info - vizualne umjetnosti


izložba

Izložba Kate Jelovčić i Sandre Rubić

U Kulturnom centru Dubrava, 22. siječnja u 19 sati otvara se izložba slika i crteža Kate Jelovčić i Sandre Rubić.
 
izložba

'Izgubljeni u džungli', izložba Gordane Meštrović

Otvorenje izložbe Gordane Meštrović bit će upriličeno u zagrebačkoj Galeriji Događanja u petak, 26. siječnja 2018 u 19 sati.
 
izložba

Antonio Grgić: 'Melencolia II'

U petak, 20. siječnja s početkom u 19 sati, u križevačkoj Galeriji K2 otvara se izložba Antonia Grgića pod nazivom 'Melancolia II'. 
 
obljetnica, proslava

Međunarodna proslava suvremene skulpture start'18 u Zagrebu i Šibeniku

Međunarodna proslava suvremene skulpture start'18 održat će se u nedjelju 28. siječnja 2018. u Gliptoteci HAZU u Zagrebu te u Muzeju grada Šibenika.
 
izložba

Izložba Antuna Motike u Ljubljani

Izložba pod nazivom 'Projekcije - Antun Motika i nasljeđe eksperimenta' otvara se večeras u Galeriji ŠKUC u Ljubljani.
 
izložba

ArtumPrimum - izložba Leonarda Budimlića Majnarića

ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi (ŠPUD) izložbom ArtumPrimum Leonarda Budimlića Majnarića otvara izložbenu godinu 2018.  
 
izložba

'Zastave' Ane Mušćet u Galeriji SC

Izložba 'Zastave' Ane Mušćet otvara se u subotu, 20. siječnja u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji SC, a moći će se pogledati do 31. ovoga mjeseca.   
 
izložba

Horizont očekivanja / Hrvatski paviljon na 57. Venecijanskom bijenalu

U zagrebačkoj Gliptoteci HAZU, 25. siječnja 2018. godine u 19 sati, otvara se izložba Horizont očekivanja / Hrvatski paviljon na 57. Venecijanskom bijenalu. 
 
izložba

loci aesthetici - izložba

U četvrtak, 25. siječnja u 19 sati, u Muzeju Mimara otvara se izložba 'Loci aesthetici' profesora likovne akademije iz poljske Čestohove koji izlažu šezdesetak slikarskih i kiparskih djela. 
 
izložba

'Siročad', izložba Marije Matić

Galerija Academia Moderna poziva na otvorenje izložbe Marije Matić, u petak 19. siječnja s početkom u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 2. veljače 2018.  
 
izložba

Motivi sporta iz fundusa Muzeja Mimara

Muzej Mimara pripremio je izložbu pod nazivom 'Motivi sporta iz fundusa Muzeja Mimara' koja otkriva 'sportski' značaj Muzeja Mimara u dvostrukom smislu; prvotno kao školske zgrade iz 19. stoljeća s prvom modernom sportskom dvoranom i igralištem, i drugo kroz povijesno-umjetnički vrijedne predmete iz zbirke Muzeja posvećene sportu. Izložba se otvara 26. siječnja.
 
izložba

Pariški dani Vlahe Bukovca u Galeriji Klovićevi dvori

Galerija Klovićevi dvori i Kuća Bukovac u četvrtak 18. siječnja u Zagrebu otvaraju prvu od tri predviđene izložbe o Vlahi Bukovcu.   
 
izložba

Karlovac: Izložba slika Vanje Krmpotić

Otvorenje izložbe likovne umjetnice Vanje Krmpotić održat će se u ponedjeljak, 22. siječnja 2018. u 19:30h, u Maloj dvorani Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu. 
 
izložba

Izložba Valerije Cerovec i Antonije Bačić

U četvrtak, 18. siječnja 2018. godine u 19 sati, u galeriji Šira otvara se samostalna izložba autorica Valerije Cerovec i Antonije Bačić pod nazivom 'Između tijela blago promjenjivo'.  
 
izložba

Crvena ruža Jadrana, izložba Dinka Svobode

Izložba Dinka Svobode pod nazivom 'Crvena ruža Jadrana / Moruzgva, actinija equini' otvara se u riječkoj Galerija Juraj Klović, u četvrtak, 18. siječnja u 12 sati i moći će se razgledati do 30. ovoga mjeseca.
 
izložba

'Kroz dječje oči - drugi susret', izložba

Izložba dječjih radova pod nazivom "Kroz dječje oči – drugi susret" bit će otvorena u dubrovačkoj Galeriji Dulčić Masle Pulitika, 16. siječnja u 18 sati.  
 
izložba

A4: 0 izdanje u galeriji Kortil

U ponedjeljak, 15. siječnja, u 19 sati u riječkoj galeriji Kortil otvara se izložba studentskih radova A4: 0 izdanje. 
 
izložba

'Sutura' Terese Margolles u Francuskom paviljonu

Teresa Margolles, jedna je od najzanimljivijih meksičkih umjetnica svjetske reputacije, predstavit će na izložbi u Francuskom paviljonu u Zagrebu, koja se otvara 18. siječnja, svoje proslavljeno djelo "Zrak", a premijerno i dvije nove produkcije nastale u suradnji s lokalnom scenom.
 
izložba, najave

Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje

Galerija Klovićevi dvori iz Zagreba i Kuća Bukovac u Cavtatu otvaraju prvu od tri predviđene izložbe o Vlahi Bukovcu. Namjera je kroz tri zasebne izložbe predstaviti tri najznačajnija razdoblja Bukovčeva stvaralaštva: pariško, zagrebačko i praško. Prva izložba obrađuje Bukovčev život i rad u Parizu od 1877. do 1893. godine, te njegovu afirmaciju u Engleskoj, Crnoj Gori, Srbiji kao i buđenje domaće likovne sredine u Dalmaciji.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv na rezidencijalni program ADATA AiR (Plovdiv, Bugarska)

Zaklada Plovdiv 2019 objavljuje natječaj za sudjelovanje u rezidencijalnom umjetničkom programu u bugarskom gradu Plovdivu (Europskoj prijestolnici kulture 2019.), u periodu od 15. ožujka do 15. srpnja 2018. Poziv je upućen umjetnicima, arhitektima, dizajnerima i dr., a rok za prijavu je 31. siječnja 2018. 
 
izložba

Izložba 'Gustav Klimt : pionir moderne' u Osijeku

Povodom 100. obljetnice smrti velikoga austrijskog slikara Gustava Klimta (1918.-2018.), u ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine s početkom u 18.00 sati, svečano će biti otvorena izložba pod nazivom “Gustav Klimt : pionir moderne”. Otvorenje će biti upriličeno u izložbenoj auli Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
 
izložba

Glas umjetnika / I Am The Mouth

Izložba djela suvremenih umjetnika iz srednje i istočne Europe iz zbirke Art Collection Telekom - 'Glas umjetnika / I Am The Mouth' otvara se u prostoru za povremene izložbe MSU-a u Zagrebu, u petak, 19.1.2018. u 19 sati.  
 
natječaj

Natječaj za dodjelu 11. HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost

MSU i Hrvatski Telekom objavljuju jedanaesti natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost, najveće i jedne od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj. Natječaj je otvoren do 31.1.2018.
 
najave

Predstavljanje dva tematska broja časopisa Život umjetnosti

Predstavljanje dva tematska broja časopisa Život umjetnosti objavljenih u 2017. godini održat će se u prostorijama Udruženja hrvatskih arhitekata u četvrtak 11. siječnja 2018. godine, s početkom u 18.00 sati. Ovim događajem će se obilježiti kraj dugogodišnjeg mandata glavne i odgovorne urednice Sandre Križić Roban. 
 
izložba

Ivan Pahernik: Nismo zaslužili ovaj lijepi planet

Izložba Ivana Pahernika pod nazivom 'Nismo zaslužili ovaj lijepi planet' otvara se u Galeriji ULUPUH u Zagrebu u četvrtak, 11. siječnja u 19 sati. Izložba obuhvaća grafičko-pjesničke listove prevedene na 6 jezika - ukupno 30-ak radova, kojima autor obilježava 65 godina svoga stvaranja.
 
radionica, kolonija

Zimska praznična radionica za školarce u Etnografskom muzeju

Četverodnevna ''Zimska praznična radionica'' održat će se od 9. do 12. siječnja 2018., svaki dan od 11 do 13 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu, a namijenjena je školarcima u dobi od 7 do 12 godina.
 
radionica, kolonija

Radionica Ide Blažičko u Muzeju Brdovec

Radionica u sklopu izložbe Ide Blažičko u Muzeju Brdovec održat će se pod vodstvom autorice u subotu, 20. siječnja od 14 sati, a namijenjena je svim dobnim skupinama...  
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program za mlade europske umjetnike

European Investment Bank (EIB) Institute poziva zainteresirane europske umjetnike i kolektive da se priključe idućoj ediciji programa pod nazivom Artists Development Programme (ADP), umjetničkoj rezidenciji u trajanju od 5-6 tjedana koja će se održavati u Luksemburgu, pod mentorstvom priznatog britanskog umjetnika Callum Innes. Prijave se primaju do 3. siječnja 2018., u ponoć.
 
izložba, koncert

Božićni program u Muzeju antičkog stakla

Muzej antičkog stakla u Zadru poziva 19. prosinca 2017. u 19 sati na otvorenje izložbe slikarice Nade Debelić 'Staklene jaslice', i prigodni božićni koncert od 19.30, u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora Condura Croatica Zadar i dječje klape Baliniera - Preko.
 
izložba

Ida Blažičko: Kroz lišće nebo >>>

Izložba Ide Blažičko pod nazivom "Kroz lišće nebo" instalacija je u prostoru Izložbenog salona "Vladimir Maleković" Muzeja Brdovec.
 
izložba

Izložba Dušana Kirbiša u Zagrebu

U galeriji Academia Moderna u Zagrebu u petak 15. prosinca u 19 sati otvara se izložba slovenskog umjetnika Dušana Kirbiša. Na ovoj izložbi Kirbiš predstavlja svoj novi konceptualni postav – On the origin of object koji je ujedno i prvo predstavljanje tog autora zagrebačkoj publici.
 
izložba

Iz fundusa Moderne galerije - Frano Kršinić (1897 – 1982)

U Studiju Moderne galerije „Josip Račić“ u Zagrebu od 19. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018., održava se studijska izložba Frano Kršinić iz fundusa Moderne galerije, u povodu 120. godišnjice rođenja i 35. godišnjice smrti ovoga značajnog modernog hrvatskog kipara.
 
izložba

Revijalna izložba članova HDLU Istre

Otvorenje godišnje revijalne izložbe članova HDLU Istre održat će se u petak, 15. prosinca 2017. u 19 sati, u Galeriji Luka, Galeriji MUL i Galeriji Anex.  
 
izložba

Izložba: 'Bernardo Bernardi i TVIN'

Izložba 'Bernardo Bernardi i TVIN' otvara se 15. prosinca 2017. u Gradskom muzeju Virovitica.
 
izložba

Izložba i razgovor s Robertom Paulettom u Puli

U petak, 15. prosinca u 20 sati, u galeriji Poola predstavlja se izložba Roberta Paulette pod nazivom "Ono što se ne-smije". Istog dana u podne predviđen je razgovor s umjetnikom. Izložba će se moći pogledati do sredine siječnja 2018. 
 
izložba

Sanja Fališevac: Zaustavljeni pokret

Izložba „Zaustavljeni pokret“ osamnaesta je samostalna izložba gluhoslijepe kiparice Sanje Fališevac te druga u Tiflološkom muzeju. Otvorenje izložbe će se održati 19. prosinca u 19 sati.
 
izložba

Hrvatski umjetnici za sisačku bolnicu - prodajna izložba

Matica hrvatska i Opća bolnica dr. Ivo Pedišić Sisak priređuju humanitarnu prodajnu izložbu slika i skulptura akademskih umjetnika - Hrvatski umjetnici za sisačku bolnicu. Izložba će se održati u četvrtak, 14. prosinca od 18 sati, u Galeriji Matice hrvatske u Zagrebu. 
 
izložba

Tarwuk - predstavljanje projekta u MLU Osijek

Muzej likovnih umjetnosti poziva na otvorenje izložbe Tarwuk 20170621_141332 (2), u četvrtak 14. prosinca 2017. u 19.00 sati. Projekt je zamišljen kao prvo samostalno predstavljanje autorskog tandema TARWUK, vizualne umjetnice Ivane Vukšić i Bruna Pogačnika Wukodrakule u Osijeku.
 
izložba

Zdenko Bašić: Vjetrove sjene

Izložba Zdenka Bašića 'Vjetrove sjene' održava se od 14. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018. u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba 'Josip Šimić - fašingari i obojana drveta'

U Muzeju Brodskog Posavlja, u četvrtak 14. prosinca 2017. godine u 19.00 sati, otvara se izložba „Josip Šimić - fašingari i obojana drveta“. 
 
natječaj

Galerija Laval Nugent - natječaj za izlaganje u 2018.

Galerija Laval Nugent objavljuje natječaj za izlaganje u 2018. godini. Natječaj je otvoren za likovne umjetnike ili grupe umjetnika i traje do 30. prosinca 2017.  
 
izložba

'Čudovišta' / izložba Stanislava Marijanovića

Izložba „Čudovišta" Stanislava Marijanovića otvara se u petak, 8. prosinca 2017. u 20 sati, u galeriji „Studio 21“ u organizaciji „Udruge za kulturu Beat“, a moći će se pogledati do 19. prosinca 2017. 
 
izložba

Izložba 'Dnevnik čitanja' u Galeriji Flora

U dubrovačkoj Galeriji Flora u nedjelju 10. prosinca 2017. u podne otvara se izložba Biljane Stamenkovske Šipuš pod nazivom Dnevnik čitanja.
 
izložba

Izložba Marije Ujević Galetović u Galeriji 'Idealni grad'

Samostalna izložba Marije Ujević Galetović, iz fundusa Zbirke umjetnina Damira Ujevića, otvara se u petak, 8. prosinca 2017. u 19,00 sati, u Galeriji „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad (CZKIO Susedgrad). 
 
izložba

Nestabilna tijela / Nesigurni objekti, izložba Vlaste Žanić

U srijedu, 6. listopada 2017. u 19 sati, u splitskoj Galeriji Škola otvara se samostalna izložba Vlaste Žanić Nestabilna tijela / Nesigurni objekti. Izložba će se odvijati istovremeno u oba prostora, na adresi Fausta Vrančića 15 kao i u galerijskom prostoru na drugom katu Škole likovne umjetnosti, Fausta Vrančića 17. 
 
izložba

Moderni ukrajinski crtež - izložba

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, u srijedu, 6. prosinca 2017. s početkom u 17 sati, otvara se međunarodna izložba „Moderni ukrajinski crtež“ u organizaciji Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj. 
 
izložba

'Pomicanje granica', izložba članova Likovne udruge Trogir

Na izložbi "Pomicanje granica" osamnaest članova Likovne udruge Trogir predstaviti će svoja ovogodišnja umjetnička ostvarenja. Izložba se otvara u atriju Muzeja grada Trogira u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine u 19:00 sati.  
 
izložba

Ivo Mladošić izlaže u Dubrovniku

Izložba dubrovačkog umjetnika Iva Mladošića pod nazivom 'Imaginarij svakodnevnoga' otvara se u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, Dubrovnik, u četvrtak, 7. prosinca u 19 sati. 
 
izložba

'Odiseja II', izložba slika Stjepka Mamića

Samostalna izložba slika dubrovačkog umjetnika i kapetana Stjepka Mamića otvara se u Galeriji Sebastian, Dubrovnik, u petak, 8. prosinca 2017. u 18 sati.  
 
izložba

'Ljubav i život žene', izložba Mare Bratoš

Otvorenje izložbe 'Ljubav i život žene' umjetnice Mare Bratoš održat će se u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine u 20 sati, u zagrebačkoj galeriji Greta.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu