info - ples


predstavljanje

Prezentacija projekta Vertical Dance Platform u Rijeci

U petak, 19. siječnja, u 18 sati, u prostorijama Filodrammatice u Rijeci održat će se javna prezentacija projekta pod nazivom Vertical Dance Platform Croatia, autorice Marije Šćekić, začetnice vertikalnog plesa u Republici Hrvatskoj.
 
predstava

'Staging a Play:Tartuffe' – pulska premijera

Pulska premijera plesne predstave 'Staging a Play:Tartuffe', u režiji i koreografiji Matije Ferlina, održat će se 12. siječnja, u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu.
 
predstava

'Komunikacija' – plesna predstava

Plesna predstava 'Komunikacija' će biti izvedena 13. i 14. siječnja, u Pogonu Jedinstvo, s početkom u 20 sati. Kako sam naslov govori, tema predstave je komunikacija, odnosno nedostatak komunikacije u suvremenom svijetu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Balletto di Roma, Italija

Balletto di Roma osnovali su Walter Zappolini i Franca Bartolomei 1960. godine kako bi promovirali ples talijanskog autora, a danas žele nastupati na međunarodnoj sceni s novim umjetničkim pravcem i istraživačkim projektima, produkcijom i suradnjom koja kombinira tradiciju s inovativnošću i razvojem tvrtke u Europi i svijetu.
 
predstava

Koreospektar – novi program Zagrebačkog plesnog centra

Siječanj u ZPC-u rezerviran je za novi program Koreospektar koji okuplja predstave mladih plesnih umjetnika. Cilj programa je njihova afirmacija na način da im se pružaju profesionalni radni uvjeti. Osim prikazivanja samih radova, mladi autori moći će sudjelovati na plesnim treninzima te radionicama produkcije i organizacije. Nakon predstava gledatelji će imati priliku upoznati mlade umjetnike kroz razgovor na temu od ideje do realizacije.
 
poziv za upis

Radionice glazbe, plesa, pjevanja i komornog sviranja u Čileu - Teatro del Lago

Teatro del Lago, ugledna glazbena ustanova sa sjedištem u Frutillari u Čileu, organizira međunarodne radionice plesa, sviranja, pjevanja za djecu te komorne glazbe. Radionice su otvorene za prijavitelje iz cijelog svijeta, a održat će se u siječnju 2018.
 
predstava

'Međuprostor' premijerno u Teatru &TD

Premijera plesne predstave Međuprostor održat će se u subotu, 16. prosinca u Teatru &TD u Zagrebu, u 20 sati. Reprizna izvedba uslijedit će 17. prosinca. Obje izvedbe dio su zimskog izdanja Ganz novog festivala.
 
predstavljanje

360° Building Strategies for Communication in Contemporary Dance

Hrvatski institut za pokret i ples organizira otvorenu prezentaciju / radionicu europskog projekta pod nazivom '360° 'Building Strategies for Communication in Contemporary Dance', koja će se održati u srijedu, 13. prosinca, od 17 sati u Chilloutki, Ilica 15/1. Radni jezik prezentacije / radionice je engleski, besplatna je i otvorena za sve zainteresirane iz područja plesne umjetnosti!
 
predstavljanje

Baletni umjetnik Jelko Yuresha na prvom od pet razgovora uz izložbu u MUO

Britansko-hrvatski baletni umjetnik Jelko Yuresha, donator vrijedne zbirke na temelju koje je postavljena aktualna izložba u Muzeju za umjetnost i obrt donirao vrijednu zbirku na temelju koje je postavljena izložba "Balet i strast", u petak će u tom muzeju gostovati na prvom od pet razgovora koji prate izložbu. 
 
predstava

Predstava 'Divine blindness' premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

U Zagrebačkom plesnom centru, 14. i 15. prosinca u 20 sati, premijerno će se održati predstava 'Divine blindness', autorice i koreografkinje je Martine Granić.
 
festival

Zimsko izdanje Dance Inn festivala od 8. do 10. prosinca u Teatru &TD

Inovativni pop-up festival Dance Inn kazališne grupe De facto održat će se od petka do nedjelje od 8. do 10. prosinca u Teatru &TD a otvorit će ga u petak norveška koreografkinja i plesačica Mette Edvardsen, jedna od najuspješnijih svjetskih izvedbenih umjetnica, dobitnica prestižne nagrade Ibsen Award 2016., s predstavom 'No title' u Galeriji SC. Ulaz na sve predstave je besplatan!
 
predstava

Osam izvedbi 'Orašara' na programu HNK Split u prosincu

'Orašar' Petra Iljiča Čajkovskog, najpopularniji i najizvođeniji bijeli balet na svijetu, i ove će godine u danima Adventa obilježiti program Hrvatskog narodnog kazališta Split. Prva od ukupno osam izvedbi u prosincu je na dan Svetog Nikole 6. prosinca, a slijede izvedbe 7., 8., 9., 11., 15., 16. i 19. prosinca.
 
predstava

'Divine Blindness' premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Posljednja premijera Zagrebačkog plesnog centra (ZPC) bit će, u petak 15. prosinca, predstava 'Divine Blindness' autorice i koreografkinje Martine Granić, najavljena kao putopis, dance show, filozofska rasprava i kritika.
 
predstava

Radna matineja povodom baletne premijere predstave 'Veseli Božić nestašne djece'

Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca ponovno poziva sve zainteresirane na radnu matineju za publiku, ovoga puta povodom skorašnje premijere baletne predstave 'Veseli Božić nestašne djece' koreografkinje Maše Kolar. Matineja, odnosno druženje s publikom, održat će se u subotu, 2. prosinca, s početkom u 11 sati u baletnoj dvorani (Strossmayerova 1, Sušački neboder, ulaz do Pogona kulture). Ulaz je besplatan!
 
predstava

Zagrebačka premijera predstave 'Staging a Play: Tartuffe' Matije Ferlina

Zagrebačka premijera predstave 'Staging a Play: Tartuffe', u režiji i koreografiji Matije Ferlina te izvedbi i produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla, održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkome kazalištu mladih.
 
najave

llinkt! O koreografiji 'Refleksije' (1983.) Vlaste Kaurić

Plesno-istraživačko-arhivsko događanje 'Refleksije', refleksije ili izvedba istraživačko-umjetničke rekonstrukcije/reinterpretacije koreografije 'Refleksije' Vlaste Kaurić će se u organizaciji llinkt!-a održati 1. prosinca u 19,30 sati u Školi suvremenog plesa Ane Maletić te 2. prosinca u 14 sati u Hrvatskom centru ITI.
 
predstava

'Podešavanje prostora' plesnim dijalogom u ZPC-u

Premijerna izvedba predstave 'Podešavanje prostora' nagrađivane autorice Mirjane Preis na programu je 25. studenog, s početkom u 20 sati. Predstava je nastala kao plod uspješne suradnje Zagrebačkog plesnog centra (ZPC) i Studija za suvremeni ples (SSP).
 
natjecanje

11. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska

Preko 70 mladih plesačica i plesača sudjelovat će na ovogodišnjem izdanju natjecanja u suvremenom plesu 'Mia Čorak Slavenska'. Ovogodišnje natjecanje održava se 24. i 25. studenog u Centru za kulturu Trešnjevka, u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži te koreografa Dinka Bogdanića i Desanke Virant.
 
predstava

Večer plesne minijature u Kneževoj palači

Kneževa palača u srijedu, 22. studenog, u 20 sati, postaje mjesto susreta i stvaralačkog dijaloga plesača i koreografa okupljenih oko projekta 'Večer plesne minijature' koji se četvrtu godinu za redom održava u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i pod pokroviteljstvom Grada Zadra.
 
radionica, kolonija

Ciklus besplatnih radionica urbanih plesova u Centru KNAP - LET'S DANCE!

Poziv za djecu i mlade od 9 do 16 godina da se pridruže i zaplešu Hip-hop ili Break dance od subote,18.11.2017. u 9.00h, kada će se započeti sa ciklusom besplatnih radionica urbanih plesova - LET'S DANCE! 
 
predstava

Premijera baleta 'U svakom slučaju'

Druga premijera Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka u sezoni 17/18. bit će upriličena u subotu, 18. studenog 2017. u 18.00 sati, u okviru eksperimentalnog koreografskog programa - Zajc dance lab.
 
predstava

'Staging a Play: Tartuffe', premijera

Nagrađivani koreograf i redatelj Matija Ferlin priprema novi projekt u produkciji i izvedbi Zagrebačkoga plesnog ansambla - Staging a Play: Tartuffe. Predstava će premijerno biti izvedena 25. studenoga u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu te potom 4. prosinca u Zagrebu.  
 
koncert, najave

Rođendanski koncerti Ansambla Lado

Nakon gostovanja u Kanadi i sudjelovanja na ethno summitu Tradicija Nova u Beogradu, umjetnici Ansambla LADO se pripremaju za rođendanske plesne koncerte... Program nazvan Antologija izvest će se u Zagrebu i Novskoj.
 
natjecanje, koncert

Natjecanje Mia Čorak Slavenska - gala koncert

Gala koncert u sklopu Natjecanja Mia Čorak Slavenska održat će se u nedjelju, 26. studenoga 2017. u 18 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.  
 
predstava

'Ispravci ritma', premijera

Drama HNK u Zagrebu priprema novu premijeru Ispravci ritma u koprodukciji kazališnog kolektiva BADco., HNK u Zagrebu i Dubrovačkim ljetnim igrama. Premijera će se održati 18. studenoga 2017. 
 
obljetnica, proslava

Balet HNK Split izvedbom triptiha East/West obilježit će Dan hrvatskog baleta

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split po prvi će put obilježiti Dan hrvatskog baleta 4. studenog. Tim će povodom izvedbu baletnog triptiha East/West obogatiti nastupi mladih polaznica i polaznika Baletnog studija HNK Split.
 
obljetnica, proslava

Balet HNK u Zagrebu obilježava Dan hrvatskog baleta

Raznovrsnim programom Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, 4. studenoga 2017., obilježava Dan hrvatskog baleta. 
 
nagrada

Beata Domić Devčić dobitnica Nagrade Hrvatskog društva profesionalnih baletnih umjetnika

Ove se godine Nagrada Hrvatskog društva profesionalnih baletnih umjetnika za izniman doprinos baletnoj i nacionalnoj plesnoj umjetnosti dodjeljuje Beati Domić Devčić. Nagrada će se dodijeliti na godišnjoj skupštini HDPBU koja će se održati u subotu, 4. studenog, na Dan baleta u Hrvatskoj u Foyeru HNK u Zagrebu u 13 sati.
 
predstava

'Staging a Play: Tartuffe' – novi projekt Matije Ferlina i Zagrebačkog plesnog ansambla

Nagrađivani koreograf i redatelj Matija Ferlin priprema novi projekt u produkciji i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla – 'Staging a Play: Tartuffe' naslov je novog rada koji će premijerno biti izveden 25. studenoga u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu te potom u Zagrebu.
 
predstava

Francuska Plesna skupina par Terre u srijedu u ZPC-u

Zagrebački plesni centar ugostit će u srijedu, 25. listopada, francusku Plesnu skupinu par Terre s plesnom predstavom 'Autarcie (....)' nagrađivane koreografkinje Anne Nguyen.
 
natjecanje, natječaj

Barcelona Dance Award 2018. - poziv

Plesno natjecanje Barcelona Dance Award održava se od 29. ožujka do 2. travnja 2018. godine. Sudjelovati mogu plesači ili plesne skupine koje se bave baletom, suvremenim, modernim ili bilo kojim drugim plesom.
 
predstava

Gostovanje francuske plesne skupine u ZPC-u

U srijedu, 25. listopada, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, očekuje nas gostujuća predstava 'Autarcie (....)', u izvedbi francuske 'Plesne skupine par Terre'. Predstava je prikladna za sve gledatelje, od šest godina naviše!
 
obavijest

Novi broj časopisa za plesnu umjetnost – Kretanja 27

Nakladnik Hrvatski centar ITI i uredništvo časopisa Kretanja pozivaju sve zainteresirane na promociju Kretanja, jedinog časopisa za plesnu umjetnost u Hrvatskoj. Promocija će se održati u utorak, 24. listopada, u 18 sati, na Akademiji dramske umjetnosti, u dvorani F22, na adresi Frankopanska 22, Zagreb.
 
predstavljanje

Javna prezentacija projekta pod nazivom Vertical Dance Platform Croatia>>>

 
 
festival

Premijerom 'Dvostrukog portreta' otvara se novi festival Dance Inn

Premijerom predstave 'Dvostruki portret' Isabelle Schad i Saše Božića u Zagrebačkom plesnom centru u petak počinje novi 'pop up' festival suvremenog plesa i kazališta Dance Inn.
 
predstava

Njemački plesni umjetnici gostuju u Lazaretima

U utorak, 10. listopada, u 20 sati, održat će se u dvorištu Art radionice Lazareti plesna predstava 'Dvostruki portret'. Koreografiju Isabelle Schad izvode Przemyslaw Kaminski i Nir Vidan. Ulaz je besplatan!
 
predstavljanje

Ansambl Lado na gostovanju u Kanadi

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO kreće 10. listopada na petodnevno gostovanje na sjevernoamerički kontinent tijekom kojeg će održati tri koncerta u najvažnijim kulturnim središtima istočne Kanade - Windsoru, Mississaugi i Montrealu. 
 
predstava

Balet 'Apoksiomen' uz glazbu Tamare Obrovac u petak premijerno u HNK-u Zagreb

Prva baletna premijera nove sezone Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu bit će u petak, 13. listopada, suvremeni balet 'Apoksiomen' brazilsko-belgijskog plesača i koreografa Claudia Bernarda, za koju glazbu potpisuje istaknuta etno-jazz glazbenica Tamara Obrovac.
 
predstava

'Macbeth' Maše Kolar otvara baletnu sezonu u 'Zajcu'

Baletna sezona riječkog HNK Ivana pl. Zajca bit će svečano otvorena u subotu, 7. listopada, u 19,30 sati, premijerom baleta 'Macbeth' koreografkinje Maše Kolar, ujedno nove ravnateljice Baleta. 'Macbeth' je nastao prema motivima istoimene tragedije Williama Shakespearea, a na originalnu glazbu Višeslava Laboša i Tene Novak Vincek.
 
susret

24. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture 14. listopada 2017. u Centru za kulturu u Čakovcu te 21. listopada 2017. u Rafinerijskom domu Sisak, bit će održan 24. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina.  
 
radionica, kolonija

Besplatne radionice plesne kritike

Nakon prošlogodišnje uspješno realizirane prve serije radionica plesne kritike, Hrvatski centar ITI ponovno organizira radionice kritičkoga pisanja o plesu za potencijalne plesne kritičare i mlade autore, koji će se tijekom dvomjesečnog radioničkog ciklusa pobliže upoznati s posebnostima plesne umjetnosti i plesnim kontekstom, razvijati analitički pristup gledanju predstava i vještine kritičkog pisanja.
 
festival

II. Periskop - festival suvremenog plesa i pokreta

U Rijeci će se od 7. do 15. listopada 2017. održati drugo izdanje Periskopa – festivala suvremenog plesa i pokreta s ukupno trinaest izvedbi i tri edukativna programa.  
 
festival

Sounded Bodies festival 2017.

Treći Sounded Bodies  international performance festival ove se godine u organizaciji udruge Domino održava od 26. rujna do 1. listopada u Zagrebačkom plesnom centru s fokusom na predstave koje se poigravaju upotrebom glasa i zvuka te njihovom povezanošću s tijelom i fizikalnošću, u selekciji koreografa i plesnog umjetnika Brune Isakovića. 
 
najave

'Svjetlo i voda!' u dijalogu sa publikom u Rijeci

Projekt 'Svjetlo i voda' se provodi u partnerstvu sa platformom Clubture, a nastaje u suradnji tri organizacije.  Nakon završene mini rezidencije i kreativnog procesa rada u Karlovcu, te predstavljanja ideja i smjernica rada projekta u sklopu izložbe pod nazivom 'Nova Atlantida zvuka' u Zagrebu, umjetnička i suradnička ekipa projekta gostuje u Rijeci 16. rujna.
 
predstava

Zagrebački plesni ansambl krajem rujna gostuje u Dominikanskoj republici

Zagrebački plesni ansambl u rujnu najavljuje četiri izvedbe dviju plesnih uspješnica - predstave 'Plac' i 'The Devil's Garden'. Također, ZPA će krajem rujna gostovati na Međunarodnom festivalu suvremenog plesa Edanco u Dominikanskoj republici, gdje će izvesti dijelove predstave 'Spone' španjolskog koreografa Roberta Olivana.
 
predstava

Premijera predstave 'RollerCoaster'

Zagrebački Plesni Centar poziva na predstavu 'RollerCoaster' autorice Katarine Đurđević koja će se održati 08. rujna 2017. (pretpremijera) i 09. rujna 2017. (premijera) s početkom u 20:00 sati.  
 
najave

Bogat rujanski program u ZPC-u

Zagrebački plesni centar kreće u sezonu 2017./2018. sa dvije premijere, dva međunarodna gostovanja, treninzima za profesionalne plesače i brojnim edukativnim programima. 
 
najave

Rujan u Mediteranskom plesnom centru

Nadolazeći mjesec u Mediteranskom plesnom centru privremeno će ugostiti nekoliko umjetnika i projekata...
 
festival

09. Monoplay – Festival sola u Zadru

Deveti Monoplay u Zadar opet dovodi izabrane solo radove koji će biti izvedeni u Kazalištu lutaka Zadar od 30. kolovoza do 1. rujna 2017.!
 
predstava

Praizvedba baletne predstave 'Derviš i smrt'

Praizvedba plesne predstave po romanu Meše Selimovića 'Derviš i smrt', u koreografiji Igora Kirova i na glazbu Gorana Bojčevskog te po libretu Saše Dimoskog, bit će 14. kolovoza uprizorena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a ovom će baletnom premijerom biti završeno 63. Splitsko ljeto.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu