obljetnica, proslava

Obilježavanje Nacionalnog dana glazbenih albuma


vrijeme: 17.10.2020.

Hrvatska diskografska udruga (HDU) i ove godine organizira obilježavanje Nacionalnog dana glazbenih albuma. Proslavu prati mnoštvo akcija, prigodnih prodaja i informacija, a održat će se u subotu, 17. listopada. 

Glazbeni album, ovih dana je proslavio svoj 72. rođendan i podsjetio nas koliko je glazba prevažna i kako je umjetnički format albuma jednostavno nezamjenjiv. I neprocjenjivo vrijedan. Jer, glazba našemu životu daje začin osvježavajućeg i komad terapeutskog iskustva.
 
Proslava Nacionalnog dana glazbenih albuma u godini obilježavanja 25. obljetnice Hrvatske diskografske udruge (HDU) je - uslijed svjetske zdravstvene krize - preseljena u virtualni prostor. I na njemu ove jeseni zajedno surađuju diskografi, autori, izvođači i novinari. Profili HDU-a na društvenim mrežama slave ljepotu slušanja albuma putem nagradnih igara i zabavnih faktografskih podataka, a diskografske kuće i glazbeni dućani donose nagradna natjecanja putem Facebooka ili Instagrama i popuste na izdanja u virtualnom i stvarnom prostoru.
 
Ambasadori proslave Nacionalnog dana glazbenih albuma ove godine su Ivana Kovač, Daleka obala, pocket palma i J.R. August.

Više informacija:
https://hdu.hr/
https://www.facebook.com/HrvatskaDiskografskaUdruga/


(D.H.F., 16.10.2020)