festival

A/V mikro festival 'Tenzije' u subotu u Rijeci


vrijeme: 17.10.2020.
mjesto: Rijeka

U subotu, 17. listopada, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture održat će se mikro festival avanturističkih, eksperimentalnih audiovizualnih izvedbi i edukacija 'Tenzije'. Festival se sastoji od radioničkog, umjetničkog i klupskog programa europskih i nacionalnih izvođača i izvođačica.

Program festivala TENZIJE, počinje u subotu u 11 sati u DeltaLabu (Delta 5, Rijeka) besplatnom majstorskom radionicom Mastering w/ Zarkoff, pod vodstvom Saše Rajkovića (Zarkoffa).
 
U sklopu radionice Rajković će sudionike uvesti u temu masteringa, upoznati ih s pojmovima i postupcima te provesti kroz rad na primjerima iz prakse. Radionica je namijenjena miks-inženjerima, glazbenicima i producentima koji žele znati više o tom finalnom koraku u procesu produkcije glazbenog djela i održava se u maloj grupi, do 10 polaznika, uz obveznu prethodnu prijavu putem linka koji se može naći na web stranici Rijeke 2020.
 
Večernji program festivala TENZIJE započet će u subotu u 21 sat u Exportu na riječkoj Delti nastupom uživo Fantastic Twins (Mircrodosing / Optimo Music) & Ivana Marušića Kliffa. Cijena ulaznice je 50kn, a mogu se rezervirati na ti.tip.tipsy@gmail.com.
 
Ova središnja A/V manifestacija ugostit će, dakle, Fantastic Twins, live act francuske producentice i vlasnice izdavačke kuće Microdosing Julienne Dessagne, čija psihodelična avant-electronica pripovijeda duboku i propulzivnu priču, dok publiku vodi kroz zamišljenu stilsku knjižnicu osobnih priča prožetu česticama plesne glazbe.
 
Vizualnu scenografiju kreirat će Ivan Maručić Klif, jedan od istaknutih autora eksperimentalnog smjera na hrvatskoj sceni medijske umjetnosti.
 
Dodajmo, uvod i ugođaj izvedbama kreirat će TIPSY rezident di.merkl.
 
Drugi dio večernjeg programa CLUBBING w/ Mia & Mimi održavat će se u klubu Manual (ex Discordia, Barčićeva ulica) od 23.00 sata, a ulaz je dozvoljen članovima kluba.
 
Nastavak plesa odvija se uz Mimija, člana zagrebačkog kolektiva ekstrakt, koji je s godinama izgradio reputaciju vrsnog selektora i tehničara. Pult dijeli s Mijom, ljubiteljicom žanrovski raznolike glazbe, ponajviše na vinilima.
 
TENZIJE su dio umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, programskog pravca Slatko & Slano, u organizaciji TIPSY kolektiva.

(R.P.B., 16.10.2020)

Tagovi: tenzije, rijeka