info - likovna umjetnost


natječaj

Natječaj za prijem novih članova u Hrvatsku udrugu likovnih umjetnika

Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU- Split), nacionalna strukovna udruga likovnih i multimedijalnih umjetnika sa sjedištem u Splitu, raspisuje natječaj za prijem u redovno članstvo slikarske, kiparske i multimedijalne sekcije.  
 
izložba, najave

4. Međunarodna izložba karikatura u Sisku 'MIKS' 2018.

Međunarodna udruga karikaturista MIKS ove godine u sklopu MIKS-a 2018 organizira - 4. MIKS 2018 'Black Sails'; 1. MIKS JUNIOR 2018 'Black Sails' te 1. MIKS Godišnju nagradu 2018 'Golden Pencil Sharperner'. 
 
natječaj

Natječaj za likovna/grafička rješenja prigodnih poštanskih maraka Republike Hrvatske

Hrvatska pošta raspisala je natječaj za izradu likovnih i grafičkih rješenja prigodnih poštanskih maraka Republike Hrvatske za 2019. godinu i poziva sve zainteresirane koji ispunjavaju uvjete da se odazovu na natječaj. Krajnji rok za predaju radova je 29. lipnja 2018. godine.
 
obljetnica, proslava

HDLU za 150. obljetnicu priprema monografiju i obljetničku izložbu

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) ove godine slavi 150 godina osnutka i kontinuiranog rada koji pod različitim nazivima bilježi od 22. kolovoza 1868. godine, kada je osnovano Društvo umjetnosti. U povodu velike obljetnice tijekom cijele godine organizirat će se prigodni događaji.
 
natjecanje

Natjecanje 'ScoglieraViva.Sculpting the Sea' (Caorle, Italija) - poziv kiparima

Otvoren je poziv za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju skulptura na otvorenom - 'ScoglieraViva.Sculpting the Sea', na koje se umjetnici mogu prijaviti do 15. svibnja 2018. 
 
natječaj

3. Survival – festival suvremene umjetnosti u talijanskom Muzeju Cam (poziv)

Tema festivala Survival je preživljavanje suvremene umjetnosti u današnjem svijetu, a program se sastoji od velikih izložbi, performansa, koncerata, tribina i radionica. Ova manifestacija okuplja više od 300 umjetnika iz cijelog svijeta koji izlažu svoja djela i traže odgovore na pitanja poput: 'Što predstavlja suvremena umjetnost danas i kakva joj je budućnost?'. Prijave za sudjelovanje primaju se do 30. lipnja 2018.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Otvoren poziv na rezidencijalni program u Leipzigu, u okviru projekta De/konstrukcija slike

Otvoren je poziv za sudjelovanje na rezidencijalnom programu u Leipzigu (Njemačka) za minimalno 12-16 hrvatskih umjetnika (po dva umjetnika u razdoblju od 1,5 – 3 mjeseca). Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb). Prijave se zaprimaju do 15. svibnja 2018.!
 
natječaj

Natječaj za 10. OSKARfest (međunarodna izložba - festival karikature)

Udruga ARTour-Nerezine (Grad Mali Lošinj) raspisala je natječaj za sudjelovanje na 10. međunarodnoj izložbi karikatura OSKARfest - Osor - srpanj/listopad 2018. Tema: Životinje na (pustom) otoku. Rok za predaju radova: 1. lipanj 2018.
 
izložba

Ususret 14. Danu otvorenih vrata umjetnosti - Cash & Carry

Otvorenje skupne izložbe studenata ALU pod nazivom 'Ususret 14. Danu otvorenih vrata umjetnosti - Cash& Carry', održat će se u četvrtak, 12. travnja 2018. godine u 19 sati, u galeriji Šira u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba dviju splitskih slikarica u Vinkovcima

U Galeriji 'Slavko Kopač' u Vinkovcima u petak navečer  je otvorena zajednička izložba slika splitskih akademskih slikarica Ivane Puljić i Andree Musa 'Paralelne stvarnosti' na kojoj se vinkovačkoj publici prva predstavila s 15 radova u tehnici voska na drvu, a druga sa šest akrila na platnu, a u zajedničkom istraživanju svijeta i vremena u kojem živimo.
 
obavijest

Umrla Dorotea Jendrić, dugogodišnja likovna kritičarka Večernjeg lista

Dugogodišnja likovna kritičarka Večernjeg lista Dorotea Jendrić i jedna od dobitnica ovogodišnje nagrade ULUPUH-a za najbolji izdavački projekt umrla je u petak kasno navečer nakon duge i teške bolesti u Zagrebu.
 
izložba

In memoriam: Josip Vaništa (1924.-2018.)

Slikar, crtač i pisac te suosnivač umjetničke grupacije Gorgona Josip Vaništa preminuo je 24. ožujka, a 29. ožujka u zagrebačkoj Galeriji Šira održat će se izložba 'In memoriam' koja će umjesto slikarskih radova okupiti samo par misli i predmeta istaknutog akademika.
 
izložba

Željko Kipke: 'Dijagnoza: dvoslika'

U splitskoj Galeriji umjetnina održat će se u srijedu, 28. ožujka, u 19 sati otvorenje izložbe 'Dijagnoza: dvoslika'. Izložba predstavlja projekte koje je Željko Kipke producirao u razdoblju od  2012. do 2017. godine. Uz središnji film, projekti uključuju slike, prisvojene objekte i arhivske materijale.
 
radionica, kolonija

Kiparske radionice s Hrvojem Dumančićem

Kiparska radionica održat će se 7. travnja u Žerjavićevoj 6, gdje se nalazi atelier kipara Hrvoja Dumančića, zagrebačkog umjetnika poznatog po svojim konjičkim skulpturama koje su osvojile svijet polazeći upravo s te adrese. Predbilježbe su u tijeku!
 
izložba

Izložba 'Coco Neema Gaga' u Galeriji Flora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik najavljuje otvorenje izložbe 'Coco Neema Gaga' (Søren Aagaard, Ludwig Kittinger, Dino Zrnec) koje će se održati u četvrtak, 29. ožujka, u Galeriji Flora, s početkom  u 19 sati.
 
izložba

Izložba Kristine Marić u Galeriji VN

Otvorenje izložbe mlade umjetnice i ovogodišnje finalistice Nagrade Radoslav Putar, pod nazivom 'Ničija čestica', održat će se u četvrtak , 29. ožujka, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji VN. Izložba će biti otvorena do 21.4. 2018.
 
izložba

Ana Sladetić: Tiho glasno

U srijedu, 28. ožujka, u 18 sati, u prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti bit će predstavljena instalacija umjetnice Ane Sladetić. Rad 'Tiho glasno' poigrava se percepcijom slušanja prepričavanja gledišta, života i rada jedne generacije žena i zasniva se na osobnoj memoriji i iskustvu. Njihove glasove slušamo cijeli život, no jesmo li ih zbilja čuli i osvijestili?
 
izložba

Izložba 'Grafika kao polje istraživanja' u Varaždinu

U četvrtak, 29. ožujka, s početkom u 19 sati, u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba 'Grafika kao polje istraživanja' studentica diplomskog studija Likovne kulture i likovne umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu. Na izložbi će se predstaviti Adrijana Divković Mrše, Ana Maria Dellale, Dajana Džafo, Ida Bugarić i Nikolina Ćuk.
 
obavijest

Izabrani finalisti 17. Nagrade Radoslav Putar, za 2018. godinu

Finalisti Nagrade Radoslav Putar za 2018. su Gildo Bavčević, Davor Konjikušić, Ana Kuzmanić i Kristina Marić, objavio je Institut za suvremenu umjetnost koji od 2002. dodjeljuje tu nagradu najboljim mladim likovnim umjetnicima u Hrvatskoj.
 
izložba

Izložba Mihaele Erceg u Galeriji Greta >>>

Otvorenje strip izložbe Mihaele Erceg pod nazivom 'Di si? Šta ima?' u zagrebačkoj Galeriji Greta održat će se večeras, 26. ožujka u 20 sata.
 
obavijest

Oslikavanje MiniSU murala i razgovor s umjetnikom

Ove subote, 24. ožujka, dođite u MSU i upoznajte umjetnika Miru Petkovića, aka Modula Osam koji će oslikavati novi mural u prizemlju Muzeja tijekom jutra, nakon čega slijedi i razgovor s umjetnikom u 13,30 sati.
 
natječaj

Centar za mlade Bunker - poziv za izlaganje

Pozivaju se mladi i umjetnici starosne dobi 15 – 30 godina života da šalju prijave za izlaganje u 2019. godini u Centru za mlade Bunker. Izlagati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima; slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, fotografija, instalacija, video, prostorne intervencije, novi mediji... Prijave se primaju do 1. srpnja 2018. godine.
 
natječaj, djeca, mladi

58. Međunarodni dječji festival - likovni natječaj

Međunarodni dječji festival Šibenik – Hrvatska, Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik i Grad Šibenik raspisuju zajednički likovni natječaj za sve osnovne škole i predškolske ustanove u RH. Natječaj je otvoren do 10. svibnja 2018. za predškolske ustanove i do 19. svibnja 2018. za sve onovne škole.
 
izložba

Izložba Marije Ujević Galetović u Gradskom muzeju Nova Gradiška

Izložba akademske kiparice i akademkinje Marije Ujević Galetović 'Skulpture i crteži' bit će otvorena u Gradskom muzeju Nova Gradiška, u četvrtak, 15. ožujka, u 19 sati.
 
obavijest

F12: Poziv za sudjelovanje u nadolazećem izložbenom postavu

Karlovačka F12 platforma poziva sve zainteresirane autore da svojim donacijama sudjeluju u nadolazećem izložbenom postavu koji će se održati početkom travnja ove godine.
 
predavanje, tribina

Predavanje Tine Bertović u Galeriji Šira

Predavanje Tine Bertović na temu izložbe pod nazivom 'Principi kopiranja i transmutacije' održat će se u petak, 9. ožujka, u 17,30 sati, u Galeriji Šira.
 
izložba

Otvorenje izložbe Vasilija Jordana u Bad Frankenhausenu

U Panorama Museumu u njemačkom gradu Bad Frankenhausenu, 10. ožujka bit će otvorena izložba hrvatskog slikara Vasilija Jordana, doajena nadrealizma i 'novog realizma' druge polovice 20. st. u hrvatskoj likovnoj umjetnosti.
 
izložba

Izložba Roberta Lozara u Varaždinu

Otvorenje izložbe slika slovenskog umjetnika Roberta Lozara će se održati u petak, 9. ožujka, u 19 sati, u galeriji Zlati ajngel, Varaždin. Izložba ostaje otvorena do 25. ožujka 2018.
 
obavijest

Iz Praške ulice Galerija Karas preselila u Zvonimirovu

Dvije godine nakon što je zbog prodaje zgrade Galerija Karas morala iseliti sa svoje dotadašnje adrese u Praškoj ulici, legendarna zagrebačka galerija 15. ožujka se ponovno otvara na novoj lokaciji - u Zvonimirovoj ulici 58.
 
obavijest

Hrvatski karikaturist Davor Štambuk preminuo u 84. godini

Davor Štambuk, istaknuti hrvatski crtač i karikaturist, preminuo je u srijedu u Zagrebu, u 84. godini.
 
izložba

Retrospektivna izložba Vjenceslava Richtera u Austriji

Velika retrospektivna izložba Vjenceslava Richtera će od 22. ožujka, u manjem opsegu nego što je to bilo u zagrebačkom Muzeju suvremena umjetnosti (MSU), biti postavljena u Neue Galerie Graz, pod nazivom 'Rebel with a Vision'.
 
izložba

Ružica Dobranić: Skriveno zbivanje

U zagrebačkoj Galerija Siva (Medika) u četvrtak, 8.ožujka, u 20 sati otvara se izložba umjetnice Ružice Dobranić 'Skriveno zbivanje'.  Autorica kroz svoj rad pokušava materijalizirati mentalne prostore u kojima se trenutno nalazi. Koristi materijale poput papira i tekstila, koji su podložni propadanju, baš poput krhke memorije...
 
natječaj

Natječaj virtualnog muzeja Dotrščina 2018.

Virtualni muzej Dotrščina raspisuje javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Ovogodišnji natječaj posebno potiče radove s edukativnom dimenzijom, ali to ni na koji način ne favorizira ili isključuje sve druge umjetničke pristupe i prakse. Natječaj je otvoren do 21. travnja 2018.!
 
natječaj

Animafest: Raspisan natječaj za izložbu studenata ALU

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za 3. izložbu radova studenta Akademije likovnih umjetnosti (ALU) koja će se održati u sklopu njegova 28. izdanja, od 4. do 9. lipnja u zagrebačkoj Galeriji Šira. Natječaj je otvoren do 23. travnja, a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 7. svibnja 2018.
 
izložba, predstavljanje

Predstavljanje izložbe 'Horizont očekivanja' u Puli

U želji da se hrvatskoj javnosti približi jedan od najznačajnijih projekata vizualne umjetnosti kojima se suvremeni umjetnici predstavljaju na međunarodnoj sceni, a koji uključuje nekoliko razina institucionalne podrške na nacionalnoj i lokalnoj razini, u Muzejsko – galerijskom prostoru Sveta srca u Puli, u petak, 9. ožujka, u 20 sati, bit će predstavljena izložba 'Horizont očekivanja'.
 
obavijest

Francuska kultura i moderna umjetnost

Institut za povijest umjetnosti i Francuski institut najavljuju promociju knjige 'French Artistic Culture and Central-East European Modern Art' koje će se održati u srijedu, 7. ožujka, s početkom u 18 sati, u Francuskom institutu (Preradovićeva 5).  Kao popratni program, održat će se izložba reprodukcija umjetničkih djela predstavljenih u knjizi i dvije serije javnih predavanja 5. i 9. ožujka 2018. godine.
 
natječaj, rezidencijalni program

Natječaj za sudjelovanje na izložbi i kratkom rezidencijalnom programu u Rouenu, Francuska

Otvoren je natječaj za 1 umjetnika/icu iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za kratki rezidencijalni program i izložbu u Rouenu. Natječaj je namijenjen članovima HDLU-a.
 
natječaj

'Moja priča o jednom prozoru u mom gradu'

Kul Pong klub iz Bjelovara objavljuje kreativni likovno-literarni natječaj "Kul Prozor' s temom 'Moja priča o jednom prozoru u mom gradu', za sve uzraste. Rok za slanje radova je 1. travnja 2018.
 
izložba

'Biti izbjeglica: europski narativ', izložba

Izložba pod nazivom 'Biti izbjeglica: europski narativ' otvara se 5. ožujka 2018. u 12 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. 
 
natječaj

Natječaj za 3. Animafestovu izložbu radova studenata ALU

Nastavljajući tradiciju prezentacije i promocije stvaralaštva studenata Akademije likovnih umjetnosti s ciljem kontinuiranog afirmiranja i poticanja umjetničkoga izražavanja u animaciji, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb u suradnji s ALU Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za 3. izložbu radova studenta ALU u sklopu programa 28. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb od 04.- 09. lipnja u zagrebačkoj Galeriji Šira.  
 
izložba

Retrospektivna izložba Vanje Radauša u Ozlju

Retrospektivna izložba jednog od najznačajnijih hrvatskih kipara, akademika Vanje Radauša, otvara se u subotu, 24. veljače, u 18 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj, koji djeluje u sklopu Starog grada Ozalj.
 
obavijest

Pula: predstavljen novi identitet 65. pulskog filmskog festivala

Novi vizualni identitet ovogodišnjeg 65. Pulskog filmskog festivala predstavljen je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Puli na kojoj je autor identiteta Duje Jurić kazao kako je za polazište ideje odredio prepoznatljive elemente koji prate Festival odnosno zvijezde, te im pridodao pokretnu dimenziju.
 
radionica, kolonija

Moderne i avangardne likovne radionice Moderne galerije

Moderna galerija u Zagrebu organizira likovne radionce osmišljene za tinejdžere i odrasle koje će se, vezano uz izložbu 'Zbirka Kallay/Kallay Collection, Genija nema', održavati od kraja veljače do sredine ožujka 2018. u prostorima galerije. 
 
predavanje, tribina

Tihana Puc: Umjetnost običnog

Predavanje povjesničarke umjetnosti Tihane Puc kontekstualizirat će vizualni i izvedbeni segment projekta ART-ACT-BOX Andreje Kulunčić povezujući suvremene umjetničke prakse s taktikama i metodama umjetničkih intervencija 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Predavanje će se održati u Knjižnici Augusta Cesarca u četvrtak, 15. veljače, u 18,30 sati.
 
natječaj

Natječaj za skupnu izložbu likovnih amatera - 12. PRO FUTURA

U organizaciji POU Poreč u travnju 2018. godine održat će se 12. Pro Futura / skupna izložba likovnih amatera, u cilju prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja tzv. lijepih umjetnosti (slikarstvo, grafika, kiparstvo, fotografija). Putem natječaja, koji traje do 25. ožujka, bit će odabrani radovi, s naglaskom na njihovoj kvaliteti i neovisno o mediju / tehnici ili temi. 
 
izložba

Gaston Lagaffe u Francuskom institutu slavi 60. rođendan!

Francuski institut u Hrvatskoj ugošćuje projekt Veleposlanstva Belgije organiziran povodom 60. rođendana najpoznatije šeprtlje iz svijeta stripa: Gastona Lagaffea, kreacije slavnog belgijskog umjetnika Andréa Franquina. Izložba se otvara 14. veljače u 18 sati.
 
izložba, radionica, kolonija

Animirani Šibenik 7

Program sedmog po redu Animiranog Šibenika započinje u petak, 9. veljače u 19 sati, u ex-Galeriji Matija otvorenjem izložbe 'Mangelos Vol.1' jedne od naših najpoznatijih strip-autorica Ivane Armanini, a nastavlja se radionicama tijekom vikenda...
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu Radoslav Putar

Institut za suvremenu umjetnost iz Zagreba raspisao je natječaj za Nagradu Radoslav Putar za likovne umjetnike do 40 godina starosti, koja se dodjeljuje za kvalitetu, hrabrost i inovativnost umjetničkih djela nastalih u prošloj i ovoj godini. Natječaj je otvoren do 11. ožujka 2018.
 
natječaj

Natječaj za 23. međunarodnu izložbu karikatura Zagreb 2018.

Otvoren je natječaj za 23. međunarodnu izložbu karikatura Zagreb 2018. koja će se u svibnju održati u Zagrebu u Galeriji Klovićevi dvori. Tema izložbe je Meteorologija (vrijeme, klima, prognoza...). Rok za dostavu radova je 19.04.2018. godine.  
 
obavijest

Petar Hranuelli jedini predstavnik Hrvatske u monografiji Pigmalion

U Beogradu  će 13. veljače biti održana izložba u organizaciji Kuće umjetnika Pigmalion, na kojoj će sudjelovati poznati hrvatski kipar Petar Hranuelli. Tom prilikom će biti promovirana monografija s radovima sudionika dva saziva likovne kolonije Pigmalion. Izložba i promocija monografije održat će se u NLB Galeriji u Beogradu.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu