izložba

Nataša Ljubetić: Fantomske vibracije - diskurs


vrijeme: 19.5.2017. - 10.6.2017.
mjesto: Zagreb, Centar kulture na Peščenici - Knap, Galerija Događanja

Izložba Nataše Ljubetić Fantomske vibracije - diskurs održava se od 19. svibnja do 10. lipnja 2017. u Galeriji Događanja.


Otvorenje izložbe je 19. svibnja 2017. u 20 h.

"Naziv izložbe Nataše Ljubetić „Fantomske vibracije“ upućuje na pojam lažnog osjećaja vibriranja mobilnog telefona, koji se javlja zbog stalnog iščekivanja nekog oblika interakcije. Izloženi radovi  svojevrsni su work in progres, nastavak šireg ciklusa nastalog na umjetničinom putu na likovnu koloniju. Realizirani su u specifičnoj tehnici koju je autorica razvila tijekom godina eksperimentiranja i pod utjecajem školovanja u Italiji, a radi se o slikanju vodenim lakovima na jednoj ili dvije grafofolije.

Kao odraz stalne intimne mobilne prepiske s partnerom tijekom putovanja, u prošlom se ciklusu kao motiv pojavljuje komunikacija s vanjskim svijetom, koji kao da prolazi pored umjetnice i promatrača blijedo i gotovo nezapaženo dok je glavni, neprikazani fokus usmjeren na mobilni uređaj i iščekivanja poruka. Umjetnica se bavi upravo elaboracijom perceptivno zanemarenog krajolika koji, iako je glavni motiv rada, ostaje njegova sporedna tema. Nasuprot tome, na ovoj se izložbi  umjetnica koncentrira na sam tematski fokus ciklusa -  virtualnu komunikaciju mobitelom, koja iako slikarski nezanimljivija, sada postaje glavni motiv rada" piše u katalogu izložbe Josipa Bubaš.

Opširnije