natječaj

RE-ACT i First Cut Lab 2020.: otvorene prijave za razvoj koprodukcijskih projekata i novu sesiju radionica za dugometražne filmove u fazi montaže


prijava: 15.11.2020.

Inicijativa RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) po šesti put objavljuje poziv za razvoj koprodukcijskih projekata, a nastavlja i suradnju s First Cut Labom te poziva na prijavu za jesensku sesiju radionice First Cut Lab. Rok za oba programa je 15. studenog 2020.!

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij Hrvatske, Srbije, Slovenije i regije Furlanije-Julijske krajine. Barem bi jedan član filmskog tima (redatelj ili neki od producenata) na dugometražnom igranom/dokumentarnom ili kratkometražnom animiranom filmu trebao raditi prvi ili drugi put.
 
Poziv je otvoren do 15. studenog 2020.
 
Opširnije...


(R.P.B., 07.10.2020)