natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program u Q21/MuseumsQuartier (Beč, 2021.) - Poziv


prijava: 06.12.2020.
mjesto: Beč

Otvoren je Poziv za prijave za rezidencijalni program za umjetnike, kustose i teoretičare koji će se održavati u Q21 / MuseumsQuartier u Beču, 2021. godine.
 
Rezidencijalni program za umjetnike u Q21/MuseumsQuartier u Beču dio je dugogodišnjeg nastojanja ERSTE Fondacije da pruži podršku za suvremenu umjetnost i ojača poziciju onih koji je stvaraju, naročito u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Rezidencijalni program realiziraju zajedno organizacije Tranzit, Igor Zabel Association i Kolekcija Kontakt. Kolekcija Kontakt surađivat će s WHW Akademijom u Zagrebu.

Umjetničke rezidencije osmišljene su za umjetnike, kustose i teoretičare suvremene vizualne umjetnosti iz Hrvatske, Češke, Mađarske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije, a namijenjene su istraživanju u području njihovih pojedinačnih interesa. Istraživački fokus rezidencije trebao bi omogućiti sudionicima da uzmu predah od pritiska svakodnevne naporne produkcije i nađu vremena da se posvete svom specifičnom interesu.

Sudionici imaju priliku dva mjeseca živjeti i raditi u jednom od studija u MuseumsQuartier u srcu Beča. Apartmani nude prostor za život te radni prostor, ali ne nude dovoljno prostora za umjetnička djela velikih dimenzija.

Prijave se prihvaćaju samo na engleskom jeziku, putem elektroničke pošte do: 6.12.2020.

Detaljnije


(D.H.F., 23.10.2020)