obavijest

72 priče o albumima: knjiga za čitanje i slušanje


vrijeme: 21.10.2020.

Knjiga '72 priče o albumima' objavljena je povodom Nacionalnog dana glazbenih albuma koji se obilježio 17. listopada, a pojavljuje se u konceptu koji donosi izjave najtraženijih autora i izvođača domaće glazbene scene, crtice iz života diskografa i pregled najznačajnijih i najprodavanijih albuma. Pisanu riječ prati objava playliste na streaming servisima.

Knjiga '72 priče o albumima povodom 72 godine od prvog izdanja' jedinstveno je izdanje koje na prisan, osebujan i faktografski bogat način govori o domaćim albumima koji čine dio povijesti naše popularne kulture. Radi se o trećoj knjizi iz serijala Hrvatske diskografske udruge (HDU), koja je objavljena povodom proslave Nacionalnog dana glazbenih albuma.
 
Objavljena u godini kada HDU obilježava 25 godina svog djelovanja, knjiga se pojavljuje u konceptu koji donosi izjave najtraženijih autora i izvođača domaće glazbene scene, crtice iz života diskografa i pregled najznačajnijih i najprodavanijih albuma. Autori priča o albumima ovoga puta su sami diskografi, ljudi koji - umjetnički i poslovno - žive glazbu: s njom se bude, uz nju su tijekom svih događaja koji ih prate tijekom dana i s njome se uspavljuju. No, ona donosi i istinite događaje i impresije koje su o svojim djelima ispričali sami glazbenici. Upravo zato, ova knjiga ima svoj oblik životnoga i govori o dobu koje smo proživjeli i koje danas živimo. Urednik izdanja je dugogodišnji pratitelj domaćih glazbenih zbivanja - radijski urednik, novinar i voditelj Zlatko Turkalj Turki.
 
Opširnije…

(R.P.B., 23.10.2020)

Tagovi: glazba, hdu