izložba

Izložba Svjetlana Junakovića u MUO-u do 25. listopada


vrijeme: 08.10.2020. - 25.10.2020.
mjesto: Zagreb, MUO

Oko devedeset jedinstvenih skulptura i tridesetak crteža izloženih u Muzeju za umjetnost i obrt na izložbi „Breaking news“ poznatog umjetnika i ilustratora Svjetlana Junakovića, moći će se razgledati uz besplatan ulaz sve do 25. listopada ove godine do kada je izložba produljena.

Izložba je rezultat petogodišnjeg rada ovog recentnog umjetnika, nagrađivanog brojnim domaćim i međunarodnim nagradama za ilustracije, a predstavlja njegove radove nastale kroz razdoblje od 2016. do 2019. godine. Skulptura je umjetnikov izvorni medij stoga „Breaking news“ predstavlja nekoliko serija skulptura, od zidnih do monumentalnih slobodnostojećih te statueta. Najveća skulptura na izložbi je visoka dva metra i šest centimetara te ima oko stotinu kilograma. Riječ je o skulpturi naziva Šampion lake kategorije u oslikanoj terakoti tetoviranog tijela. Opširnije

Kustosica izložbe je Jasmina Fućkan, voditeljica Zbirke kiparstva i bjelokosti Muzeja za umjetnost i obrt.

Nekoliko dana prije zatvaranja izložbe, 23. i 24. listopada, održat će se posljednje stručno vodstvo i susret s umjetnikom, te kreativna radionica za djecu Pedagoškog odjela MUO.
 
Detalji prijave za vodstvo i radionice, te epidemiološke mjere na: www.muo.hr.

(D.H.F., 15.10.2020)