info -


radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Gradimo uzorkom

U subotu, 28. listopada, s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica 'Gradimo uzorkom'. Voditeljice radionice su Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva i Ana Mrđen (grupa Prostor oko mene), a rok za prijavu je petak 27. listopada, do 15 sati.
 
djeca, mladi

Putujući Sedmi kontinent: i ova školska godina rezervirana je za dobre filmove i zanimljive goste

Počela je nova školska godina, a s njom i nova putovanja Sedmog kontinenta. Uzbudljiva novost za mališane su četiri nova naslova za vrtiće i učenike prvih i drugih razreda - nagrađivana stop animacija dobro poznate Ćopićeve poeme 'Ježeva kuća' koju najmlađima pripovijeda Rade Šerbedžija uz pratnju glazbe Darka Rundeka.
 
smotra, revija, djeca, mladi

21. Smotra dječjeg stvaralaštva u Poreču

U organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske još od 1993. godine svake se godine u drugom gradu-domaćinu održava Smotra dječjeg stvaralaštva pod nazivom 'Radost, igra i stvaralaštvo djece'. Ove godine, u razdoblju od 20. do 22. listopada, domaćin 21. Smotre dječjeg stvaralaštva bit će grad Poreč i Društvo Naša djeca Poreč.
 
predstava, djeca, mladi

'Snježna kraljica' premijerno u 'Trešnji'

Predstava 'Snježna kraljica' po istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, premijerno će biti prikazana u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja u petak, 27. listopada. Modernu adaptaciju poznate bajke objavljene još davne 1845. godine, režirao je Paolo Tišljarić, a dramatizaciju potpisuje poznata hrvatska književnica Lada Kaštelan.
 
festival, djeca, mladi

Počinje 6. DUff

Šesti Međunarodni filmski festival za djecu i mlade iz mediteranskih zemalja DUff održava se od 18. do 22. listopada. Na festivalu će sudjelovati oko 150 mladih filmaša iz mediteranskih zemlja, a bit će prikazana 72 filma, koje je selekcijski žiri u sastavu Ana Đordić, Ana Hušman i Ana Opačić odabrao između njih 250. Uz projekcije filmova održat će se i sedam edukacijskih radionica, a ove godine je program proširen i na vrtićki uzrast.
 
predstava, djeca, mladi

Praizvedba predstave 'Stonoga Goga' u GKL Split

Predstava 'Stonoga Goga', druga ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, bit će izvedena u petak, 20. listopada, u 19 sati. Predstava je nastala prema tekstu Andrijane Grgičević koji je nagrađen na Natječaju Mali Marulić za najbolji tekst 2016. godine, a GKL Split ju je na scenu postavio u suradnji s Teatrom Poco Loco (Renata Carola Gatica, Maja Katić, Zrinka Kušević, Goran Guksić).
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Dizajnersko crtanje - besplatna radionica

U subotu, 21. listopada, s početkom u 11 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se radionica 'Dizajnersko crtanje'. Voditeljica radionice je Danijela Domljan, a rok za prijavu je petak 20. listopada, u 15 sati. Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.,
 
predstava, djeca, mladi

Predstava 'Debela' Male scene na međunarodnom festivalu u Rumunjskoj

Međunarodni festival 'Fest(in) on the Bulevard', koji se u Bukureštu održava od 7. do 18. listopada, ugostit će brojna kazališta iz cijeloga svijeta, dok će Mala scena predstavljati Hrvatsku. 'Debela' će ondje gostovati u ponedjeljak, 16. listopada, dok će predstavi glumiti Lukrecija Tudor kao Lada te Anja Matković, Luka Juričić i Davor Kovač u ostalim ulogama.
 
predstava, djeca, mladi

'Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan' - premijera predstave za djecu

Nova predstava Kazališta Prijatelj 'Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan' progovara o djeci čiji roditelji nemaju novca za skupe stvari, a premijera će se održati 19. listopada, u 19 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka.
 
predstava, djeca, mladi

'Ružno pače' otvara u četvrtak sezonu Zagrebačkog kazališta lutaka

Prva premijera Zagrebačkog kazališta lutaka u sezoni 2017./18. bit će, u četvrtak, 19. listopada, predstava 'Ružno pače' koju po slavnoj bajci Hansa Christiana Andersena postavlja Leo Katunarić.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za 7. Dječji Kranjčić 2017.

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana 'Dr. Stjepan Kranjčić' od 15. listopada do 15. prosinca 2017. otvoren je natječaj za 7. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva 'Stjepan Kranjčić'. Riječ je o jedinom natječaju za duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola.
 
koncert, djeca, mladi

HGZ: Edukativni koncerti za djecu i mlade

Hrvatski glazbeni zavod 19. i 20. listopada započinje svoju novu sezonu posebnim programom edukativnih koncerata.
 
predstava, djeca, mladi

Virovitička premijera lutkarske predstave 'Kaštanka'

Prva hrvatska lutkarska verzija Čehovljeve novele 'Kaštanka' nastala je u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar, a bit će premijerno izvedena u Virovitici u subotu, 14. listopada, u 19,30 sati.
 
predstava, djeca, mladi

'Ljepotica i zvijer' premijerno u Slavonskom Brodu

Kazališna družina 'Ivana Brlić-Mažuranić' najavljuje premijernu izvedbu predstave nastale prema djelu Charlesa Perraulta 'Ljepotica i zvijer', koja će se održati u četvrtak, 12. listopada, u 13 sati, u Kazališno koncertnoj dvorani 'Ivana Brlić-Mažuranić' u Slavonskom Brodu.
 
predstava, djeca, mladi

Predstava pripovjednog kamišibaj kazališta za djecu 'Četiri godišnja doba' premijerno u riječkom GKL

Predstava u obliku pripovjednog kazališta kamišibaj poteklog iz Japana 'Četiri godišnja doba' po slikovnici Pike Vončine, nova je premijera Gradskog kazališta lutaka Rijeka, na programu u petak, 13. listopada, najavljeno je na konferenciji za novinstvo održanoj u srijedu.
 
predstava, djeca, mladi

Praizvedba predstave 'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka' u GKL Split

U subotu, 7. listopada, u 19 sati, bit će izvedena prva ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split. Riječ je o praizvedbi teksta 'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka' Olje Savičević Ivančević, nagrađivane spisateljice čiji su romani, zbirke pjesama i priča prevedeni na desetak jezika.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

DUff-ove radionice za djecu i mlade

Kao i uvijek, Dubrovnik Film Festival koji će se ove godine održati po šesti put, od 19. do 22. listopada, organizira i popratne programe među kojima su brojne filmske radionice. Namijenjene su prije svega djeci i mladima školske dobi, koji su kreativni, vole film, već su se okušali, ili bi to htjeli po prvi put, u crtanju ili pjevanju ili, dakako, glumi, a otvorene su i starijima. Prijave na sve radionice na Dubrovnik Film Festivalu primaju se najkasnije do nedjelje, 15. listopada, a sudjelovanje na njima je besplatno.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

DUff-ove radionice za djecu i mlade

Dubrovnik Film Festival, koji će se ove godine održati po šesti put, od 19. do 22. listopada, organizira i popratne programe među kojima su brojne filmske radionice.
 
predstava, djeca, mladi

U Maloj sceni 400. izvedba 'Debele'

Ove subote, 7. listopada, u Maloj sceni će se održati jubilarna, 400. izvedba nagrađivane predstave 'Debela'. Glavno lice istoimenog romana Silvije Šesto je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem i 'onim stvarima'.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave '#generacija' Teatra Tirena

Premijera predstave '#generacija' Teatra Tirena će se održati u četvrtak, 5. listopada, u 20 sati, u kazalištu Mala scena (Medveščak 2). Predstava se bavi utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života.
 
festival, djeca, mladi

9. Festival prava djece

U 18 hrvatskih gradova, od 5. do 25. listopada, održat će se 9. Festival prava djece koji ovogodišnjim izdanjem posebno skreće pozornost na pravo djece i mladih na izražavanje mišljenja te sudjelovanje u odlukama koje se tiču njihovih životnih uvjeta.
 
predstava, djeca, mladi

'Mala sirena' premijerno u Žar ptici

Mala sirena iz legendarne bajke Hansa Christiana Andersena napisane prije punih 180 godina, u četvrtak, 5. listopada, u 19 sati, premijerno će izroniti na scenu zagrebačkog Gradskog kazališta 'Žar ptica'. Mlada redateljica Iva Srnec, prema dramaturškom predlošku Marijane Nole, Malu sirenu je postavila kao scenski mjuzikl.
 
smotra, revija, djeca, mladi

U Sisku počinje 55. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Reviju, koja se po prvi puta nakon 42 godine ponovno održava u Sisku, od 28. rujna do 1. listopada ugostit će Dom kulture Kristalna kocka vedrine.
 
predstava, djeca, mladi

Riječko Gradsko kazalište lutaka otvara sezonu praizvedbom predstave 'Divmali grad'

Praizvedbom predstave 'Divmali grad' autorice Olje Lozice 29. rujna, utemeljene na kastavskim i liburnijskim legendama, otvorit će se nove sezona riječkoga Gradskog kazališta lutaka, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u utorak.
 
djeca, mladi

Edukativne publikacije za djecu koje promiču hrvatsku prirodnu i kulturnu baštinu

U Gradskoj knjižnici Senj ilustratorica Zrinka Ostović predstavit će djeci dio svojih publikacija s osvrtom o ulozi slikovnica u promidžbi prirodne i kulturne baštine te održati likovnu radionicu. 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

U Tehničkom muzeju radionica 'Pišem, brišem'

Nakon ljetne stanke, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u subotu 23. rujna, počinje novi ciklus radionica za djecu, a prva među njima je radionica pod nazivom 'Pišem, brišem' na kojoj će se najmlađi posjetitelji muzeja moći upoznati s poviješću i razvojem tehnika pisanja.
 
natječaj, festival, djeca, mladi

International Sound & Film Music Festival - ISFMF 2017 - natječaj za studente

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka - ISFMF 2017 ove se godine održava u Puli od 20. do 22. listopada.
 
predstava, djeca, mladi

'Superjunaci' u KNAP-u

Zagrebačka premijera predstave 'Superjunaci' kazališne družine Pinklec i Teatra Poco Loco održat će se u petak, 15. rujna. Prva premijera predstave dvaju nezavisnih kazališta, koji nastavljaju istraživati nove kazališne oblike i teme važne za mladu publiku, održala se u Centru za kulturu Čakovec.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za VII. Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2017./2018.

Do 15. listopada 2017. primaju se prijave za sudjelovanje na VII. Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2017./2018. Poziv raspisuje Glazbena mladež Split.
 
predstava, djeca, mladi

'Iglica' Male scene i Triko Cirkus Teatra ponovno putuje u Kinu

Nakon što je u svibnju ove godine predstava Male scene 'Iglica', u sklopu međudržavne suradnje Narodne Republike Kine i Hrvatske, a u okviru programa 2017 China-CEEC Cultural Season, s osam izvedbi gostovala u trima gradovima Kine – Chang Sha, Jinan i Xi'an, pozvana je na gostovanje u Beijing.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za Nagradu 'Mali Galović' 2017.

Natječaj za Nagradu 'Mali Galović' 2017. za najbolji učenički književni uradak namijenjen je učenicima srednjih škola te 7. i 8. razreda osnovnih škola. Radove na natječaj šalje škola. Prijave su moguće do 15. listopada 2017. 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

EMZ radionica – 'Zašto životinje imaju brade i brkove?'

U okviru programa 'Glavom i bradom - razmisli i udomi!', u suradnji sa Zoološkim vrtom grada Zagreba organizirana je besplatna radionica za djecu koja će se održati u petak, 1. rujna, u 11 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14.
 
predstava, djeca, mladi

U nedjelju besplatna predstava za prvašiće u 'Žar ptici'

Službeni početak sezone kazališta na Bijeničkoj obilježit će već u nedjelju, 3. rujna, neposredno prije prvog dana škole, tradicionalna besplatna predstava posvećena prvoškolcima 'Ja i moji osjećaji', autorski projekt Ivice Boban. (Umjesto predstave 'Ja i moji osjećaji' bit će izvedena predstava 'Dnevnik Pauline P.').
 
predstava, djeca, mladi

Besplatna predstava 'pazi.mazi.voli.' u kazalištu Mala scena

Besplatna predstava 'pazi.mazi.voli.' održat će se 2. rujna 2017. godine, od 17 sati u kazalištu Mala scena u Zagrebu (Medveščak 2). Subotnja izvedba otvara sezonu besplatnih predstava za osnovne škole, kao i gostovanja u Crikvenici, Bolu i Vrbovskom!
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za mlade filmaše 'Pack&Pitch'

Ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Relativity School iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog filmaša na kraju odvesti u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina, a rok za prijave je do 1. rujna 2017.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Frooom! radionice u Prelogu, Sinju i Zagrebu

Bacači Sjenki u suradnji s partnerima u Sinju, Prelogu i Zagrebu od 28. kolovoza do 1. rujna organiziraju Frooom! - cjelodnevne odgojno-obrazovne radionice filmskog, medijskog i informatičkog opismenjavanja za djecu od 8 do 13 godina. 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionica EMZ - 'U muzejskom hladu III'

Za kraj školskih praznika zagrebački Etnografski muzej priređuje još jedan zanimljiv i kreativan muzejski kamp za školarce - četverodnevnu radionicu 'U muzejskom hladu III'. Program je namijenjen djeci u dobi od 7 do 12 godina a odvijat će se od 22. do 25. kolovoza. Prijave su u tijeku!
 
predstavljanje, djeca, mladi

Hrvatska delegacija na Svjetskom summitu medija za mlade u Švedskoj

Hrvatska delegacija boravila je u Falkenbergu u Švedskoj gdje su bili gosti 12. Svjetskog summita medija za mlade (International Youth Media Summit - IYMS).
 
koncert, djeca, mladi

Europski komorni zbor za mlade 'Tenso' nastupa u Grožnjanu

Ove srijede, 9. kolovoza 2017. u 20 sati, u Crkvi sv. Vida, Modesta i Krešencije u Grožnjanu, u sklopu ljetnog programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske Glazbene Mladeži, održat će se koncert Europskog komornog zbora za mlade profesionalne pjevače – Tenso. 
 
predstava, djeca, mladi

'Bajke na Strossu'

Svake subote i nedjelje, od 11 sati, budite na Strossmayerovom šetalištu jer počinju 'Bajke na Strossu'. Prve subote, 29. srpnja, bit će izvedena bajka 'Kućna pomoćnica', a u nedjelju, 30. srpnja, 'Krojač i vila'. Izvođenje bajke traje 20-ak minuta, a zatim slijedi interaktivni dio s djecom/publikom, u kojem će gđa. Željka Klug, licencirana pripovjedačica bajki i edukatorica naučiti djecu kako da ispričaju bajku, kako da ju 'stave u današnje vrijeme'.
 
festival, djeca, mladi

Dječji kutak i ove godine na SuperUhu

I ove godine je organiziran 'Dječji kutak na SuperUhu' u kojem će djeca od 6 do 12 godina moći provesti vrijeme u zajedničkom druženju i igranju, sve uz nadzor učiteljice razredne nastave čime se nastavlja tradicija family-friendly festivala.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljetne priče o životinjama i ljudima

Besplatna pričaonica uz izložbu 'O životinjama i ljudima' će se održati u subotu, 22. srpnja, od 11 do 12,30 sati u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14. Radionica koja potom slijedi namijenjena je djeci starijoj od 5 godina, a ulaz je besplatan!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljetna dječja radionica za mlade filmaše i sve one koji to žele postati

Blank_filmski inkubator poziva na intenzivnu trodnevnu filmsku radionicu (18.7.-20.7.2017.) djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole na kojoj će se s polaznicima raditi na praktičnim osnovama filmskog stvaralaštva.
 
izložba, djeca, mladi

Mladi likovni umjetnici u knjižnici: Luka Kušević Radaković

Izložba ulja na platnu Luke Kuševića Radakovića, Predožbe, iz ciklusa je Mladi likovni umjetnici u knjižnici, održava se u Knjižnici Marije Jurić Zagorke od 13. srpnja do kraja mjeseca kolovoza. Na otvorenju, od 19 sati, sudjeluju autor i Feđa Gavrilović, likovni kritičar i kustos ciklusa.  
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljetni eko kamp za školarce u Etnografskom muzeju

Novi ljetni kamp u Etnografskom muzeju, uz izložbu 'O životinjama i ljudima', posvećen je ekologiji. Na radionicama će se učiti o važnosti recikliranja, brizi za životinje i okoliš te iskoristiti ambalažu za izradu kućica za ptice, kutijica i maštovitih igračaka. Eko kamp Etnografskog muzeja održat će se, od 11. do 14. srpnja 2017., svaki dan od 11 do 13 sati.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Upalite lampice novih ideja!

U subotu, 8. srpnja, s početkom u 10 sati, u HDD galeriji u sklopu projekta Dizajnerska početnica održat će se radionica pod nazivom ‘Upalite lampice novih ideja!’ koju će voditi Ljiljana Lozančić. Radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima. Rok za prijave je do petka, 7. srpnja u 17 sati!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljeto u Muzeju Brodskog Posavlja

I ove godine, Muzej Brodskog Posavlja priredio je besplatni ljetni program radionica za najmlađe tijekom ljetnih školskih praznika. U suradnji s brodskim udrugama ponuđeni su organizirani zabavni i edukativni sadržaji. Muzej poziva zainteresirane da ovo ljeto zajedno uče o zanimljivostima filatelije, a u maloj školi slikarstva otkrivaju skrivene talente.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Muzejske radionice 'Rimljani u Osijeku'

Organiziran je ciklus radionica za djecu u sklopu Ljetnih praznika u Muzeju Slavonije pod nazivom 'Rimljani u Osijeku'. Radionice će se održati od utorka 11.7. do subote 15.7.2017. u vremenu od 10 do 12,30 sati u zgradi Magistrata, na adresi Trg Sv. Trojstva 6, a djeca će prema stalnom postavu 'Lapidarij' učiti i živjeti poput Rimljana u Mursi.
 
predstava, djeca, mladi

Besplatna predstava u riječkom Primorskom botaničkom vrtu

Prirodoslovni muzej Rijeka poziva na predstavu 'Beba Bebač' Gradskog kazališta lutaka Rijeka, koja će se uprizoriti u Primorskom botaničkom vrtu Muzeja, u četvrtak, 29. lipnja, u dva termina; u 18 i u 19 sati, a posjetitelji će prije izvođenja predstave moći besplatno razgledati muzejske postave i izložbu 'Ta divna lebdeća stvorenja'.
 
festival, djeca, mladi

Festival Tobogan u Rijeci

Svečano otvorenje festivala Tobogan održat će se u parku Benčić u utorak, 27. lipnja, s početkom u 21 sat. Festival je dio programskog pravca 'Ciglena (dječja) kuća', a program su kreirali: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka, Gradska knjižnica i Vijeće mladih Benčić.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu