predavanje, tribina

Bruno Kragić na Filmskoj čitanci


vrijeme: 17.10.2020. 19 h
mjesto: Zagreb

Bruno Kragić održat će predavanje u subotu, 17. listopada, u 19 sati, u KKZ-u, a tema je Apsolutni modernizam: Ruizov filmski dijalog s Proustom između eksperimentalne iluzije i narativne svemoći.

Bruno Kragić (Split, 25. prosinca 1973.) je ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Završio je Filozofski fakultet u Zagrebu, komparativnu književnost i francuski jezik (1997.). Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2004. godine je magistrirao (Tipologija glumačkih zvijezda američkog filma) te 2012. doktorirao (Kasni klasični stil zvučnoga igranog filma). U Leksikograskom zavodu Miroslav Krleža zaposlen je od 2000. godine kao znanstveni novak na projektu Hrvatska bio-bibliografska baština od 2001.; član je uredništva Hrvatskoga biografskoga leksikona od 2000; i urednik za književnost od 2001. Urednik je Filmskog leksikona, zajedno s N. Gilićem, koji je objavljen 2003. godine. Od 2003. godine član je uredništva Hrvatske enciklopedije.
 
Filmska čitanka je serija predavanja o filmskim fenomenima uz praktičnu primjenu znanja na produkcijskim radionicama. Ostala predavanja će održati eminentni filmolozi i filmski radnici: Tomislav Šakić i Janica Tomić.
 
Predavanja se održavaju svake subote u 19 h u Kinoklubu Zagreb do 24. listopada.
 
Po završetku serije predavanja polaznici će na dvije besplatne produkcijske radionice usvojena teorijska znanja moći i praktički primijeniti u vlastitim radovima. Voditeljice radionica bit će filmske autorice Dalija Dozet i Iva Gavrilović.
 
Za Filmsku čitanku nema prijava, ali je dolazak na predavanja potrebno najaviti na mail promocija@kkz.hr kako bi se osiguralo poštivanje epidemioloških mjera.
 
Popis tema na predavanjima možete pogledati ovdje: https://kkz.hr/vijesti/filmska-chitanka

(R.P.B., 15.10.2020)