info - likovna umjetnost


radionica, kolonija

45. ZILIK u znaku snažnih žena

Od 22. do 26. siječnja 2018. godine u Karlovcu će se održati  45. Zimska likovna kolonija poznatija kao ZILIK u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor (prije Dom za djecu Vladimir Nazor Karlovac) i u suradnji s brojnim hrvatskim likovnim umjetnicima.
 
izložba

Kiš Kiš Kiš - otvorenje izložbe

Zajedničku izložbu obitelji Kiš - Tea Kiša, Ivanke Blažević Kiš i Milka Kiša možete razgledati u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću do 21. siječnja 2018. Otvorenje uz glazbene goste - band Milko i Ostatak održat će se 10. siječnja, u 18,30 sati.
 
izložba

Suvremeni umjetnici u stalnom postavu: Akiko Sato

U prostorima Stalnog postava Muzeja za umjetnost i obrt, u sklopu projekta Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO koji osmišljavaju nove radove inspirirane muzejskim zbirkama, ovih dana, sve do 16. siječnja, radi i stvara Akiko Sato, japanska umjetnica s dugogodišnjim boravkom u Hrvatskoj. Njezina izložba bit će otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt od 16. siječnja sve do kraja ožujka 2018.
 
izložba

'India Fest' – izložba Hanibala Salvara

Otvorenje izložbe akril kolaža pod naslovom 'India Fest', koje je inspiriran Indijom izradio Hanibal Salvaro Hani održat će se u utorak 9. siječnja, u 18 sati, u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I.
 
izložba

Izložba Alema Korkuta 'Tijelo' u zagrebačkoj Laubi

Lauba – Kuća za ljude i umjetnost predstavlja jednog od najznačajnijih kipara srednje generacije - Alema Korkuta, samostalnom izložbom naslovljenom 'Tijelo', u četvrtak, 11. siječnja, s početkom u 19 sati, u sklopu Laubina ciklusa izložbi 'Hrvatska umjetnost danas'.
 
izložba

Izložba Nebojše Vukovića 'Mesokombinat' u Osijeku

U prostoru Galerije Kazamat će se u subotu, 6. siječnja, u 20 sati, održati otvorenje izložbe 'Mesokombinat', autora Nebojše Vukovića. Otvorenju izložbe prethodit će razgovor s umjetnikom, s početkom u 19 sati.
 
nagrada

Hrvatski umjetnici Ana Sladetić i Miran Šabić osvojili nagrade u Južnoj Koreji

Ana Sladetić i Miran Šabić, hrvatski umjetnici i docenti umjetničkih akademija u Zagrebu i Osijeku osvojili su međunarodne umjetničke nagrade u Seoulu, Južna Koreja.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Likovne radionice Moderne galerije za vrijeme zimskih praznika

Zagrebačka Moderna galerija organizira program edukativno-likovnih radionica koje će se održati u vrijeme zimskih praznika, u siječnju 2018.
 
nagrada

Godišnja nagrada HS AICA-e za likovnu kritiku Antunu Maračiću

Na Godišnjoj skupštini Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara AICA održanoj u Orisu - Kući arhitekture u Zagrebu, Godišnja nagrada HS AICA-e za likovnu kritiku dodijeljena je likovnom kritičaru, kustosu i umjetniku Antunu Maračiću.
 
obavijest

Preminuo sisački umjetnik Ivan Sabolić - Stric

Sisački slikar, zapaženi predstavnik hrvatske naivne umjetnosti, Ivan Sabolić - Stric preminuo je u ponedjeljak u 75. godini.
 
natječaj, rezidencijalni program

Nova rezidencijalna godina na Rijksakademie van beeldende kunsten - poziv

Rijksakademie van beeldende kunsten u Amsterdamu (utemeljena 1870.) nudi dvogodišnji rezidencijalni boravak ugošćujući gotovo pedeset međunarodnih umjetnika svake godine. Poziv za prijave otvoren je do 1. veljače 2018.!
 
izložba

Izložba i performans u Galeriji Kazamat

U prostoru osječke Galerije Kazamat će se u subotu, 23. prosinca u 19 sati održati otvorenje izložbe 'Radovi', autora Vlatka Vinceka. Prilikom otvorenja autor će izvesti preformans 'Prvo čitanje druge utopije'.
 
izložba

Maja Radešić - Deus Ex Machina: o metazoni i životu ekrana

Samostalna izložba pod nazivom Deus Ex Machina, multimedijalne umjetnice Maje Radešić otvara se  u Galeriji 'Makina' u Puli 22. prosinca, s početkom u 20 sati.
 
izložba

Izložba hlebinskih umjetnika u galeriji 'Mirko Virius'

Zajednička izložba hlebinskih umjetnika, slikara Ivice Repa i kipara Zvonimira Dangubića, otvara se u galeriji 'Mirko Virius' u Zagrebu, u petak, 22. prosinca, u 19 sati.
 
izložba

Izložba 'A4 0 izdanje' u galeriji Šira

U galeriji Šira otvara se skupna  izložba pod nazivom ‘A4 0 izdanje’ u četvrtak, 21.12. 2017., u 19 sati. Izložba je ostvarena u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, te u suradnji s Galerijom umjetnina u Splitu.
 
izložba

Mario Čaušić: Skice

Otvorenje izložbe Maria Čaušića 'Skice' održat će se u četvrtak, 21. prosinca, u osječkoj galeriji Waldinger s početkom u 19 sati.
 
natječaj

Pozivni natječaj za idejno rješenje suvenira TZ 'Savsko-sutlanska dolina i brigi'

Turistička zajednica 'Savsko-sutlanska dolina i brigi' poziva umjetnike, obrtnike i dizajnere iz Republike Hrvatske da se prijave na natječaj za idejno rješenje suvenira. TZ SSDIB je osnovana 2011. s ciljem da promovira tri općine – Brdovec, Mariju Goricu te Dubravicu. Kroz prepoznatljiv suvenir koji se može proizvesti ekonomično i održivo, želja im je da izabrani suvenir predstavlja savsko sutlansku dolinu i sve tri općine. Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2018.!
 
izložba

Izložba 'Produžeci' Vlatke Horvat u Muzeju suvremene umjetnosti

Ispred Atelijera Kožarić u Zbirkama u pokretu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u srijedu se otvara izložba 'Produžeci' umjetnice Vlatke Horvat, kao dio ciklusa 'Laboratorij za oživljavanje' koji se održava svake godine otkad se Atelijer Kožarić iz Medulićeve ulice br. 12 preselio u novu zgradu Muzeja.
 
izložba

Izložba 'Neonski ličilac' u Galeriji VN

Izložba 'Neonski ličilac', koja se otvara u srijedu u zagrebačkoj Galeriji VN, na primjeru nekadašnje velike Chromosove neonske reklame sa središnjeg zagrebačkog trga, propituje gubitak kolektivne memorije urbanog identiteta.
 
nagrada

Kipar Miro Vuco dobio Nagradu za životno djelo HDLU-a

Akademski kipar Miro Vuco primio je u utorak na svečanoj dodjeli u Staroj gradskoj vijećnici Nagradu za životno djelo Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), a tom su prigodom dodijeljene i godišnje nagrade Društva.
 
izložba

71. godišnja izložba članova HDLU Rijeka

71. godišnja izložba članova HDLU Rijeka, selektirani skupni projekt članova HDLUR-a likovne kritičarke Vane Gović, bit će otvorena u četvrtak, 21. 12. 2017., u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 11. siječnja 2018.
 
izložba

Predstavljanje kolektivnog likovnog projekta Svjetlo / Chiaro

Predstavljanje kolektivnog likovnog projekta pod nazivom Svetlo / Chiaro održat će se u petak, 22. prosinca, s početkom u 19,30 sati, u Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu.
 
izložba

'Tko je bila Wally Neuzil?' – izložba u Sinju

U utorak, 19. prosinca, u 19 sati, u galeriji Galiotović u Sinju (križanje Alkarskog trkališta i Brnaške ulice), održat će se otvorenje izložbe 'Tko je bilaWally Neuzil'. Izložba će ostati otvorena do 15. siječnja 2018. godine.
 
izložba

Otvorena izložba Tome Savića Gecana bez izložaka

U riječkoj galeriji Malom salonu u petak navečer otvorena je izložba Tome Savića Gecana, izložba bez izložaka, galerija praznih zidova koje je autor samo obojio. Izložba će biti otvorena do 13. siječnja 2018.
 
nagrada

Svečana dodjela godišnjih likovnih nagrada HDLU-a

Svečana dodjela godišnjih likovnih nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika održat će se u utorak, 19. prosinca 2017. u 10 sati, u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu. 
 
natječaj

Predstavljanje na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' - poziv umjetnicima

Povodom 150 godina Hrvatskih društava likovnih umjetnika, HDLU Zagreb poziva umjetnike da se jave na natječaj za predstavljanje na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 15. siječnja 2018. 
 
nagrada

Ninoslavu Kuncu nagrada za životno djelo 'Andrija Maurović'

Ninoslav Kunc ovogodišnji je dobitnik nagrade „Andrija Maurović“ za životno djelo na području hrvatskog stripa, koju dodjeljuje udruga „Art 9“ iz Zagreba.  
 
izložba

Izložba Aide Hebib Raguž: 'Happiness+Virtue'

Samostalna izložba dubrovačke umjetnice Aide Hebib Raguž otvorit će se u Domu Marina Držića u petak, 8. prosinca, s početkom u 19 sati.
 
radionica, kolonija

Zimski praznici u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu

Tijekom zimskih praznika u Umjetničkom paviljonu održavat će se likovne radionice za djecu... 
 
izložba

Izložba Zlatko Bourek – Slike

U Gliptoteci HAZU 21. studenog 2017. otvara se izložba Zlatko Bourek – Slike. Na izložbi će biti prezentirano 46 slika u izboru autora, a radi se većinom o novijim radovima, uz nekoliko referentnih primjera iz njegova ranijeg stvaralaštva. 
 
izložba

Otvorenje izložbe "Na obalama Jadranskoga mora - slikarstvo krajolika na prijelomu 19. i 20. stoljeća"

Otvorenje izložbe "Na obalama Jadranskoga mora - slikarstvo krajolika na prijelomu 19. i 20. stoljeća" otvara se u Modernoj galeriji (19 sati, Hebrangova 1).
 
izložba

Strojari - karikaturisti

U utorak, 14. studenog u 18 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (Ivana Lučića 5, Zagreb) u sklopu dana fakulteta otvara se izložba karikatura pod nazivom 'Podvojene ličnosti: strojari karikaturisti'.  
 
najave

Barutana 017

Prije dvije godine pokrenuta suradnja udruge M-art i Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku nastavlja se  programom Barutana 017 koji će se ove godine održati od 2. do 8. studenoga. Ulaz je slobodan!
 
izložba, susret

Karlovac – domaćin 33. Susreta likovnih stvaralaca

Trideset treće izdanje Susreta likovnih stvaralaca i izložba Susreta održat će se u Galeriji 'Vjekoslav Karas' Gradskog muzeja Karlovac od 25. listopada do 4. studenoga 2017.  
 
predstavljanje

'Istarske freske – jedno vrijeme za sva vremena'

U srijedu 25. listopada u Episkopiju, u kompleksu Eufrazijane u Poreču, s početkom u 11 sati bit će predstavljen dokumentarni film Hrvatske radiotelevizije Istarske freske – jedno vrijeme za sva vremena scenaristice i urednice Vesne Jurić-Rukavine te redatelja Ivice Dleska.  
 
izložba

Amela Frankl: I to će proći

Izložba 'I to će proći', prva je samostalna izložba Amele Frankl u Institutu za suvremenu umjetnost, a bit će otvorena 20. listopada. Umjetnica na izložbi predstavlja izabranu cjelinu radova koji govore o njezinom interesu za zbivanja iz prošlosti koja se odnose na osobne, obiteljske i ožiljke cjelokupne društvene zajednice s kojima i danas živimo.
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja tematskog parka na Poljudu u sklopu projekta 'Za sva vrimena'

Udruga Naš Hajduk objavljuje natječaj za izradu idejnog rješenja tematskog parka u sklopu projekta 'Za sva vrimena', a u kojem će biti upisana imena donatora sredstava toj udruzi. Rok za primanje natječajnih radova je 28. studenog 2017., do 20 sati.
 
obljetnica, proslava

Zagrebačka galerija PMS otvara novi prostor za sve kreativce

Ove subote, 14.10., galerija PMS slavi na dvije adrese, Tkalčićeva 61 i Ilica 69, velikim tulumom uz uzbudljiv umjetnički i glazbeni program kojim će obilježiti 6. rođendan te otvorenje Radione 69.
 
izložba

Vinko Šaina / Slikar svjetla

Danas, 22. rujna, s početkom u 19 sati, u Gradskoj galeriji Labin, otvara se samostalna izložba Vinka Šaine pod nazivom 'Slikar svjetla', te predstavljanje umjetnikove monografije. Osim u prostoru Gradske galerije, izložba biti će postavljena i u Galeriji Alvona, te u galerijskom prostoru Narodnog muzeja Labin, a može se razgledati do 21. listopada.
 
izložba

Ana Mušćet: Zastave – Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec, 21. rujna – 21. listopada 2017.

Povodom Međunarodnog dana mira, u četvrtak 21. rujna 2017. u 11.30 sati u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu otvara se izložba akademske kiparice Ane Mušćet.
 
izložba

Obljetnička izložba članova ULUS-a

Otvorenje 10. godišnje izložbe članova Udruge likovnih umjetnika Samobora, kojom udruga obilježava i 10. obljetnicu osnutka, održat će se u petak 22. rujna 2017., u 19 sati, u Samoborskom muzeju.
 
izložba, predstavljanje

Predstavljanje monografije i izložba Vinka Šaine u Gradskoj galeriji Labin

Otvorenje izložbe 'Slikar svjetla' i prezentacija likovne monografije umjetnika Vinka Šaine održat će se u petak, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19 sati u Gradskoj galeriji Labin.
 
izložba

Retrospektivna izložba akademskog kipara Stjepana Gračana

U četvrtak, 21. rujna, u 19 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku otvara se velika retrospektivna izložba akademskog kipara Stjepana Gračana. 
 
natječaj

VII. TRIENALNI NATJEČAJ za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem

Pasionska baština raspisuje VII. trienalni natječaj za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem Kristove Muke i Uskrsnuća. 
 
izložba

Izložba "Kletva Ulama-bega" Ana-Marije Smoljanec, u organizaciji Galerije Brešan Split i Muzeja grada Trogira

Izložba "Kletva Ulama-bega" Ana-Marije Smoljanec, u organizaciji Galerije Brešan Split i Muzeja grada Trogira, otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira u petak, 22. rujna 2017. u 20:00 sati
 
izložba

Skupna izložba – 'Unutarnje migracije'

U prostorima galerije Poola otvorena je skupna, međunarodna izložba 'Unutarnje migracije' na kojoj izlažu Branislav Nikolić, Vladimir Frelih, Ana Petrović, Goran Dragaš, Jovana Popić, Dragan Vojvodić, Selman Trtovac, Radenko Milak, Dragan Matić.
 
izložba

Samostalna izložba akademske slikarice Ingrid Runtić u Galeriji Sebastian

U dubrovačkoj Galeriji Sebastian se u utorak navečer, 19. rujna, otvara samostalna izložba slika hrvatske likovne umjetnice i akademske slikarice Ingrid Runtić.
 
predstavljanje

'Tavola aperta' na 57. Venecijenskom bijenalu - predstavljanje Tine Gverović i Marka Tadića

U okviru 57. Venecijanskog bijenala svakog tjedna na rasporedu su organizirani ciklusi susreta s umjetnicima nazvani 'Tavola aperta'. Hrvatski umjetnici Tina Gverović i Marko Tadić međunarodnoj kulturnoj javnosti predstavit će se u srijedu, 20. rujna, u 13 sati, u Centralnom paviljonu u Giardinima. Razgovor će moderirati Branka Benčić, kustosica izložbe 'Horizont očekivanja' u hrvatskom paviljonu i povjerenica hrvatskog nastupa na bijenalu u Veneciji.
 
izložba

Izložba 'Brodovi' u Galeriji Flora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik najavljuje otvorenje izložbe 'Brodovi' Ivana Peraka koje će se održati u subotu, 16. rujna, u dubrovačkoj Galeriji Flora.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fakultet likovnih umjetnosti (FFA), Srbija

Fakultet likovnih umjetnosti (FFA) iz Beograda traži partnere koji se bave digitalizacijom kulturne građe i umjetničkog naslijeđa i vizualnim umjetnostima. Za natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa potprogram Kultura traže partnere koji će im pomoći u kreiranju i promoviranju mobilne aplikacije  kao i u izradi kratkih video-audio digitalnih umjetničkih formi koji su stvoreni kulturnim i umjetničkim naslijeđem.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu