natječaj

Otvorene prijave na Interface Video Art Festival


vrijeme: 14.12.2020. - 18.12.2020.
prijava: 15.11.2020.

Interface Video Art Festival održat će se od 14. do 18. prosinca 2020. godine, a cjelokupni će program biti online. Prijave za sudjelovanje su otvorene do 15. studenog 2020.!

Predstavljamo vam novo, online izdanje Interface Video Art Festivala. Ovaj festival usmjeren je na eksperiment u mediju videa i podržava radove koji pomiču granice audiovizualnog izražavanja i istraživanja. Interface traži inovativne, provokativne i uzbudljive video radove za selekciju koja će uključivati široki raspon žanrova, od vizualnih narativnih video radova, animacija, glazbenih spotova, do videoperformansa, dokumentarnih eksperimenata i hibridnih filmskih formi.
 
Interface je razvijen kao dio Hartera Music Festivala, a od 2014 godine djeluje kao samostalna manifestacija posvećena novim medijima i video artu, koja mladim umjetnicima pruža prvu priliku za prezentiranje svojih radova. Ovaj program je održavan kao sastavni dio programa Galerije Greta, no s obzirom na trenutne okolnosti izazvane pandemijom Covid 19 te posljedice potresa zbog kojih smo morali iseliti iz dosadašnjih prostorija ovaj festival će se održati u online obliku.
 
Link za prijave: http://greta.hr/interface-international-video-art-festival/

(R.P.B., 28.10.2020)