predavanje, tribina

Legenda u MSU: večer s Gabi Novak


vrijeme: 06.10.2020. 19 h
mjesto: Zagreb; MSU

Ne propustite razgovor s legendom hrvatske glazbene scene Gabi Novak koji se održava u utorak, 6. listopada, u 19 sati, u prostoru izložbe 'Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma' u MSU Zagreb.

Povod događanju je javnosti malo poznati podatak da je ova doajenica domaće scene na različite načine i sama sudjelovala u svjetskim postignućima Zagreb filma, čiji produkcijski uspjesi, koji uključuju i nagradu Oscar filmu Surogat Dušana Vukotića, u Hrvatskoj do danas nisu nadmašeni.
 
Tijekom susreta s Gabi Novak, u Muzeju suvremene umjetnosti će se prikazati animirani filmovi „Susret u snu“ (1957.) i „Inspektor se vratio“ (1959.), za koje je ova zvijezda „dala glas“, kao i gramofonske snimke davnih, raritetnih glazbenih brojeva u njezinoj interpretaciji. Malo je poznato da je Gabi Novak i prije početka svoje glazbene karijere surađivala sa Zagreb filmom kao mlada grafičarka, koja je netom završila Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, radila je koloriranje celova i crtanje faza pokreta na više projekata ove tvrtke u trenucima u kojima se pripremala njezina svjetska ekspanzija, da bi se kasnije okušala i kao scenografkinja. (…više)

 

(R.P.B., 06.10.2020)

Tagovi: gabi novak, msu