koncert

Praizvedbe u čast 35 godina umjetničkog djelovanja Siniše Leopolda


vrijeme: 18.10.2020.
mjesto: Zagreb, Studio Zvonimir Bajsić (HRT)

Prvi ovosezonski koncert Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije iz ciklusa 'U ozračju tambure' održat će se u nedjelju, 18. listopada, u studiju Zvonimir Bajsić (HRT). 

Početak nove sezone bit će prilika da se proslavi i 35 godina umjetničkog djelovanja maestra Siniše Leopolda koji je isto toliko godina na čelu jedinog hrvatskog profesionalnog tamburaškog orkestra. Bit će to večer posvećena novim skladbama hrvatskih autora za tamburaški orkestar i prigoda da se proslavi sustavan rad maestra i njegovog Orkestra na obogaćivanju i oplemenjivanju domaćeg tamburaškog repertoara. Odabir programa sigurno će pridonijeti i promociji skladatelja i njihovih djela i biti veliki poticaj mnogim orkestrima i mladim tamburašima u budućem umjetničkom radu.

Uz Orkestar u studiju Bajsić nastupi će i Bruno Philipp, klarinet, Emil Gabrić, violina te proslavljeni duo Hojsak & Novosel kojeg čine Filip Novosel (brač) i Tihomir Hojsak (kontrabas).

Na programu su nova djela Bože Potočnika, Marijana Makara, Romana Grossa, Frane Đurovića, Siniše Leopolda, Tihomira Hojsaka i Filipa Novosela kao i djela Tomislava Uhlika, Olivera Métra i Pere Ištvančića.

Izvor:
https://glazba.hrt.hr/

(D.H.F., 16.10.2020)

Tagovi: Siniša Leopold