obavijest

HNK Ivana pl. Zajca nastavlja s redovitim programom


vrijeme: 04.11.2020.
mjesto: Rijeka

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u četvrtak je izvijestilo da od 4. studenoga nastavlja s redovitim programom.

Stanka u programu riječkoga HNK nastala je zbog pojave bolesti Covid-19 među članovima zbora Opere, zbog čega je cijeli zbor morao u samoizolaciju.
 
U razdoblju dok nije bilo programa za publiku zgrada HNK se u cijelosti dezinficirala te je učinjeno sve kako bi se u nastavku sezone publika osjećala još sigurnije i bez opterećenja uživala u kazališnim programima, priopćeno je iz kazališta.
 
Tako je 4. studenoga na programu odgođena predstava "Il Vangelo del nemico (Evanđelje neprijatelja)", izvedbe "Kralja Edipa" 6. i 7. studenog. Premijera opere "Carmen" na programu je 12. studenog, a premijera dramske predstave "Decamerone (Dekameron)" 20. studenog.
 
HNK Ivana pl. Zajca ističe da brine o sigurnosti publike i zaposlenika provodeći sve mjere Nacionalnog stožera odnosno posebne mjere za kulturno umjetničke izvedbe. Osim postava gledališta prilagođenog protuepidemijskim mjerama koji dokida interakciju među gledateljima koji nisu došli zajedno, obavezna je i dezinfekcija prilikom ulaska kao i nošenje zaštitnih maski. Nastavlja se evidencija svih posjetitelja na pojedinoj izvedbi, navodi HNK. (Hina)

(R.P.B., 29.10.2020)