Preskočite na glavni sadržaj

Vukovarski filmski festival otvorit će domaći film "Libertango"

Projekcijom kratkometražnog filma mlade hrvatske redateljice Sare Hribar "Libertango", u Vukovaru će danas početi 4. vukovarski filmski festival - Festival podunavskih zemalja na kojem će se do 29. kolovoza prikazati 30-ak dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih filmova, najavljeno je na konferenciji za novinare.
vrijeme: 25.08.2010.
mjesto: Vukovar
url: http://www.vukovarfilmfestival.com/vff4/
Po riječima direktora tog festivala Igora Rakonića, filmske projekcije ove će se godine, osim na šlepu na Dunavu, održavati i u Ružičkinoj kući te u kinu u gradskoj četvrti Borovu naselju.
Kao novost Vukovarski filmski festival ponudit će i "TV market" javnih televizija podunavskih zemalja.

"Zamislili smo da to bude mjesto gdje će dolaziti producenti i televizijama nuditi filmske i TV materijale, ali i kao mjesto razmjene televizijskog programa i drugih televizijskih sadržaja između televizija s područja Podunavlja", rekao je Rakonić.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ustvrdio je kako je Vukovarski filmski festival od Vukovara načinio mjesto prepoznatljivo po bogatstvu kulturnog sadržaja koji se nudi tijekom godine. Također je istaknuo da je pokroviteljstvo nad festivalom prihvatio predsjednik Republike Ivo Josipović.

Svečano otvorenje festivala bit će na šlepu na Dunavu uoči projekcije filma "Libertango". Na kraju festivala najboljemu dugometražnom igranom filmu te kratkom igranom i dokumentarnom filmu dodijelit će se nagrade.

(Hina)