koncert

Damir Halilić Hal: 'Moć gitare'


vrijeme: 30.10.2020.
mjesto: HNK Zadar

U petak, 30. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, s početkom u 20 sati, održat će se koncert gitarističkog virtuoza Damira Halilića Hala pod nazivom 'Moć gitare'.  
 
Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin.
Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji i Švicarskoj. O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni  virtuoz Tommy Emmanuel.
Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala  te uređuje i program Baška International Guitar Festivala.
Halov ciklus koncerata pod nazivom  MOĆ GITARE po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera čiju vrijednost i originalnost potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici.
 
Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar u terminu od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati i na sustavu Croatia Tickets https://www.croatia-tickets.com/
 
https://www.hnk-zadar.hr/

(D.H.F., 28.10.2020)