natječaj

Natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka'


prijava: 01.01.2021.

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka', na kojem mogu sudjelovati punoljetni/e autori/ce iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Natječaj je otvoren do 1. siječnja 2021.!

Priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena, a može imati najviše 15000 znakova s prazninama.
 
Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na adresu internetske pošte zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podatci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).
 
Nepotpune prijave i radovi neće se uzimati u obzir za ocjenjivanje.
 
Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu:
prva nagrada u iznosu od 3.000,00 kuna neto
druga nagrada u iznosu od 2.000,00 kuna neto
treća nagrada u iznosu od 1.000 kuna neto.
 
Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec.
 
Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 6. ožujka 2021. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.
 
Literarne, novinarske i likovne radionice za djecu i mlade održat će se 4. i 5. ožujka 2021. u prostoru Narodne knjižnice Vrbovec, u sklopu Književnih dana Marije Jurić Zagorke.
 
Program je osmišljen prema ideji Irene Skopljak Barić.

(R.P.B., 15.10.2020)