predavanje, tribina

'Čaj s Edom' u Gradskoj knjižnici Ozalj


vrijeme: 23.10.2020. 18,30 h
mjesto: Ozalj

U petak, 23. listopada, u 18,30 sati, u Gradskoj knjižnici Ozalj održat će se prvi 'Čaj s Edom'. Riječ je o posebnom književnom susretu na kojem će gostovati pjesnik Tomislav Domović. Program je pokrenut u suradnji s piscem Edom Popovićem koji koordinira i organizira susrete, a voditelj i moderator pojedine književne večeri bit će pisac Sven Popović.

U sklopu programa "Čaj s Edom" održat će se četiri književna susreta u Ozlju – prvi od njih pripremamo u sklopu "Mjeseca hrvatske knjige", a poseban će gost biti pjesnik Tomislav Domović.
Kako je program "Čaj s Edom" uz književnost, posvećen i prirodi, zdravlju i dobrobiti čovjeka, književnoj večeri pridružit će se i OPG Kovač iz Jaškova koje će predstaviti svoje proizvode. Tomislav Kovač iz Jaškova, nositelj OPG-a, jedan je od finalista natječaja za najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika 2017. Gospodarstvo se posebno istaknulo predstavljanjem Grada Ozlja i sveukupne tradicije i gastronomske ponude kroz gledanu TV emisiju "Seoska gozba", gdje je dobilo priznanje za najinventivniji recept. OPG Kovač ponajviše se bavi ekološkom proizvodnjom - najviše oraha i bundeve golice, a nedavno je pokrenulo i ekološki uzgoj škotskog goveda.
 
Program "Čaj s Edom" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Edo Popović i Sven Popović. Pokrovitelji programa su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj. Autor vizualnog rješenja programa je mladi nagrađivani grafički dizajner Martin Peranović.
 
Napomene vezano uz mjere sprečavanja širenja epidemije COVID-19: molimo posjetitelje "Čaja s Edom" da ponesu zaštitnu masku za lice. Također, broj gostiju je ograničen kako bi se zadovoljile epidemiološke mjere pa najljepše molimo da najavite svoj dolazak putem Facebook-a ili na e-mail knjiznicaozalj@gmail.com.

(R.P.B., 22.10.2020)