izložba

Predstavljanje projekta Stanislava Habjana 'Car je gol'


vrijeme: 16.10.2020. - 22.10.2020.
mjesto: Zagreb, Lauba

Lauba nastavlja sa svojim izložbenim programom, pa će tako u narednih tjedan dana ugostiti najnoviji projekt Stanislava Habjana “Car je gol”, koji objedinjuje izložbu, likovnost, književnost, dizajn, performans i glazbu, svojevrsni autorski 'tu i sada'.
 
Najnoviji projekt Stanislava Habjana, okuplja najnovije ostvarene radove kao i one u trajanju ili tek započete.

Predstavljanje započinje otvorenjem izložbe i promocijom knjige PostApoc. dijaloga, knjige proznih zapisa nastalih u suradnji s Laubom i objavljivanih svakodnevno tijekom dva proljetna lockdown mjeseca na njezinim mrežnim stranicama. Stanislav će u izložbenom prostoru Laube – Kuće za ljude i umjetnost provesti tjedan dana (od 16. – 22. listopada 2020., od 19 do 22 sata), a kako njegov rad obuhvaća književnost, likovnost, dizajn, performans i glazbu u posljednje vrijeme, izložba će  ujedno biti scenografija raznovrsnih događanja gdje ćemo predstaviti knjigu, izvedbe novih pjesama grupe Car je gol, dizajnerski izlog novih proizvoda, tribinu i performans vezan uz otočki projekt Skale do Sunca te snimanje dokumentarca o samom projektu u Laubi.

Vidim sve to kao jednu radionicu u savršenom prostoru, kaže autor, dovoljno prostranom i opuštenom da se svatko može slobodno kretati i izabrati svoje mjesto za čitanje, slušanje ili sudjelovanje na bilo koji način. Lauba mi je poznata i bliska, to je mjesto mojeg prvog Dućana metafora i uopće ne sumnjam da će se dogoditi puno toga lijepog.

Više o događaju na Facebook stranici Laube: Car je gol u Laubi.
(D.H.F., 15.10.2020)