info - kazalište


predstava

Predstava Nastasje Štefanić premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Zagrebački plesni centar ovu kazališnu sezonu zatvara premijerom predstave rezidencijalnog programa autorice i izvođačice Nastasje Štefanić pod nazivom 'Viola, ja i nas dvije'. Pretpremijera i premijera održati će se 26. i 27. lipnja s početkom u 20:00 sati. 
 
nagrada

Dodijeljene nagrade 'Gavella & Europlakat Faira' 2018.

Najboljom predstavom ovogodišnjeg Gavella Faira proglašena je 'Sjećanje šume' Damira Karakaša, u režiji Tamare Damjanović, dok su najbolji glumci sezone Martina Čvek i Đorđe Kukuljica. 
 
radionica, kolonija

Glumački kamp za djecu i mlade

MojaScena, dramski studio Međunarodnog centra za umjetnost, organizira šest dana intenzivnog glumačkog treninga za djecu od 9-12 godina i mlade od 14-17 godina. Upisi traju do 23. lipnja. 
 
predstava

Praizvedba predstave 'Bez trećega' u Maloj sceni

Praizvedba predstave 'Bez trećega' bit će izvedena u zagrečakom Kazalištu Mala scena,  večeras, 20. lipnja 2018. u 21 sat. Predstavu prikazuju mladi glumci, članovi Teatra M&M, Sveučilište u Zagrebu, prema ideji i u režiji i dramaturgiji akademske dramaturginje i redateljice, profesorice Mire Muhoberac.
 
predstava

Premijerna izvedba komedije 'San Ivanjske noći'

Premijerna izvedba Shakespearove komedije 'San Ivanjske noći', kojom počinje jubilarno peto izdanje Midsummer Scene Festivala, održat će se 20. lipnja u 21.30 sati na Tvrđavi Lovrjenac, Dubrovnik.
 
radionica, kolonija

Akrobatska radionica s Matt Pasquetom

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 20. lipnja od 19:00 do 22:00 u HALI 100 organizira akrobatsku radionicu s renomiranim akrobatom Matt Pasquetom. 
 
predstavljanje

Dramski studio GK 'Zorin dom' na festivalu u Lingenu

Dramski studio Gradskog kazališta 'Zorin dom' iz Karlovca sudjelovat će na 15. Svjetskom međunarodnom festivalu dječjeg kazališta u Lingenu, Njemačka. 
 
festival

5. festival 'Midsummer Scene' od 20. lipnja do 4. srpnja

Jubilarno peto izdanje festivala 'Midsummer Scene Festivala' održat će se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac od 20. lipnja do 4. srpnja s bogatim programom, najavila je u ponedjeljak u Dubrovniku producentica festivala Darija Mikulandra Žanetić. 
 
festival

U subotu otvorenje 58. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

Predstavom Zorana Krilića 'Jaje', u režiji Sanje Hrnjak i u izvedbi Gradskoga kazališta Zorin doma iz Karlovca, u subotu počinje 58. međunarodni dječji festival u Šibeniku na kojem će do 30. lipnja nastupiti izvođači i umjetnici iz 22 države. 
 
predstava, djeca, mladi

'Čudak Šumek' - nova kazališna predstava Male scene

Praizvedba predstave 'Čudak Šumek' će se održati 23. lipnja na sedmom Kotar FEST!-u u Delnicama, dok će se zagrebačka premijera održati 6. rujna u Maloj sceni te tako obilježiti početak nove kazališne sezone na Medveščaku 2.
 
predstava

Izvedbe predstave 'Forecasting' u Kini

Predstava 'Forecasting' autora Giuseppea Chicoa i Barbare Matijević, gostovat će u razdoblju 15. do 18. lipnja u tri kineska grada - Pekingu, Shenzhenu i Hangzhou.
 
obavijest

'Ljubav on/off'' - autorska predstava polaznika osječkog Dramskog studija glume i lutkarstva

U subotu, 16. lipnja, u 19 sati, održat će se završna predstava  polaznika programa cjeloživotnog učenja Dramskog studija glume i lutkarstva Akademije za umjetnost i kulturu, koje su vodili Katica Šubarić i Anamarija Jurišić, suradnik Luka Stilinović. Predstava će se održati u nastavnoj zgradi Odsjeka glume i lutkarstva, predavaonica br. 1, Akademije za umjetnost u kulturu.
 
predstava

Gradsko kazalište ABC Rokoko iz Praga gostuje u ZKM-u

Gradsko kazalište ABC Rokoko iz Praga gostuje s predstavom 'Na čijoj strani' u četvrtak, 14. lipnja, u 20 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih. Komad Ronalda Harwooda inspiriran je stvarnom pričom Wilhelma Furtwänglera, dirigenta Berlinske filharmonije, i postavlja pitanja o statusu umjetnosti i umjetnika u totalitarnom društvu.
 
najave

'Party u mraku' - zaboravite svjetlo i priuštite si zvuk dodira

U petak, 15. lipnja, u 19,30 i u 21 sat, u predvorju Scene Vidra (Vidra bar), posljednji put u Zagrebu će se održati u već viđenom obliku 'Party u mraku', koji priređuje Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život'. Ulaz je slobodan!
 
predstava

Gostovanja INK-ove predstave 'Sluškinje'

U utorak, 12. lipnja, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula gostuje u Sloveniji na poziv SNG Maribor s predstavom 'Sluškinje' autora Jeana Geneta, u režiji Damira Zlatara Freya. 14. lipnja predstava igra u SNG u Novoj Gorici, a 25. lipnja u Umagu, na Međunarodnom festivalu komornog teatra 'Zlatni lav'.
 
predstava

Nagrađivana 'Medeja' u režiji Olivera Frljića gostuje u 'Zajcu'

Dan nakon premijere opere 'Norma', čiji su korijeni duboko u grčkom mitu o Medeji, u HNK Ivana pl. Zajca u utorak, 12. lipnja, u 19,30 sati gostuje 'Medeja' Drame SNG Maribor. Za predstavu su osigurani titlovi na hrvatskom jeziku.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

14. Tirenin Kazališni kamp u Zagrebu

I ove će se godine u Teatru Tirena održati niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 14. Kazališni kamp održat će se u Zagrebu od 18. lipnja do 5. srpnja.
 
predstava, djeca, mladi

Posljednja izvedba predstave 'Bum Tomica' uz razgovor s glumcima

Legendarna predstava Male scene, nastala prema jednoj od najpopularnijih hrvatskih dječjih knjiga autorice Silvije Šesto, posljednju izvedbu svog dugog kazališnog života održat će u subotu, 16. lipnja, u 17 sati.
 
predstava

Dragon teatar premijerno izvodi Strindbergov 'Put u Damask' u zadarskom HNK-u

Premijera predstave koja nastaje prema trećem dijelu djela Augusta Strindberga 'Put u Damask' održat će se  u srijedu, 13. lipnja, u 20 sati, u HNK Zadar.
 
djeca, mladi

Dočekajte ljeto u 'Trešnji'

U sklopu Dana otvorenih vrata, 16. i 17. lipnja, u zagrebačkom Kazalištu Trešnja održat će se nagradni natječaj za male kreativce, izvest će se predstava 'Najotmjeniji div u gradu', nastala prema prekrasnoj priči Julije Donaldson, a posjetitelji će moći posjetiti sat baleta i sudjelovati u programu U kazalištu o kazalištu, te zaviriti u sve dijelove kazališta koji inače nisu dostupni javnosti.
 
predstava

Program završnih prezentacija kazališnih radionica KRILA za djecu, mlade i odrasle>>>

 
 
predstava

'Nosorog' HNK Split na festivalu Maštarije u Podgorici

Izvedbom dramske predstave 'Nosorog' 7. lipnja u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici Hrvatsko narodno kazalište Split gostovat će na prvom izdanju festivala Maštarije. Regionalni je to revijalni festival narodnih kazališta otvoren 30. svibnja, a traje do 8. lipnja 2018.
 
festival

'Henrik V: Čovjek i vladar' na Midsummer Scene Festivalu u Dubrovniku

Na ovogodišnjem, jubilarnom Midsummer Scene Festivalu u Dubrovniku gostuje predstava 'Henrik V: Čovjek i vladar'. Ova svjetski priznata izvedba Shakespearove drame bit će izvedena u dubrovačkoj palači Sponza 26. lipnja, s početkom u 21,30 sat. Naslovnu ulogu u monodrami koja će se izvesti na engleskom tumači australski glumac Brett Brown, dok režiju potpisuje poznati engleski redatelj Phillip Parr.
 
konferencija, znanstveni skup

HNK Zagreb jedan od nositelja programa međunarodne kazališne konferencije u Oslu

Glavni grad Norveške Oslo od četvrtka do nedjelje postaje europska kazališna prijestolnica, kao domaćin Međunarodne kazališne konferencije koja će okupiti stotinjak sudionika u promišljanju primjene tehnoloških trendova u teatarskim praksama, a među nositeljima programa je i Hrvatsko narodno kazalište Zagreb.
 
predstava

Baletno gostovanje za pomoć pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Pula

Bivši pulski vojni kompleks Katarina-Monumenti pretvorit će se 29. lipnja u pozornicu na kojoj će ansambl zagrebačkog HNK izvesti balet 'Gospoda Glembajevi', a prihod od prodaje ulaznica za ovu baletnu predstavu namijenjen je nabavi tri medicinska uređaja potrebna pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Pula.
 
predstava

Premijera predstave 'Čarobnjak iz Oza' programa Riječko kazalište mladih 'Kamov'>>>

 
 
predstava, predstavljanje

Hrvatski centar ITI predstavlja dramu 'Bijeli bubrezi' Vedrane Klepice u Buenos Airesu

Hrvatski centar ITI sudjeluje na 3. Međunarodnom festivalu dramatike koji će se održati u Buenos Airesu od 2. do 17. lipnja. Uz Hrvatsku će sudjelovati Finska, Njemačka, Peru, Libanon, Francuska, Brazil, Indija, Urugvaj i Španjolska. Kao i u prijašnjim izdanjima Festivala, naglasak je na dramatici stranih autora, a ove godine u Festival su uvrštene i plesne predstave, performansi te urbane intervencije.
 
predstava

Završna produkcija dramskog studija Gradskog kazališta 'Joza Ivakić' Vinkovci>>>

 
 
predstava

Predstava 'Igra' u Zorin domu u počast Georgiju Paru

Predstava 'Igra', nastala prema meksičkoj narodnoj priči skrivanja i otkrivanja osobina i osjećaja,  će igrati u karlovačkom Zorin domu u petak, 8. lipnja u 20 sati te u nedjelju, 10. lipnja u 11 sati u počast Georgiju Paru. Ulaz je besplatan!
 
festival, djeca, mladi

Djeca iz Hrvatske i još 28 država na Kotorskom festivalu kazališta

Kotorski festival kazališta za djecu (KFPD) bit će održan od 1. do 12. srpnja a okupit će mlade umjetnike iz 29 država, među kojima i Kazalište Trešnja iz Zagreba s predstavom 'Snježna kraljica', kazao je u ponedjeljak novinarima direktor te tradicionalne manifestacije Petar Pejaković, dodajući da je tijekom tog projekta planirano 79 predstava.
 
nagrada

Predstava ZKM-a 'Črna mati zemla' nagrađena na 63. Sterijinom pozorju

Nagrađivana predstava Zagrebačkog kazališta mladih 'Črna mati zemla', nastala po romanu Kristiana Novaka i u režiji Dore Ruždjak Podolski, dobila je nagradu publike za najbolju predstavu na 63. Sterijinom pozorju održanom u Novom Sadu od 26. svibnja do 3. lipnja, izvijestio je u ponedjeljak ZKM.
 
najave

Hito Steyerl nova gošća Filozofskog teatra

Nakon što je u Hrvatskome narodnom kazalištu gostovala nobelovka Herta Müller, nova gošća Filozofskog teatra, u nedjelju, 17. lipnja njemačka je umjetnica i teoretičarka umjetnosti Hito Steyerl, poznata po svojim snažnim stavovima i izazivanju odnosa moći u svijetu umjetnosti.
 
predstava

ZKM gostuje na Sterijinom pozorju s predstavom 'Črna mati zemla'

Zagrebačko kazalište mladih danas, 1. lipnja, gostuje na Međunarodnom 63. 'Sterijinom pozorju' u Novom Sadu. U međunarodnoj selekciji ZKM će na ovom festivalu drame i kazališta nastupiti s predstavom 'Črna mati zemla'.
 
predstava

Premijera predstave 'Alisa u zemlji čudesa' polaznika kazališne škole Dragon teatra u Salima>>>

 
 
festival

42. Dani satire Fadila Hadžića

U organizaciji Satiričkog kazališta 'Kerempuh', od 5. do 21. lipnja održat će se 42. Dani satire Fadila Hadžića, jedan od najstarijih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra, koji okuplja najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i susjednih zemalja.
 
najave

PitchADU: treći pitching forum Akademije dramske umjetnosti

Ovogodišnji, 3. PitchADU održat će se utorak, 5. lipnja, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Riječ je o projektu kojim se studentima završnih godina diplomskih filmskih studija ADU želi omogućiti pristup profesionalnom svijetu pitchiranjem vlastitih završnih projekata predstavnicima televizija, produkcijskim kućama, filmskim redateljima, game developerima i ostalim kolegama iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup i suradnju na projektu.
 
predstava

Diplomska predstava 33. generacije škole glume Ri Teatra

U subotu, 2. lipnja, u 20,30 sati, te u nedjelju, 3. lipnja , u 20,30 sati, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 33. generacije škole glume naziva 'Kad bi samo…'.
 
nagrada

Predstava Senke Bulić nagrađena na kazališnom festivalu NETA

Na upravo završenom osmom festivalu NETA (New European Theatre Action), koji je ove godine održan u okviru Međunarodnog festivala malih teatarskih formi u Vraci u Bugarskoj, nagrađena je predstava 'Dama s kamelijama' u režiji Senke Bulić i produkciji Kazališta Hotel Bulić.
 
predstava, djeca, mladi

Humanitarna izvedba predstave 'Maca papučarica'

Zagrebačko kazalište lutaka najavljuje humanitarnu izvedbu predstave 'Maca Papučarica' u nedjelju, 3. lipnja, u 11 sati, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran za potrebe humanitarne akcije 'Da život imaju', kojoj je cilj prikupljanje sredstava za izgradnju i opremanje objekta za privremeni smještaj mladih ljudi koji su odrasli u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
 
predstava

Gostovanje Kazališta Moruzgva s predstavom 'Bobočka' na međunarodnom festivalu u Rusiji

Predstava 'Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza', u izvedbi Ecije Ojdanić, pozvana je na Međunarodni kazališni festival monodrame i komornog kazališta LUDI u Rusiji koji će se održati od 1. do 6. lipnja 2018. 'Bobočka' će imati dvije izvedbe, u Moskvi i u Orelu.
 
predstava

Pet Gavranovih inozemnih premijera u pet zemalja

Predstave suvremenog hrvatskog književnika i dramatičara Mire Gavrana u nepunih mjesec dana imat će čak pet inozemnih premijera u pet različitih zemalja. Prva premijerna izvedba održat će se 31. svibnja u Havani na Kubi, gdje će se održati premijera Gavranove drame 'Lutka' u Kazalištu Buscon.
 
predstava, festival

'Gavella i Europlakat Fair' od 1. do 20. lipnja

Izvedbom predstave 'Slikari rudari' Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca počinje Gavella i Europlakat Fair, festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru kazališta u Frankopanskoj, izvijestili su iz GDK Gavelle.
 
predstava

Lerova premijera predstave 'Sunce je zašlo' Dubravka Škurle

Studentski teatar Lero premijerno će 1. lipnja, u 20 sati, u novom zamjenskom Lerovom prostoru u trećoj lađi Lazareta prikazati predstavu 'Sunce je zašlo', inspiriranu pjesničkim opusom i životnim usudom pjesnika Dubravka Škurle, u režiji Marka Mijatovića. Reprizna izvedba je 3. lipnja, u isto vrijeme.
 
najave

INmusic #13 bogatiji za tri kazališne predstave u sklopu INteatra

Posjetitelji INmusica #13 i ove će godine imati priliku uz bogat glazbeni program uživati u tri odlične kazališne predstave na zagrebačkom Jarunu.
 
nagrada

Dodjelom nagrada završen 58. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Svečanom završnicom i dodjelom nagrada u vodičkom Kulturnom centru u nedjelju, 27. svibnja, završeno je 58. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već više od pola stoljeća prezentira najbolja dramska ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta i udruga.
 
predstava

Premijera predstave 'Predsjednice' Wernera Schwaba u riječkom HNK-u

Predstava 'Predsjednice' Wernera Schwaba u režiji Bojane Lazić premijerno će se odigrati u HNK Ivana pl. Zajca 28. svibnja. Riječ je o drami koja opisuje malograđanski svijet, opreku između uglađene pojavnosti i prljavštine i doslovnih i metaforičkih tjelesnih izlučevina ispod površine.
 
predstava, djeca, mladi

Nova predstava GKL Rijeka 'Čarobna svirala' u obliku priče u pokretu

Ravnateljica Gradskog kazališta lutaka (GKL) Rijeka Magdalena Lupi Alvir predstavila je novu scensku igru 'Čarobna svirala' autorice Almire Štifanić koja će se izvoditi u školama i dječjim vrtićima, a bit će i na programu 2. dječjeg festivala 'Tobogan' ovoga ljeta u Rijeci.
 
predstava

'Malograđani' premijerno u varaždinskom HNK

Posljednja ovosezonska premijera varaždinskoga HNK, predstava 'Malograđani' Maksima Gorkog u režiji Helene Petković bit će izvedena 2. lipnja, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u petak u varaždinskom Klubu Europa media. 
 
koncert

Predstava i jazz koncert u Knapu >>>

Besplatni jazz koncert u izvedbi multinacionalnog soul&funk sastava Jedi of Retro Quartet održat će se u subotu, 26. svibnja od 21:30h, u dvorištu Centra Knap u Zagrebu. Koncertu će prethoditi zadnja ovosezonska izvedba komedije 'Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto' u 20 sati u Kazalištu Knap.
 
obavijest

Humanitarna predstava u Puli

U suradnji s 'Društvom multiple skleroze Istarske županije' i uz podršku Grada Pule, kazalište 'Točka na i' dovodi prvu hrvatsku predstavu o multiploj sklerozi u Pulu kao humanitarnu izvedbu za prikupljanje sredstava namijenjenih 'Društvu multiple skleroze Istarske županije', i to na daske Istarskog narodnog kazališta u ovaj četvrtak, 24. svibnja, s početkom u 20 sati.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu