od strane Udruga Trećeprostor.
 
Facebook event
 
Voditeljica prve sesije je Irena Boćkai, autorica i izvođačica u performansima i predstavama širokog spektra interesa i polja djelovanja (performans, viuzalno kazalište, bioart, interdisciplinarni projekti koji izvedbene umjetnosti dovode u relaciju s oblicima ekološkog društvenog djelovanja i novih tehnologija). Nastupila je u brojnim predstavama i performansima u zemlji i inozemstvu (Itinerant Performance Art Festival NYC, New York; Acco Fringe, Izrael; The Body Language; Anima Mundi, Venecija; Performing Art 3days, Pisa; Ulica Street Art, Krakow...). Trenutno završava Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i polazi MA izvanredni studij neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

(R.P.B., 30.10.2020)