natječaj, najave

Tjedan primijenjenih umjetnosti 2017. – prijave!


vrijeme: 12.6.2017. - 18.6.2017.
prijava: 12.06.2017
mjesto: Zagreb, Varaždin, Cres

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti po drugi puta organizira Tjedan primijenjenih umjetnosti (Zagreb, Varaždin, Cres), koji je pokrenut sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Svi su programi besplatni, izuzev dvije radionice u kojima će polaznici moći ponijeti svoj rad sa sobom. Za veći se dio programa zbog ograničenog broja posjetitelja/polaznika potrebno prethodno registrirati putem stranice projekta. Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta!

Od 12. do 18. lipnja ove godine u tri će grada u Hrvatskoj, u Zagrebu, Varaždinu i Cresu primijenjeni umjetnici i dizajneri otvoriti svoje ateljee i radne prostore posjetiteljima te predstaviti svoj rad.
 
Publika će moći posjetiti umjetnike u njihovim ateljeima i radnim prostorima i tako se upoznati s načinom njihova rada. Neki će autori održati kratka predstavljanja ili radionice za publiku, a drugi predstaviti šire okruženje u kojem djeluju, suradnike, partnere, te i na taj način rasvijetliti prirodu svog posla. Posjetitelji će kod pojedinih autora imati priliku da se i sami okušaju u osnovnim tehnikama i materijalima kojima se služe.

Za sudjelovanje je potrebno prethodno se registrirati putem stranice projekta – http://ulupuh.wixsite.com/tjedanpu/registracija.

U programu sudjeluju:

U Zagrebu: Eva i Lazer Lumezi (oblikovanje umjetničkog nakita), Lidia Boševski (keramika), Tatjana Grgurina Vučetić (tekstilni dizajn), Željko Koprolčec (akt fotografija), Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan (modni dizajn), Anđela Potočki (oblikovanje frizura), Gordana i Zorislav Šojat (oblikovanje svjetla)

U Varaždinu: Suzane Bernat (ilustracija), Snježana Pokos Vujec (keramika), Danijela Pičuljan (keramika), Lila Herceg (staklo), Živko Toplak (obrada metala), Mateja Rusak i Ivana Stepan (izrada ručno šivanih i personalno dekoriranih knjiga).

U Cresu: Vesna Jakić (filcanje creske vune)

Više o svakom programu na http://ulupuh.wixsite.com/tjedanpu