info - muzeji


predavanje, tribina

Nikola Tesla. Migrant.

Predstavljanje projekta i tribina na temu 'Nikola Tesla. Migrant.' održat će 18. svibnja u Tehničkom muzeju, od 17,30 sati. U kojoj mjeri migranti i izbjeglice utječu na razvoj tehnologije, bi li tehnološki razvoj bio isti bez njih i u kojoj mjeri tehnologija pomaže (i/ili odmaže) migrantima i izbjeglicama, središnje su teme o kojima će se kroz brojne primjere iz Hrvatske i susjednih zemalja raspravljati na tribini.
 
novo izdanje

5. Reli po galerijama 2018.

5. Reli po galerijama održat će se u petak 25. svibnja 2018. od 17 do 22 sata. Riječ je o manifestaciji koja okuplja i mapira galerije u hrvatskim gradovima kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost. 
 
predavanje, tribina

MUO: Uz izložbu o šezdesetima stručna predavanja o marketingu

Uz izložbu 'Šezdesete u Hrvatskoj - Mit i stvarnost' do rujna će se, u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom, održati pet stručnih predavanja o samim začecima marketinga na ovim prostorima,  ali i njegovim novim 'trikovima', razvojem i primjenom na području kulture.
 
najave

Pet zagrebačkih muzeja u projektu 'Muzeji izvan muzeja'

Pet zagrebačkih muzeja udružilo je snage te će se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ) od 16. do 20. svibnja u središtu Zagreba u zasebnom paviljonu predstaviti širokoj publici na nekonvencionalan način u sklopu projekta 'Muzeji izvan muzeja', najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije.
 
obavijest

Tjedan Europe u hrvatskim muzejima - EGKB 2018.

U Tjednu Europe, od 7. do 13. svibnja 2018. besplatno ćete moći prošetati i pogledati blago u šest zagrebačkih muzeja...  
 
predstavljanje

Predstavljen projekt Teslino novo ruho - Muzej znanosti i tehnike za 21. stoljeće

U zagrebačkom Tehničkom muzeju Nikola Tesla predstavljen je u četvrtak projekt Teslino novo ruho - Muzej znanosti i tehnike za 21. stoljeće vrijedan gotovo 3,5 milijuna kuna od čega je više od 2,5 milijuna kuna osigurano u obliku bespovratne potpore iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodit će se do 2. prosinca 2019.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2017.

Hrvatsko muzejsko društvo raspisuje Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2017. godinu. 
 
najave

Ophodi Jure zelenog u Muzeju 'Staro selo' Kumrovec

I ove godine se u Muzeju 'Staro selo' Kumrovec održava program Ophoda Jure zelenog. Program prikaza tradicijskih ophoda jurijaša započinje 21. travnja, u 17 sati.
 
obljetnica, proslava, okrugli stol

Okrugli stolovi u okviru obilježavanja 150 godina HDLU-a

U okviru obilježavanja 150 godina Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ususret obljetničkoj izložbi i predstavljanju monografije, održat će se niz okruglih stolova na temu nekih od ključnih zbivanja iz novije povijesti HDLU-a, a razgovore s njihovim protagonistima moderirat će povjesničarke umjetnosti uključene u projekt monografije.
 
predstavljanje

Edukativno-muzejska akcija ove godine na temu 'Lađe'

Ovogodišnja Edukativno-muzejska akcija u povodu Međunarodnog dana muzeja održat će se od 18. travnja do 18. svibnja s temom 'Lađa' u 65 hrvatskih muzeja, najavljeno je na konferenciji za novinare u ponedjeljak na turističkoj lađi 'Zora' u pristaništu Brođanima na rijeci Kupi kod Karlovca. 
 
konferencija, znanstveni skup, najave

Simpozij 'Skulptura u muzeju' - poziv

Simpozij na temu 'Skulptura u muzeju' održat će se u MHZ - Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu od 24. do 26. listopada 2018. U radu simpozija može se sudjelovati izlaganjem ili bez izlaganja.
 
projekcija

Kino umjetnika: Jasmina Cibic 'Nada'

Ovoga puta Kino umjetnika (Dvorana Gorgona, utorak, 10.4.2018. u 19 sati) posvećeno je recentnom projektu 'Nada' umjetnice Jasmine Cibic, koji na jednom mjestu okuplja radove filmske trilogije strukturirane u tri čina (Act I, II, III), realiziranih između 2016. i 2017. godine.
 
najave

Promocija stručno-znanstvene publikacije Muzeologija 54.

Muzejski dokumentacijski centar poziva na promociju Muzeologije 54. koja je posvećena temi razvoja publike u muzejima – istraživačkim i evaluacijskim pristupima koji nam mogu pomoći da bolje upoznamo korisnike i nekorisnike muzeja. Promocija će se održati 12. travnja 2018. u 12 sati u prostorijama MDC-a.
 
najave

'Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije' – predstavljanje u Vukovaru

Arheološki muzej u Zagrebu i Muzej vučedolske kulture organiziraju prezentaciju projekta 'Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije' koja će se održati u četvrtak, 29. ožujka, u 12 sati, u Muzeju vučedolske kulture.
 
predavanje, tribina

Arhitekti valpovačkih vlastelina - predavanje

Predavanje i rasprava na temu Arhitekti valpovačkih vlastelina - izbor nacrta iz fundusa Državnog arhiva u Osijeku izložen u Muzeju likovnih umjetnosti u okviru izložbe 'Valpovački vlastelini Prandau-Normann' održat će se u utorak, 27. ožujka, u 18 sati, u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti. Predavanje će održati dr. sc. Dragan Damjanović, izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za povijest umjetnosti.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionice u MSU za vrijeme proljetnih praznika

Za vrijeme proljetnih praznika u Muzeju suvremene umjetnosti provodit će se ciklus edukativnih radionica namijenjenih djeci i mladima od 5 do 13 godina. Prolazeći Zbirkama u pokretu, stalnim postavom MSU-a, upoznat će se s djelima umjetnika Josipa Vanište, Julija Knifera, Carstena Höllera, Vojina Bakića, Ivana Ladislava Galete, Jurja Dobrovića, Luce Freia i drugih.
 
radionica, kolonija

Proljetne radionice Hrvatskog školskog muzeja

Hrvatski školski muzej ovim putem poziva sve zainteresirane učenike i njihove roditelje, bake i djedove da tijekom proljetnih praznika sudjeluju na likovnim radionicama 'Uskrsne pisanice' i 'Proljetni quilling' koje će se održati 29. i 30. ožujka te 3. i 5. travnja. Prijave su u tijeku!
 
izložba

Kultura doniranja - Zbirka mekušaca Mikula

Privatne zbirke prirodnina i pojedinačni predmeti imaju veliku znanstvenu i kulturnu vrijednost. Vodeći računa o važnosti njihove zaštite i očuvanja Hrvatski prirodoslovni muzej 8. ožujka, u 18 sati, otvara izložbu posvećenu kulturi doniranja.
 
radionica, kolonija

Radionica 'Škarorez' u MGZ-u

U povodu Međunarodnog dana žena, Muzej grada Zagreba u četvrtak, 8. ožujka od 12 do 14 sati, organizira kreativnu radionicu 'Škarorez', namijenjenu damama svih uzrasta. Radionica je besplatna!
 
izložba

Tradicijsko obuvanje i obuća u dubrovačkom kraju - iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku

Cilj izložbe, koja se otvara u četvrtak, 8. ožujka, u 19 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu je predstaviti i valorizirati do sada zanemarenu temu tradicijskog obuvanja u dubrovačkom kraju, a time i tehniku pletenja kao jednu od tehnika ženskoga tekstilnog rukotvorstva.
 
okrugli stol

Glas umjetničkih institucija - okrugli stol u MSU-u

Okrugli stol pod naslovom 'Glas umjetničkih institucija' održat će se u utorak 27. veljače 2018. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Program počinje u 11 sati.   
 
predavanje, tribina

Serije za invizibilno kino: Antje Ehmann i Carles Guerra: Harun Farocki. Druga vrsta empatije

Razgovor s Antje Ehmann i Carlesom Guerrom zakazan je za 27. veljače u Muzeju suvremene umjetnosti (Dvorana Gorgona), počinje u 18 sati, a vodit će ga Tanja Vrvilo, uz prikazivanje njihove izložbene video dokumentacije i kratkih Farockijevih filmova, između ostalog, restaurirane kopije Filmskih knjiga (Filmbücher, 1986., 15 min.).
 
predavanje, tribina

Predavanje u Tehnickom muzeju Nikola Tesla: Elon Musk i svemirski letovi>>>

 
 
predavanje, tribina

Ususret Valentinovu – Dva Romea i dvije Julije>>>

 
 
radionica, kolonija

Hej, zaljubi se u muzej!

Prirodoslovni muzej Rijeka poziva na edukativni program 'Hej, zaljubi se u muzej!' u kojem se organiziraju radionice u Rijeci i Brodu na Kupi te predavanje i stručno vodstvo postavom Muzeja. Vrijeme održavanja je od 12. do 16. veljače 2018.
 
najave

'Šaputanja iz starih školskih klupa' u Školskom muzeju

U subotu, 10. veljače, u Hrvatskom školskom muzeju održat će se program nazvan 'Šaputanja iz starih školskih klupa' – dramatizirano, kostimirano vodstvo kroz Stalni postav muzeja u interpretaciji polaznika dramskog studija Učilišta ZKM-a pod vodstvom Katarine Kolege s početkom u 12,30 i u 13 sati. Ulaz je besplatan!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Odijelo (ne) čini čovjeka - kreativna radionica za djecu

Na ovotjednoj radionici u MSU polaznici će prošetati izložbom 'Glas umjetnika / I Am The Mouth' i posebnu će pažnju posvetiti radu Nine Kvirvišvilij, gruzijske umjetnice koja je u radu svoju pažnju usmjerila na portret. Prijave se primaju do petka, 9. veljače, do 15,30 sati! Sudjelovanje na radionici je besplatno.
 
novo izdanje

'Žive slike' u Muzeju grada Zagreba

Muzej grada Zagreba već devetnaestu godinu tijekom zadnjeg vikenda fašnika priređuje nekomercijalni edukativni program - Žive slike. Žive slike besplatno su događanje, dani otvorenih vrata za posjetitelje Muzeja.
 
obavijest

Popratna događanja uz izložbu Vlaho Bukovac 1/3 - pariško razdoblje >>>

Galerija Klovićevi dvori nudi uz izložbu Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877.-1893. svaki petak navečer posebno pripremljene umjetničke sadržaje... 
 
obavijest

Noć muzeja posjetilo skoro 240 tisuća posjetitelja

Skoro 240 tisuća posjetitelja posjetilo je Noć muzeja, koja se prošli petak održala na više od 230 lokacija u Hrvatskoj, te manjim dijelom u BiH, a taj broj potvrđuje i ovogodišnje geslo popularne manifestacije – 'Uvijek bolja!', izvijestilo je Hrvatsko muzejsko društvo.
 
najave

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

U razdoblju od 30. siječnja do 1. veljače 2018. prisjetit ćemo se života i rada Nikole Tesle. Program se održava u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb.
 
predstavljanje

Noć muzeja: besplatno u muzeje na programe posvećene sportu

Više od dvije stotine muzeja i raznih institucija u stotinjak gradova i općina diljem Hrvatske u petak, 26. siječnja, omogućit će građanima besplatan ulaz, što znači da se ponovno održava Noć muzeja, koja je svoje ovogodišnje, trinaesto izdanje, posvetila temi sporta. Pregled po mjestu događanja  >>>
 
izložba

Izložba 'Figure' Nevene Petre Piližota u Kninskom muzeju

U petak, 26. siječnja, u Kninskom muzeju otvara se izložba 'Figure' Nevene Petre Piližota. Otvorenje će biti upriličeno u 18.30 sati, prezentacijom slika velikih formata nastalih u razdoblju od 2009. do 2017. godine. Izložba će ostati otvorena do 1. ožujka 2018.
 
novo izdanje

Noć muzeja 26. siječnja na temu sporta

Noć muzeja, manifestacija koja tradicionalno okuplja veliki broj posjetitelja u muzejima diljem Hrvatske, održat će se ove godine u petak 26. siječnja, pod olimpijskim geslom "Važno je sudjelovati" i naslovom "Muzeji i sport - brže, više, jače../citius, altius, fortius".  Pregled programa  >>>
 
predavanje, tribina

'U svijetu baleta': Estetika i funkcionalnost baletnih kostima; baletni kostim kao muzejski eksponat

U srijedu, 10. siječnja, u 18 sati, nastavlja se ciklus razgovora pred publikom u MUO, vezan uz izložbu donacije Jelka Yureshe 'Balet i strast', pod nazivom 'U svijetu baleta'. Razgovori su tematski vezani uz donaciju Jelka Yureshe. Ulaz je slobodan!
 
izložba

Stakleno blago Akvileje - izložba u Zadru

Izložba 'Stakleno blago Akvileje' će se otvoriti u četvrtak, 11. siječnja, u 18 sati u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja antičkog stakla.
 
najave

Djetinjstvo i mladost jednog muzejskog savjetnika

Ovogodišnji ciklus Srijeda u Muzeju Gradskog muzeja Varaždin započinje predstavljanjem knjige autora Miroslava Klemma, pod nazivom 'Djetinjstvo i mladost jednog muzejskog savjetnika (Himalaja, tres, tres, Trešnjevka)', koje se održava 10. siječnja, u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10).
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ciklus zimskih edukativnih radionica za djecu i mlade u MSU

Ciklus edukativnih radionica koje će se provoditi u vrijeme zimskih praznika, od 9. do 12. siječnja, namijenjen je djeci i mladima od 6 do 13 godina, a temeljen je na 'Projektu povezivanja školskog kurikuluma nastave likovne umjetnosti i Muzeja suvremene umjetnosti'. Prijave su u tijeku!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Muzej grada Splita - Juuu-huuu! Praznici su! 2017./ 2018.

Muzej grada Splita organizira muzejske radionice koje će se održavati u Muzeju grada Splita, Galeriji Emanuel Vidović i Jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače u sklopu akcije Juuu-huuu! Praznici su! 2017./2018. do 12. siječnja 2018.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Zimska praznična radionica u Etnografskom muzeju od 9. do 12. siječnja

Četverodnevna 'Zimska praznična radionica' održat će se od 9. do 12. siječnja, svaki dan od 11 do 13 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu, priopćeno je iz tog muzeja.
 
obavijest

Otvorene prijave za nove članove Kluba mladih MSU (KMMSU)

Klub mladih MSU-a poziva te na sudjelovanje! Ako imaš između 15 i 25 godina, kreativan/na si i pun/a ideja, uključi se u rad KMMSU-a i postani dio tima mladih entuzijasta. Prijave su otvorene do 12.1.2018.
 
izložba

U Dubrovniku otvorena izložba o pomorskim škrinjama

Na izložbi 'Pomorske škrinje', otvorenoj u četvrtak u žitnici Rupe Dubrovačkih muzeja, prvi put u Hrvatskoj je okupljena te stručno muzeološki obrađena ta za povijest pomorstva bitna građa.
 
radionica, kolonija

Božićna radionica u Etnografskom muzeju

Posljednja u nizu božićnih radionica će se održati 23. prosinca, od 11 do 12 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu. Radionica se održava uz izložbu ''Perje, jabuke i zrno soli''. Svakako je pogledajte prije ili nakon radionice!
 
izložba

Kurnatski vremeplov – Arheološka istraživanja Turete i Tarca

Muzej grada Šibenika i Sveučilište u Zadru najavljuju otvorenje izložbe ‘Kurnatski vremeplov – Arheološka istraživanja Turete i Tarca’u četvrtak, 21. prosinca, s početkom u 19 sati, u izložbenom prostoru Muzeja (ulaz s obale).
 
izložba

Pommer 1856 / Gojević 2016 Fotografične slike naših narodnih spisateljah

Izložba Pommer 1856 / Gojević 2016 Fotografične slike naših narodnih spisateljah rezultat je suradnje Muzeja grada Zagreba, Hrvatskog državnog arhiva i Muzeja za umjetnost i obrt, a povezuje rad suvremenog fotografa Roberta Gojevića s autorom iz 19. stoljeća: Franjom Pommerom. Otvorenje izložbe održat će se 21. prosinca, u 19 sati, u Muzeju grada Zagreba.
 
predavanje, tribina

Najljepše zvijezde zimskog neba - predavanje

Prvu zimsku večer provedite Planetariju Tehničkog muzeja Nikola Tesla i upoznajte zimsko nebo iznad nas, u četvrtak, 21. prosinca, u 18 sati. Predavač je Zvonimir Drvar, voditelj Planetarija.
 
nagrada

Dodijeljene nagrade Hrvatskog muzejskog društva

Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) dodijelilo je u ponedjeljak u Zagrebu svoje godišnje nagrade kojima izdvaja i nagrađuje izvanredna ostvarenja muzejskih djelatnika i institucija u kategorijama koje pokrivaju široki spektar muzejskog djelovanja, a Nagradu za životno djelo u muzejskoj struci ove je godine dobila umirovljena kustosica Muzeja grada Iloka Ružica Černi.
 
izložba

Izložba fotografija Borisa Topličanca u Etnografskom muzeju

U Etnografskom muzeju u Zagrebu je otvorena izložba fotografija zagonetnog naziva 'Dah istkan sjetom' fotografa Borisa Topličanca, člana Fotokluba Zagreb, umjetnika osebujnog stila, prepoznatljive poetike i stvaralačkog izričaja.
 
obljetnica, proslava

Bogat program na Dan Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja 18. prosinca

U povodu Dana Hrvatskog prirodoslovnog muzeja za ponedjeljak, 18. prosinca, priređen je bogat program radionica, vodstava i prezentacija, a ulaz u palaču Amadeo, gdje je smješten, bit će besplatan, najavljeno je u subotu iz Muzeja.
 
predavanje, tribina

Predavanje u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

U četvrtak, 14. prosinca, u 18 sati, u Planetariju Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, održat će se znanstveno-popularno predavanje za građanstvo na temu: Tajna Betlehemske zvijezde. Predavač je Ante Radonić.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu