izložba

'Art Ecology - Art for the Oceans'


vrijeme: 21.10.2020. - 01.11.2020.
mjesto: Zagreb, Francuski institut

Izložba fotografija i skulptura pod nazivom 'Art Ecology - Art for the Oceans' održava se od 21. listopada u prostorijama Francuskog instituta u Zagrebu. Organizator izložbe je Svjetska organizacija za očuvanje oceana, mora, rijeka i jezera (OACM) uz potporu Francuskog veleposlanstva i Instituta.

Velika ljubav i veliki entuzijazam koji dijele ronioci i maritimni stručnjaci je bit spajanja umjetnosti, fotografije i ekologije, te upravo ovom izložbom OACM želi potaknuti ljude na odgovornije ponašanje prema našim vodama i prirodi. Uz fizičko čišćenje oceana to je jedini način kako vodene površine učiniti i održavati čistima. Izložene fotografije društva Ocean Alliance nastale su za vrijeme njihovih akcija čišćenja, a drugi dio izložbe čine skulpture umjetnika svjetskog glasa Stephana Lupina.
 
Posjetitelji izložbe moći će i kupiti fotografije po simboličnim cijenama, a prikupljenim sredstvima OACM će nastaviti čistiti Jadransko more od plastike s ciljem postizanja da se što više toga izvadi iz mora, ali i potakne javnost da se ne stvara novi otpad koji uništava podmorje.

Izložba će biti otvorena do 1. studenoga 2020. godine.

Više pročitajte na poveznici: www.whiteflagint.com.(D.H.F., 16.10.2020)